• HQI = MH?

  Posted by opagaddur on 2002-08-20 at 17:38

  är HQI lampor samma som MH lampor?
  ska få låna en HQI på 400w så undrar lite..

  dom funkar inte lika bra i blom vet jag. men hur stor är skillnaden? har hört mycke om det där.. vissa säger MH är bättre för att plantan blir större i vegg eller nått sånt.. hur är det med det där? nån som har något svar?

  tänkte använda den mest i blom, eftersom jag tänkte ha moderplantor å ta sticklingar från den för att slippa blomma hanar.

  har även en 50W hps men den är ju inte mycke att hänga upp i garderoben om man säger så ;)

  replied 21 years, 8 months ago 3 Members · 4 Replies
 • 4 Replies
 • trestor

  Member
  2002-08-20 at 18:27

  Lite osäker faktiskt men jag tror att det är en kvicksilverlampa du har att göra med. Skulle det vara en kvicksilverlampa så är den ok i veg men faktiskt ganska kass i blom, rekommenderar att inte blomma med en sådan. Om det nu är en MH däremot så kan jag bara gratulera, det är den bästa lampan du kan ha, både i veg och blom :)

 • reaper

  Member
  2002-08-20 at 18:36

  Såg på köp och sälj http://swecan.phpwebhosting.com/forum/viewtopic.php?t=2358
  Ser ut som om det är MH men jag ska se vad jag hittar.

 • opagaddur

  Member
  2002-08-20 at 19:06

  kollade på phillips hemsida och såg att HPI står för “high pressure mercury vapour lamps” och mercury är ju kvicksilver så då betyder det att det är metall halide! :D

  dom ska då funka i blom eller? kanske inte är att tänka på att köra rullande SOG?

  jag hade tänkt ha en mamma å ta sticklingar var annan vecka å blomma hela tiden.. men det kanske inte går så bra? eller?

 • reaper

  Member
  2002-08-20 at 19:43

  Hej! pratar vi Osram kan jag säga att det är en är MH lampa, men du sa inte vad det var för tillverkare, skulle det vara en hqi från osram så är det ju bra, håller tummarna för att det är en w/d (white/daylight) också som grädde på moset…/mvh apollo

Log in to reply.