• HPS elkostnad / studentkorridor

  Posted by reaper on 2002-08-12 at 08:14

  Hej
  Jag undrar om någon har erfarenhet av odling med HPS när man bor i studentkorridor. I och med att det är ett korridorsrum så ingår elkostnaden i hyran.

  Det jag undrar är om det märks mycket på elräkningen om man använder en 400 watt HPS och om man kan “spåra” den extra elkostnaden till just mitt rum. Jag undrar även hur det kommer att fungera med lukt o.s.v.

  Jag kommer att bo högst upp på tjedje våningen, så insikt kommer inte vara något problem. Stannar endast en termin också…

  Är tacksam för alla förslag och erfarenheter…

  replied 21 years, 8 months ago 3 Members · 6 Replies
 • 6 Replies
 • general-knas

  Member
  2002-08-12 at 12:48

  om inte elen går att spåra så kommer lukten definitivt att kunna spåras :) sen beror ddet förståss på vilka fler som bor på samma våning

 • reaper

  Member
  2002-08-12 at 15:09

  Tror inte det blir några problem med elen. Eftersom det är gemensam el så finns dt ingen mätare i varje lägenhet.

  Angående lukten; luktar verkeligen de flesta sorterna så pass mycket under blomm att grannarna till en lägenhet känner av det? Sprider sig lukten ut i trappuppgången om man odlar i en garderob?

 • general-knas

  Member
  2002-08-12 at 15:11

  har du ett luftutsläpp utåt som fläkten blåser i kan det gå, annars är riskerna stora även om dom inte är mina 😉

 • reaper

  Member
  2002-08-12 at 16:15

  Om man odlar strainen skunk #x så kommer det lukta väldigt mycket har jag läst mig till, det luktar förmodligen mycket om dom andra oxå men jag har läst nånstans att skunk #x luktar mest..

 • trestor

  Member
  2002-08-12 at 20:06

  Jag bor inte i korridor men i studentlägenhet som jag delar med några andra. Kan säga att det inte är smart att odla i en garderob i hallen även om den är din.. även om ingen har tittat åt den på 6 månader så kan du ge dig fan på att nån öppnar när du odlar.. jag vet ;)

  Angående lukt så kommer det att lukta. En hel del. Det beror såklart på strain men hos mig kände man lukten direkt man öppnade dörren till lägenheten. Men doftrensare som Yoko Air och Gladesaken som man pluggar i ett eljack är rätt effektiva faktiskt på att reducera doften, dock är det ingen som helt eliminerar lukten.

  Kan dock säga att trots att det luktade en del så var det ingen som lade märke till det under de månader som jag odlade. Även om nån mot förmodan överhuvudtaget skulle märka att det luktade konstigt så tror jag ingen skulle koppla det till en odlning, det är faktiskt mycket få människor som känner igen lukten av cannabis. Men det är upp till dig om du vill ta den risken..

 • reaper

  Member
  2002-08-12 at 21:12

  Tack för förslagen… Lika bra att försöka. Om det blir för mycket snack så får man väl lägga ner. Tror inte heller så många vet hur det luktar. Man får väl som sagt tänka på att inte lämna dörren på vid gavel allt för ofta…

Log in to reply.