• Hur vi når svennson

  Postat av reaper på 2002-08-12 at 14:12

  Personligen tror jag att nyckeln till att nå ut till svensson är att få dem att kritisera sitt eget tänkande och beteende. Det räcker alltså inte att hänvisa till undersökningar och fakta då informationen blir förkastad direkt. Vi måste komma med nytänkande. Svensson ska vilja lära sig något nytt och själva ta till sig informationen. Lättar sagt än gjort iofs. :) Men ska börja skissa på en krönika eller något som inte bara handlar om cannabis, eller knappt alls, utan visar att vi lever långt ifrån bra som människor, med 10 åringar som käkar antidepressivamedel, visa statistik på användadet av antidepressivamedel, ökad alkoholism och missbruk mm. Och att om dom själva vill göra någonting åt det, måste börja kritisera sitt eget beteende och tänkade och fundera på om deras handlande beror på att det gör dem lyckliga, eller om det beror på att de redan från barnsben och sedan av samhället har fått lära sig vad som är bra och dåligt, rätt och fel, och om detta alltid stämmer i verkliga livet. Tex. om det optimala sättet att träffa sin partner är att supa sig full på krogen varje helg ist. för att leta efter en annan taktik. Finns många exempel man kan kritisera. Hmmm, låter lite skumt kanske, men skulle gärna vilja ha lite feedback om detta. Är detta helt ur banan och isf. får jag ta det lungt med holk rökandet i fortsättningen? :D

  svarade 20 år, 5 months sedan 2 Medlemmar · 6 Svar
 • 6 Svar
 • reaper

  Member
  2002-08-12 at 14:28

  Fortsätter väl då :D
  Alltså, om vi ufotmar krönikan genialt så att svensson verkligen tar till sig den och börjar ifrågasätta och tänka över sina fördomar och handlingar kan vi komma långt. Om vi börjar sprida den icke existerande krönikan :? på flygblad och alla hjälper till att sprida den räcker det med att vi avslutar den med tex. (någons namn) [email protected]
  Folk är inte dummare än att dom kollar inte https://swecan.org och vi kan inte bli anklagade för att sprida massa knarkpropagande. När dom väl är där så kanske deras första fördom dom ta hand om är fördomen om cannabis?

  Ett svenskt cannabisforum

 • upinsmoke

  Member
  2002-08-12 at 15:33

  Jo, jag sa just att det låter som en bra idé. Det främsta hindret tror jag är att nå ut – inte fan loggar medelsvensson in på Swecan till att börja med.

  En tanke jag fick är att utforma ett frågeformulär, där vi för fram olika frågeställningar om narkotikapolitiken. Det bästa vore om vi i någon slags aktion direkt kunde nå ut och möta dessa människor. Där skulle vi kunna föra debatten på individnivå, och det var ju någon som tidigare berättade här på forumet hur han/hon hade genomfört något liknande – bara på kul.

  Ett sådant initiativ skulle kunna ge oss mycket i att få en större klarhet i hur den allmänna opinionen faktiskt ser ut.

 • reaper

  Member
  2002-08-13 at 07:31

  :) Var det min “undersökning” du menar? :)

  Jag går gärna ut på stan igen och träffar folk om nån kan skapa ett riktigt bra frågeformulär.
  Jag kan självklart hjälpa till med ideér, men just nu orkar jag inte för jag har varit vaken hela natten och jag är totalt slut.

  Återkommer om ett par timmars sömn

  mvh: Jonas

 • reaper

  Member
  2002-08-13 at 07:54

  jo, för vuxna kanske. men jag tror information hjälper hos ungdomar som är beredda att ta till sig den av rent intresse för droger.

 • reaper

  Member
  2002-08-13 at 09:10

  Uncle sam: jo det är sant. Men är ju viktigt att få vuxna att förstå också. Om vi bara får ungdomarna att förstå kommer vi snart ha en hel generation sittande på hasselas koncentrations läger.

 • reaper

  Member
  2002-08-13 at 09:14

  The Riddler: hehe, skön inställning :D Sånt behöver vi mer av. Sov gott iaf. :)