• brain

  Member
  2002-06-29 at 19:16

  Var o tittade till mina 3 st utplanterade Ruderalis Skunk. Det blev en väldig besvikelse. En av dem var i princip helt uppäten av nåt/några djur. De andra två hade knappt växt nåt alls. De var väl 15-20 cm höga, och inte en enda antydning till blommning. Nu är iofs inte jorden där så bra, men jag tycker de borde blivit lite större på en månad.

 • reaper

  Member
  2002-06-29 at 22:41

  Nämen… det där lät ju som ett kul litet experiment..! 😉

  En sak jag funderar lite på till nästa sommar (det e lite sent nu har jag förstått) är att sätta ut plantor i typ.. soptunnor, eller liknande.

  Man borrar hål i botten på dem litegrann (inklusive några lite större hål ifall det skulle gå såpass bra att rötterna skulle vilja ta sig utanför, på med lecakulor lite lagom, på med sisådär 40-50 liter jord, någon långsamt verkande/upplösande näring (typ Blåkorn), i med plantorna som fått växa kanske två decimeter eller så, en initialdos vatten, ett insektsnät över kanten upptill, och sen rakt ut i skogen med hela åbäket. Så kan man kolla till den varannan vecka eller så, kanske ge den lite vatten om den behöver, näring ifall den tycks behöva det… ta bort myggnätet om den vill ut… etc.

  Should work, i think. 😈

 • okkolokko

  Member
  2002-06-30 at 09:07

  Klart det kommer fungera, men stora soptunnor mitt i skogen.
  Det drar ju tills sig upp märksamhet. Men däremot om du ställer dem på nån avfalls plats eller gammal bangård där det finns diverse annat skräp smälter det ganska bra in.
  Ser helt enkelt ut som en som en soptunna där det börja växa ogräs!
  :mrgreen:

 • reaper

  Member
  2002-06-30 at 09:50

  Vad säger du okkolokko! ogräs, du menar väl ååhhh gräs! 😆

 • reaper

  Member
  2002-06-30 at 13:02

  Ahaa… det var nästan en bättre idé, jao.. får klura lite på det där kanske.

 • opagaddur

  Member
  2002-06-30 at 13:51

  bah! jag ville höra om ruderalisarna inte om soptunnor! ;)

  mina är ju sega som helvette.. kanske beror på att dom inte får direkt soljus hela dan.. men iaf.. 450 spän kosta dom ju.. skulle va skit om man inte fick ut nått av dom :/

  funderar på att gå å sätta några av dom på ett lite mer riskabelt område.. men där får dom iaf soljus så länge solen lyser :) å d e massa skit växter runt om så d e rätt liten risk att nån ser dom.. ska nog göra det.. nån natt nu.. hoppas dom växer bättre där

 • reaper

  Member
  2002-06-30 at 14:01

  Regnar det mycke där ni bor.

 • reaper

  Member
  2002-06-30 at 17:57

  jag och en kompis har 8 st Ruderalis skunk ute.. 4 av dem växer bra. de två största är väl 50-60 cm.. hmm har inte mätt men jag gissar på de ;)
  på den ena av den sycker jag mig se små spröt men jag vet inte om ja har inbillat mig för de har inte hänt så mycket med dom på 1-2 veckor.

 • si

  Member
  2002-08-02 at 08:28

  Jag har två stycken ute. Båda blev könsmogna vid 5:e noden, men ingen visade något tecken på autoblomning. Den ena är hane och den andra hona. Nåja, jag började iaf sopsäcksblomma honan (för 15 dagar sedan) så den är i jättefin blom nu. Hanen har blivit ordentligt mkt större än honan nu, men den har jag ju heller inte börjat blomma så..

  Jag tycker att ruderalis skunk verkar vara årets scam. Det finns inga rapporter om framgångrik odling och allt man hör från swecan är kråksång.

  Jag skulle tro att de 450 kr man köper sina ruderalis skunk för kunde användas bra jävla bättre. I princip får man ett gäng skunk#1:or med risk för oeftertraktat ruderalis-skit i generna…

  Nåväl, blommorna är fina faktiskt, så det får mig att fundera på att skaffa mig en massa skunk#1:or att odla ute nästa sommar =)

  Fast blomningen med säck är inte lätt ska ni veta.. puh, har fått gå upp tidigt i två veckor nu.. jag som inte är van vid att sälja mitt liv för papperslappar, makt status och prylar, är inte så bra på sånt =)

 • okkolokko

  Member
  2002-08-02 at 10:39

  Kul ta ha dig tillbaka herr sïeng!
  Angående Ruderalis Skunk håller jag med om allt du säger.
  en riktig flopp. Men just nu odlar Kung lite Ruderalis Indica han köpt av
  mig. Kommer med rapport och bilder senare, men hittlis går det fint!

 • reaper

  Member
  2002-08-03 at 01:22

  en liten update angående RS.. de två största har blivit 120 och 110-115 cm.. ett par andra e ca 70-80 cm och de minsta är väl 40 cm men inte en enda har börjat blomma än

  En grym besvikelse, om de skulle börja blomma nu hinner de antagligen inte blomma klart endå

 • si

  Member
  2002-08-03 at 10:58

  tackar okkolokko =)

  ja, rud indican ska bli intressant att se det.

  men jag ber alla som har ruderalis skunk/indica-frön att inte pollinera dessa plantor eller låte dem sprida sitt pollen. Ruderalis-generna sitter i och framträder efter ett tag. Det vore förjävligt om det kom massa sån skit i omlopp.

 • reaper

  Member
  2002-08-11 at 18:48

  Jag var ute och tittade till de små liven igår och de hade växt rejält. Den största var ca 135 cm.

  men ingen har börjat blomma än och jag orkar inte springa runt med påsar heller..
  Jag passade på å ta en stickling från den största plantan också. Den står i en mugg med vatten men en plastpåse över. kanske kan klara sig iaf..

  Ingen som kör på nån early strain ute i år?? Funderar på att köra det nästa år.. Det kan jú inte va mycket sämre än RS iaf.

 • reaper

  Member
  2002-08-16 at 01:46

  Undrar om det går att korsa hampa och cacao planta, det skall ju finnas thc i bönorna från början, späda på lite.
  Föreställ er, thc choklad :)

 • opagaddur

  Member
  2002-08-16 at 15:22

  update på mina rud. skunkar

  senast jag tittade till dom så hade 3 av 9 visat kön, honor alla 3 :D
  2 såg jag inga spröt på men dom är väldigt lika honorna i sättet dom växer.. ska titta till dom senare. hoppas att det är honor dom med :)

  dom flesta är ca 60-70cm och mörkgröna, men 2 är ca 130-140 och ljusgröna.. gissar på att det är rena skunk plantor (skunk är sativa right?)

  är en hel del budspots på de 3 som visat kön så jag hoppas på en liten skörd iaf :)

  efter flytten på dom till ett ställe som har ljus hela dagen så har dom mått mycke bättre å blivit MYCKE tätare.

  så nästa år vet jag vart jag ska sätta mina plantor :)

  nu får man bara hoppas att dom hinner blomma klart.. dom borde hinna färdigt till början på oktober, men jag ska ha dom ute så länge det går.. så skörden blir i början-mitten av oktober, om det är möjligt.