Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling Hjälp! Vad händer?? Preflowers eller vad?!

 • Creator
  Discussion
 • #1480

  reaper
  Participant

  Jag har just upptäckt en massa “bullar” överallt kring topparna och skotten på mina plantor. Jag har kollat på dem i förstoringsglas och dem ser väldigt mkt ut som preflowers, dock verkar alla se ut som hanar just nu. Ser även “tjej”-preflowers ut som hanar i början innan pistillen tittar fram?? eller ska jag ta väck alla som inte har pistiller(ingen än så länge :/ )??

  det skumma är att jag har ju inte slagit om ljuset till 12/12 ännu…

  Vad ska ja göra?! 🙄 :?:

  tacksam för lite guidning…

  PLUR

 • Author
  Replies
 • #70575

  reaper
  Member

  Lugn och fin, andas genom näsan. Du ser nog vad det blir av det inom några dagar.

 • #70576

  reaper
  Member

  tack… Nu känner jag mig lite lugnare. Jag håller huvudet kallt och vakar noga o ser hur de utvecklas. De plantor med preflowers har oxo sträckt lite mer på sig, än dem andra. Och jag har för mig jag läst nånstans att hannar har en tendens att sträcka lite mer på sig, så att pollenet ska spridas så mkt som möjligt.

  Jaja, jag håller ett ont öga på den iaf. 😈

  plur

 • #70577

  reaper
  Member

  Har precis samma problem! Började blommningen för en vecka sedan, men har haft “pre flowers” i några veckor redan tror jag. Det är små bollar, väldigt svårt o avgöra om det är en hona eller hane än så länge. Var rätt säker på att det var en hona tills nu! Det har gått en vecka nu o jag ser inga pistiller, Bumba Ras Claat! Säg fan inte att det blir en hane, jag som har lagt ner så mycket tid o pengar på den här! Kom igen nu….satans pistiller, titta fram någon gång så jag kan såva gott på natten igen!!! Väntar ivrigt!

 • #70578

  reaper
  Member

  Jag pallade inte att vänta, jag slaktade mina med bollar…

  Peace

 • #70579

  reaper
  Member

  Bollar låter som hane.

 • #70580

  trestor
  Member

  Men asså.. du ska självklart inte göra NÅGONTING förren du har satt de i blom! Att bestäma kön via preflowers är vanskligt och inte alltid korrekt. Nu verkar det ju som du redan gjort slag i saken.. men kan ju vara ett råd till nästa gång. Ta det bara coolt och vänta ca en vecka in i blom så ser man tydligt vilka som är hanar och honor. Hanarna släpper inte sitt pollen förren flera veckor in i blom.

 • #70581

  reaper
  Member

  De hanar som pollinerat plantor bakom ryggen på mig har onekligen släppt sitt pollen någonstans mellan att jag upptäckt att de visat kön och två dagar framåt (då jag högg ner dem).. jag kan tänka mig att det är olika för olika strains förstås..

 • #70582

  trestor
  Member

  Jo.. man bör ju såklart inte lita på att det tar flera veckor för hanarna att bli klara, utan ta bort de så snart man är säker, men jag tycker iaf inte att man kan vara säker förren man har blommat dem.

Log in to reply.