• Hjälpa Fria listan

  Posted by reaper on 2002-08-10 at 17:00

  Har setat och läst om Fria listan och personligen tycker jag att dom skulle kunna tillföra mycket i sveriges politik. Visst är dom väl inte helt perfekta på alla ställen men det är ju inte president vi ska välja. Att dömma av reaktionerna i andra trådar här på swecan så är ju många mycket positiva till FL och då kan det väl tänkas att vi kan försöka nå ut till besökarna och visa att det finns annat att göra än att sitta och röka holk på valdagen…. Visst ska vi inte vädja till besökarna att rösta på Fria listan, men tror nog att det finns många “soffliggare” som skulle rösta på FL bara dom vissta att FL fanns. Vet inte hur man ska lösa det, men kanske en länk eller artikel skulle räcka?

  replied 21 years, 7 months ago 8 Members · 14 Replies
 • 14 Replies
 • ashtray

  Member
  2002-08-10 at 17:06

  Det kanske är lite out of context men jag kör endå, mod får modda mig om han inte tycker det passar.

  Fria listan är ett skitdåligt namn, låter lite kultigt ungefär som Livets ord etc. Kanske man skulle kalla sig Liberaldemokraterna eller liknande istället (om det inte är upptaget dvs).

 • kimblah

  Member
  2002-08-10 at 17:32

  Låter som att dom försöker fiska röster hos alla som är osäkra , dom har med lite av varje från varje parti plus att dom tar med lite extra som narkotika,alkohol och invandrarpolitik.

  Men visst , jag skulle kunna tänka mig att rösta på dem för att få igång debatten kring viktiga frågor som narkotikapolitiken.
  Skulle dom få många röster och därmed mkt uppmärksamhet så ökar chansen för att de andra partierna ska få upp ögonen för att det finns väldigt många människor i sverige som vill förändra dagens samhälle och därmed kan fiska röster på annat håll genom att kanske bli mer liberala i vissa frågor som Fria Listan tar upp. Och då kanske media vågar lyfta fram övriga europas situation och få svenska folket att förstå att cannabis inte är så farligt (för huvudsakligen så handlar debatten om cannabis i europa).

  Men jag tror inte att detta är ett parti som kommer lyckas speciellt bra i riksdagsvalet men om media får upp ögonen för att detta parti kommer att få några röster så kommer även debatten att komma igång och då ser vi Jean Pierre Barda argumentera åt oss helt gratis! Det finns otroligt kompetenta människor på detta forum som t.o.m skulle kunna hjälpa han i drogdebatten via t.e.x mail , jag tror att det är nån på swecan som har kontakt med Jean Pierre Barda och det skulle kunna utnyttjas ?.

  Då skulle kanske swecans pressmedelande komma fram i media också , vem vet?

  Jag spekulerar lite bara , Nån som har några liknande tankar?

  /Kim

 • reaper

  Member
  2002-08-18 at 10:00

  det hade varit bra om dem kommit in i riksdagen men jag tror dem hade fått svårt att göra sig hörde för jag tror att flera av de etablerade partierna skulle kalla dem missnöjes parti. ja jag e inte säker men det e ofta partier försöker trycka ner andra mindre partier

 • reaper

  Member
  2002-08-18 at 11:44

  Jag har varit och kollat på deras hemsida nu ett par gånger, varje gång så har jag tänkt:
  Synd att man inte har röst rätt 😥

  http://www.frialistan.com

 • reaper

  Member
  2002-08-18 at 22:32

  Jag tycker att det äntligen finns ett parti att rösta på. Ett parti som tycker som jag till 100% blir nog svårt (om jag inte startar ett själv?) men FL kommer rätt nära.

  Deras partiprogram har nu kommit upp, även om dom inte kallar det partiprogram utan “Tänk Om” eller nått sånt.

  http://www.frialistan.st/uploads/partiprogram.mail.pdf

  :)

  Jag tycker heller inte dom är så värst populistiska, mer ett par personer som insåg att dom andra sju partierna vi har är skräp och att det borde finnas nått bättre att lägga sin röst på.
  Socialdemokraterna tycker jag isf är mycket mer populistiska då dom kastar bidrag till folk hit och dit för att vinna röster och nu senast det dära med narkotikan som dom vill göra till valfråga. Att skrämma upp alla Svenssons och säga att om ni inte röstar på oss så kommer det mer hemskt dödsknark!

 • atouk

  Member
  2002-08-19 at 14:27

  Att vara populistiskt inom politiken innebär att man säger saker som man inte tror på/anser/har för avsikt att genomföra själv bara för att vinna röster. En omskrivning som i klartext betyder att personen ljuger, eller “talar med kluven tunga” som indianerna formulerade saken. Inget efterstävansvärt tycker jag.

 • opagaddur

  Member
  2002-08-19 at 15:37

  förstår inte varför ni måste rösta på ett sånt där parti bara för att få upp debatten.. är det inte VÅR uppgift? vi ska få folk att förstå, det är väll därför aktivist forumet finns? för att organisera OSS, och inte hoppas på att ett gäng liberalpopulister ska dra upp debatten.

 • atouk

  Member
  2002-08-19 at 15:39

  Du frågade varför många anser att populism är negativt. Ska man hårddra det hela och gå efter ordbokens förklaring så är

  populism
  politik som utgår från förenklade folkliga krav

 • upinsmoke

  Member
  2002-08-19 at 16:56

  Nej – jag ska rösta på dem för att jag tycker att de är det enda parti som har en vettig och human syn på narkotikaproblematiken, och jag tror även att svensk politik är i ett starkt behov av nya idéer.

 • friggs

  Member
  2002-08-19 at 19:56
 • jack-the-tripper

  Member
  2002-08-19 at 23:32

  Hur blev det, var någon från swecan på deras möte som hölls i stockholm?

 • reaper

  Member
  2002-08-23 at 05:14

  Jag skulle aldrig rösta på dom. Nyliberala as är vad dom är.

 • reaper

  Member
  2002-08-23 at 05:17

  @m00min wrote:

  Jag skulle aldrig rösta på dom. Nyliberala as är vad dom är.

  😯

 • reaper

  Member
  2002-08-23 at 05:38

  @m00min wrote:

  Jag skulle aldrig rösta på dom. Nyliberala as är vad dom är.

  Vad menar du? Vad har dom gord för att bli kallade as? Vad begår man för mistag genom att rösta på dom??

Log in to reply.