Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling Hur många procent avvikt vid torkning

  • Hur många procent avvikt vid torkning

    Posted by trainwrek on 2010-05-23 at 15:23

    Precis häng upp ett par Trainwreck på min första odling. Min fråga är ju då hur mycket är vatten vilket jag antar, procent det som tynnar bort.

    Exempel: en färsk bud på 10 gram ger hur mång gram torrt?

    Sulle uppskata svar //Trainwrek

    replied 13 years, 11 months ago 6 Members · 9 Replies
  • 9 Replies
  • billball420

    Member
    2010-05-23 at 16:41

    Mellan 2 och 3 g, beroende på hur torr du vill ha den.

    bill

  • trainwrek

    Member
    2010-05-23 at 17:07

    Tack så mycket Bill. 20-30 procent är ju inteså farlgt. Många friska skördar åt dig mannen

  • shakakaw

    Member
    2010-05-23 at 17:26

    Vad pratar du om bill?
    Kan vara uppemot 70% som tynar bort när man torkar dem.

    Det skilljer sig väldigt mkt från planta till planta, men räkna med i allafall halva vikten skulle jag göra.

  • billball420

    Member
    2010-05-23 at 17:30

    Det är ju det jag skriver. 30% restvikt på 10 g blir 3 g. En del vill ha ännu torrare och då kan man förvänta sig mellan 2 och 3 g på 10 g färskt.:wink:
    Räkna är nästan det enda jag kan.:D

    bill

  • musk

    Member
    2010-05-23 at 19:14

    @billball420 wrote:

    Det är ju det jag skriver. 30% restvikt på 10 g blir 3 g. En del vill ha ännu torrare och då kan man förvänta sig mellan 2 och 3 g på 10 g färskt.:wink:
    Räkna är nästan det enda jag kan.:D

    bill

    Ja, det sa du ju! :D

    Skulle för övrigt göra samma chansning :)

  • raccses

    Member
    2010-05-24 at 09:12

    funkar det att köra in en torrboll i torknings utrymmet för att påskynda proceduren? Eller blir de feltorkade av det på något sätt? :)

  • billball420

    Member
    2010-05-24 at 10:31

    Kvalitén vinner inte på att man snabbar upp processen. Man vill att klorofyllen skall försvinna långsamt.

    Det finns ett antal “fuskvägar” som diskuterats här på Swecan, men för bästa smak och verkan rekommenderas “den rätta vägen”.

    bill

  • whiterasta

    Member
    2010-05-24 at 10:33

    @billball420 wrote:

    Kvalitén vinner inte på att man snabbar upp processen. Man vill att klorofyllen skall försvinna långsamt.

    Det finns ett antal “fuskvägar” som diskuterats här på Swecan, men för bästa smak och verkan rekommenderas “den rätta vägen”.

    bill

    +1

  • trainwrek

    Member
    2010-05-27 at 22:57

    Jag satsar på långtidstorkningen. Smak är viktigt. Men då har jag lite koll då.Får tacka.
    Har nog ca 3 veckor av kurering kvar nu o sen ska de nog bli bra :)

Log in to reply.