Ett svenskt cannabisforum Forums Universitetet – Samhälle och kultur U| Hampa Hur lång tid kan man röka innan man börjar få abstinens?

 • Hur lång tid kan man röka innan man börjar få abstinens?

  Posted by reaper on 2002-11-09 at 11:32

  Det är säkert en ganska relativ fråga misstänker jag, men jag skulle vilja höra era subjektiva åsikter om detta.

  Jag undrar helt enkelt hur intensivt ens cannabis rökande/ätande måste vara och under hur lång tid det måste vara innan man får bi-effektern när man slutar?

  Vilka är dessa bi-effekter (själv har jag känt av viss svårighet att sova och sämre tålamod)?

  replied 20 years, 11 months ago 5 Members · 19 Replies
 • 19 Replies
 • reaper

  Member
  2002-11-09 at 11:38

  Jag har hört av en läkare jag har stort förtroende för att när man lägger av att röka så bildas där en massa var bakom öronen som i sin tur skulle leda till öroninflamtion på något sätt. Jag är inte så insatt i anatomi eller vad man ska kalla det så jag vet inte exakt vad det är som händer.
  (nån som har hört något mer om detta?)

  Vissa kan ju få ångest av att sluta om det inte är på eget bevåg. Tex om man måste börja pissa en längre tid (1 t.ex) när man inget hellre vill än att röka.

  Man blir ju också lite rastlös den första månaden.

  Men nu är allt detta helt inviduellt

 • josef_k

  Member
  2002-11-09 at 12:17
  White Rabbit wrote:
  Jag har hört av en läkare jag har stort förtroende för att när man lägger av att röka så bildas där en massa var bakom öronen som i sin tur skulle leda till öroninflamtion på något sätt. Jag är inte så insatt i anatomi eller vad man ska kalla det så jag vet inte exakt vad det är som händer.
  (nån som har hört något mer om detta?)

  Det låter som en gigantisk bluff det där. Man svettas mer när man lägger av att röka, de första dagarna (upp till en vecka ungefär). Men att det skulle bildas var i hörselgångarna som skulle elda till öroninflammation låter tyvärr inte så troligt.
  Förutom svettningar är det också många som sover sämre när de har uppehåll (också det bara några dagar upp till en vecka ungefär).

 • reaper

  Member
  2002-11-09 at 13:01

  Josek_K: Det är ju det att hon innan jobbade som läkare på ett häkte och märkte att många av dem som kom in där som brukade cannabis brukade få problem öroninflamationer när de inte kunde få tag på röka längre. Varför jag inte bara tar det påståendet med en nypa salt är för att hon i övrigt har en liberal syn på det med cannabis rökning

 • josef_k

  Member
  2002-11-09 at 13:37

  Det låter väldigt konstigt och jag har aldrig påträffat det i någon litteratur. Men det kanske är möjligt att all form av sekret ökar under perioden då man slutat.
  Fast konstigt ändå..

 • reaper

  Member
  2002-11-09 at 14:01

  Det där är ju inte en vetenskaplig studie det dära, utan bara en iaktagelse som helt saknar de kvalitéter en seriös empirisk undersökning skulle ha. Det jag vill säga är att dära med var kan bero på många andra faktorer; kanske är det varmare hemma hos om istället för där lagenslånga arm placeras dom? Även dom som är positiva till cannabis kan ha idéer om cannabis som är fel, det har liksom inget med saken att göra!

  Men säg mig, hur länge måste man röka dagligen får att börja få dom dära abstinens besvären? Ifall man bara röker en gång i veckan; kommer dom att komma då för er?

 • reaper

  Member
  2002-11-11 at 08:51

  rökt i stort sett varje dag i 2 år, aldrig haft abstinens när jag tagit litet uppehåll, bara dom 2-3 första dagarna e jag grinigare än vanligt o har svårare att somna, men efter det är allt frid o fröjd igen

 • atouk

  Member
  2002-11-11 at 12:09

  Jag har rökt i stort sett dagligen i över 25 år nu (förutom uppehåll för realitycheck någon/några ggr per år).

  Besvären jag har noterat vid uppehåll är svettningar, samt att jag kan vakna och vara tvungen att gå upp och kasta vatten första natten. Thats it. Inga insomningsbesvär noterade.

  Så den som som söker en drog med häftiga abstinensbesvär bör inte besvära sig med cannabis.

 • reaper

  Member
  2002-11-11 at 18:48

  Tack så mycket för svaren! :D

 • reaper

  Member
  2003-04-18 at 13:23

  Det där med abstinens är fruktansvärt individuellt. Vissa får bara svettningar, andra bara sömnsvårigheter och en liten klick får hela kittet med svettningar, förlorad matlust, svängande humör och svårt att sova.
  Hur länge och hur ofta du behöver röka för att genomgå detta helvete är svårt att säga men röker du 1/vecka så tror jag inte att det är nån fara.

 • reaper

  Member
  2003-04-18 at 17:53

  Jag har hållt upp ett par månader och fick ont i öronen (har fortfarande) nästan på en gång. :( Det jävliga är att min läkare inte hittar något fel på mej.. 🙄

 • reaper

  Member
  2003-04-18 at 18:45

  Personligen har jag svårt att sova en tid efter jag lagt av samt att jag drömmer mkt,
  ovanligt många mardrömmar tyvärr… men de försvinner efter en knapp vecka tack o lov :)

 • kinky-afro

  Member
  2003-04-22 at 10:42

  Har själv rökt mer än trehundra dagar om året i 12 år och uppfattar hypokondri som ett av de största abstinensbesvären.

  Ofta kommer man på sig själv med att ha ont eller vara osedvanligt trög i upp till två veckor efter man slutar (vid rökning av större kvantiteter).
  Symptomen förekommer endast periodvis, och, förmodar jag, är snarast en mental grej, och inte fysisk.

  Kanske är det bara jag?
  Fan vad ont jag fick plötsligt, måste sluta…

 • reaper

  Member
  2003-04-22 at 11:56

  Biverkningar vid uppehåll:

  1. Svårt att sova de 2-3 första dagarna
  2. Blir lättare irriterad de 2-3 första dagarna
  3. Känner mig “speedad” efter ca två dagar
  4. Blir lättare rastlös i ca 2-3 dagar
  5. Ingen aptit i ca tre dagar

  Eftersom jag röker med tobak så gör jag även ett tobaksuppehåll vilket givetvis försvårar det hela. Jag gissar att tobaken mest påverkar biverkning 2 och 4. Efter ca 3-5 dagar är biverkningarna borta.

 • reaper

  Member
  2003-04-22 at 12:36

  Jag blir en apelsin varje gång jag slutar röka.

 • reaper

  Member
  2003-04-28 at 22:23

  Har haft ett uppehåll på nästan 3mån nu. Dock inte känt mig som en apelsin 😆 , kände dock mig lite mer rastlös och kanske aningen irriterad i början.
  Det värsta med detta är att jag har börjat dricka mer alkohol än vanligt. Dricker kanske en halv flaska vin om dagen och mer på helgerna för att var lite “social”.
  För mig personligen så skulle Cannabis vara bättre både i ekonomisk och kroppslig synpunkt men då finns det en grej som kallas lag och pissprov som sätter stopp, tyvärr.

Page 1 of 2

Log in to reply.