• hur bygger jag mig en bubbler.??

  Posted by reaper on 2002-06-16 at 18:37

  hej.
  Jag är ny inom denna område, har tidigare provat jord och fått bra resultat, men ärligt talat så är det lite för arbetsamt. Så nu går jag och funderar på att börja lära mig att odla i en så kallad bubbler. Jag har tidigare snabb-läst vissa artiklar som fanns i gamla swecan, bl.a en guide om hur man fixar sin egna hemmabyggda bubbler med hjälp av bl. a en luftpump till aqvarier.
  Nu är frågan , finns den artikeln kvar här eller försvann den under ombyggnaden :?:

  Har hittat sidor på engelska men det skulle underlätta att gå efter en svensk guide.

  replied 21 years, 10 months ago 1 Member · 2 Replies
 • 2 Replies
 • reaper

  Member
  2002-06-17 at 08:28

  Hmmm. Så du tycker regular soil är arbetsamt. Then I wouldn’t recomend DWC man. DWC står för deep water culture och är det lättaste hydro-systemet att göra. Visst, det är lätt att bygga och så. Bara lite baljar, slangar, lock, nät-krukor, leca-kulor, pumpar och luftstenar. Men att sedan hålla koll på det… du måste kolla pH värdet varje dag. Och första gången man gör det är det hur mycket som helst som kan gå fel så då måste man i princip vara över dom konstant. Så mitt råd är: om du inte har någon kompis som kan hjälpa dig och visa hur man gör – stanna med vanlig traditionell odling.

 • reaper

  Member
  2002-06-17 at 12:37

  Hey,

  Jeg tror jeg vil give Mitch Detz ret i at der er MERE arbejde med bubbler end med jord. Jord er også nemmere at redde planterne i, hvis man nu skulle dumme sig :? Men det kan da ikke skade at prøve. Personligt kan jeg godt lide at eksperimentere lidt, så går tiden også hurtigere når man venter på at ens buds skal blive tykke og fede :D

  Peace…

Log in to reply.