• Hjälp med hur jag ska ha ventilationen……

  Posted by reaper on 2003-03-11 at 19:49

  Tja jag ska börja odla i ett rum som är 3m lång 2m brett. Jag ska odla i en del av rummet rummet är annars tomt. Tänkte mig en 600W HPS. Men det här med fläktar. Jag tänkte en vanlig människo fläkt på golvet sen har jag ett in-sug precis där jag ska odla funkar det eller blir det för varmt eller så???

  replied 20 years, 6 months ago 1 Member · 5 Replies
 • 5 Replies
 • reaper

  Member
  2003-03-11 at 21:07

  Usch va avundsjuk ja är på ditt “space” :(

  Om du surfar runt lite så finner du en massa intressant läsning och även bra förslag och svar på dessa frågor du ställer här.

  Känns som det blir en massa upprepningar bara… Allt finns redan så anv sök funktionen och lär dig och bekanta dig med den – jättebra grej.

  Ett kungarike för 6 m2 odlingsrum….

  //meek

 • reaper

  Member
  2003-03-11 at 21:51

  Har rummet nån ventilationskanal (två tillochmed?) ut till resten av lägenheten? Isåfall kan du släppa ut överskottsvärme genom en av dessa, och använda den andra till att dra in friskluft med t.ex. en sån här:

 • reaper

  Member
  2003-03-12 at 18:12

  Nej asså det finns en ventilation som drar in luft och den sitter precis där jag odlar.sen tänkte jag ha en stor fläkt på golvet och jag ska ha en 600W lampa så jag undrar om det räcker eller om de blir för varmt? 🙄

 • reaper

  Member
  2003-03-12 at 19:53

  @Lasse-Langare. wrote:

  Nej asså det finns en ventilation som drar in luft och den sitter precis där jag odlar.sen tänkte jag ha en stor fläkt på golvet och jag ska ha en 600W lampa så jag undrar om det räcker eller om de blir för varmt? 🙄

  Jag brassar på med 211W/m2 i mitt odlingsutrymme på 1,08m2 utan att ha några problem med temperaturen än så länge. Den håller sig kring 27 grader. Då är ventilationen ändå inställd på cykler om 15min på/30 min av med hjälp av timer, annars blir det för kallt. Jag har ett aktivt inblås i marknivå och ett passivt utsug i takhöjd. Värt att veta är att jag strax ska montera in en HPS på 600W också.

  Vad jag vill komma fram till är att jag tror att ditt utrymme är stort nog för en 600W HID-lampa (HPS eller MH) utan att du får några problem med temperaturen. Särskilt inte om rummet har en eller flera ytterväggar och ventilationen är någorlunda.

 • reaper

  Member
  2003-03-12 at 23:33

  @Heeey wrote:

  Dubbelfläkt för montering internt i datorchassi. Allt snabbare hårddiskar, grafikkort etc. kräver mycket värmeavledning. Montera dubbelfläkten internt i datorchassit och led bort överskottsvärme. Storlek 169x84x31 mm.

  Ska försöka koppla om den om det går, så att en fläkt gör utsug den andre gör insug. jag älskar den där fläkten vet inte varför men den värkar vara så jävla bra.

  Skriv gärna vad ni tycker om den och om ni tror att den kommer vara till hjälp.

  http://www.clasohlsson.com/images/products/S/lo/B/326351_Xw1.jpg

  Mvh // Heeey 😉

  Det är ju samma sak som två st 8x8cm. Omkopplingen bör inte vara något problem, bara att vända på polerna. Sen ser jag inte fördelen med att ha insug/utblås på samma ställe. Varm luft stiger ju så insug på golvet och utblås i taket känns mer aktuellt.