Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling Hur viktigt med fläktar?

 • Hur viktigt med fläktar?

  Posted by reaper on 2002-10-16 at 07:20

  Hej jag har haft 5 datafläktar som blåst hela tiden dygnet runt i 15 dar på mina plantor, men igår så dog min adapter som alla fläktarna var kopplade till…. och nu undrar jag, vad är vitsen med fläkt iaf? är det bara så att man ska få en ganska tjock stam så att plantan kan stå för sig själv?, just nu så verkar det som att dom klarar att stå och så har inte värmen höjt sig nå spec utan d ligger runt 29 grader… D verkar däremot som att plantorna växer mer utan fläkt?

  Nån som har kommentar el svar?

  /Mvh Hell

  replied 21 years, 6 months ago 4 Members · 6 Replies
 • 6 Replies
 • funk-doctor-spock

  Member
  2002-10-16 at 07:28

  Personligen tycker jag inte det är så värst viktigt att fläkta på själva plantorna. Men tjockare stam gör ju att plantan kan ta upp mer näring, står stadigt etc, och så brukar de sträcka sig mindre med fläktning.

  Jag har dock själv inte sett någon som helst förbättring i skörd jämfört med odlingar där jag inte fläktat ett smack på plantorna. I så fall har skillnaden varit hårfin.

 • reaper

  Member
  2002-10-16 at 08:37

  Schysst… då ska jag nog bara låta dom få växa till sig lite utan fläkt…

  Fresten är det ok att börja blomma en planta som är runt 30 – 35 cm?

  När ska man börja klippa o FIM:a?

  /Mvh Hell

 • smacky

  Member
  2002-10-16 at 09:24

  Fresten är det ok att börja blomma en planta som är runt 30 – 35 cm?

  Ja, du kan börja blomma din planta nu, men det finns folk som väntar ännu längre med att blomma (tills plantan är ca 40-50cm beroende på hur stor plats och tid man har)

  När ska man börja klippa o FIM:a?

  Fimma och klippa ska du helst ha gjort innan du ska blomma. Det gör man när plantan är relativt ung.

 • trestor

  Member
  2002-10-16 at 10:08

  Däremot är det ju fortfarande viktigt med fläktar som blåser in / ut ny luft i utrymmet, men det var kanske inte dessa som dog…

  FIM’a är det egentligen alldeles för sen för nu, det gör man vid 4-5 noden nånstans, klart det går nu också, men det lär inte göra så stor skillnad, dessutom måste du då vänta en vecka eller två innan du kan börja blomma.

 • reaper

  Member
  2002-10-16 at 10:14

  Nej nej… min planta är inte 30 – 35 cm nu, jag bara undrade om det var ok att blomma en planta som är runt d måttet…Det är nämligen det som jag planerar…vad jag hört så blir plantan 3 gånger högre så runt 90 cm i mitt utrymme blir alldeles perfa… ;)

  Trestor: Varenda fläkt dog… allihopa… snacka om panik, men det ligger runt 29 utan fläkt så jag tror d e rätt ok… än så länge dvs.. ;)

  Ni kan kolla på bildbanken där jag laggt in lite nya bilds…kan ni se om det är dax att FIM:a mina planotr, för jag är rätt osäker…

  Obs! fresten så har jag garderobs dörren öppen så dom får lite luft… ;)

  Tack f all hjälp…

  /Mvh Hell

 • reaper

  Member
  2002-10-16 at 16:21

  Anledningen till att dina plantor verkar stabila kan vara just för att du har haft fläktar som blåst på dom. En liten fläkt räcker för att få en svag stickling att lära sig stå i givakt. Fläkt är inte bara bra för att vaja en stickling och in/ut luft, utan även för att blåsa bort det ytskickt av luft som ligger på bladen. Innan det sistnämnda börjar spela någon stor roll tror dock jag att man förbättre många andra fler grejer i sitt odlinsutrymme.

  Vill du ha en grovstam kan du också krossa den eller driva in en liten nål i den.

  Jag föredrar fläkt och brysk hantering.

Log in to reply.