• biltema

  Member
  2002-12-01 at 12:03

  Jag har aldrig lyckats känna skillnad på om gräset varit odlat i jord eller i hydro smak och luktmässigt. Däremot har jag märkt sedan jag för länge sedan började med hydro, att gräset verkar må bättre över lag när det växer i hydro. Det är trevligt att hålla på med och ger en extra dimension i hobbyn odla gräs.
  Enligt min erfarenhet så har potensen på gräset som jag odlat i hydro varit starkare än det som jag odlat i jord. Varför vet jag inte…

 • aghori-baba

  Member
  2002-12-02 at 09:22

  Hydro gå så mycket snabbare oxå… dumt att man inte börjat med hydro tidigare…

 • yogi

  Member
  2002-12-10 at 17:55

  Odlar i jord, men fuderar på att gå över till hydro. Det är att otyg att släpa hem stora jordsäckar varje gång och ett ännu större otyg att bli av med den gamla jorden.

  Är dock lite skeptisk till ljudnivån. Bubbel och regnljud kommer störa min nattsömn :( Dessutom kräver väl hydro mer perfektion, går ngt snett är det kört.

  Intressant att vi bara är 23 st som odlar öht har på swecan 😉

 • reaper

  Member
  2002-12-11 at 22:02

  Hydro ger som sagt en mer intressant & spännande relation till ganja odling. Går förbannat fort & blir starkt. Smaken kan ju fixas till genom att köra mindre / ingen näring i slutet av plantans liv & en nogrann cure.
  Men huvudanledningen till att välja hydro är ändå att det är dubbelt så roligt.
  Stort minus för ljudnivån dock. Någon som kör ebb & flod & vill rapportera om ljudnivå? aero?

 • reaper

  Member
  2002-12-12 at 04:50

  Det går att få en hydrosetup relativt tyst faktiskt, en sak som gör mycket för ljudnivån är att köra med porösa luftslangar istället för syrestenar. Dessutom finns det väldigt tysta pumpar att få tag i, Clearseal-pumparna hör man knappt även om man står precis brevid dem.