• Posted by reaper on 2003-02-19 at 10:29

  Haschrökaren pratar ibland mycket, men har svårt att hålla sig till ämnet och samla sina tankar. Ofta pratar han eller hon långsamt. Ofta kommer konstiga idéer fram, som absolut inte har med verkligheten att göra.

  Trötthet, törst och sug efter godis kommer under ruset. Man kan också svänga i humöret, känna olust och retlighet. Ibland blir missbrukaren rastlös och mycket orolig.

  Ett rus varar 2 – 4 timmar, vid högre doser längre tid. Puls och blodtryck blir högre. Ögonen blir glansiga och blodsprängda ibland.

  I början känner cannabisrökaren sig mysig och spralligt glad, vid högre doser övergår dessa känslor i inbillning av att man är förföld, att någon vill en illa och andra underliga idéer.

  Hasch påverkar känslan av tid och hur man uppfattar omvärlden. Man kan glömma vilken dag det är och andra människor som annars är viktiga för en kan bli betydelselösa.

  Det finns mer roligt att läsa på den sidan! 😆

  http://hemsidor.torget.se/users/d/drugscrn/cannabis.htm

  replied 20 years, 7 months ago 6 Members · 20 Replies
 • 20 Replies
 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 10:44

  om man skulle byta ut HASCH mot alkohol, hur skulle texten se ut då tro?

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 11:00

  Giftet THC som finns i indisk hampa är det som ger ruset.

  Hahahahaha, giftet THC.

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 11:14

  Cannabis är det gemensamma namet för de droger man utvinner från växten indisk hampa (Cannabis Sativa).

  Och var tog Indica vägen?

  Hasch – som säljs i “kakor”och blandas med tobak innan den röks – tillverkas av växtens kåda, medan marijuana (“gräs”) görs av bladen och skotten.

  Kom ihåg att slänga blommorna. De kan man ändå inte göra något med :)

  Giftet THC som finns i indisk hampa är det som ger ruset. I marijuana är THC-halten 1 – 5%, i hasch 4 – 10% och i hascholja upp emot 60%.

  1%? Stackaren som skrivit det där har nog bara rökt dåligt gräs och är sur därför :)

  Hasch och marijuana började användas av ungdomar på 1960-talet. Till Sverige hade den kommit på 1950-talet (den användes främst inom jazzkretsar) närmast från USA.

  Kom Cannabis från USA till Sverige 10 år innan den började användas “over there”?

  Man visste att hasch och marijuana var farliga droger, men man trodde ännu – helt felaktigt – att de var ofarligare än t.ex. öl och vin.

  Man visste att hasch och marijuana var relativt ofarliga droger, men man trodde ännu – helt berättigat – att de var ofarligare än t.ex. öl och vin.

  Ganska kul läsning och jag kunde inte låta bli att kommentera.

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 11:25

  Rolig läsning… fast alt e ju typ fel förutom att ruset stanar i 2-3 timmar och att man blir godis sugen… =)

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 15:59

  Första och sista gången jag var riktigt full och hög samtidigt kan jag ju säga att det inte var något fel på mina kräkreflexer ;)

 • powerpuffgirl

  Member
  2003-02-19 at 16:07

  Man har fått höra både av smokers och icke-smokers att man inte ska röka efter att man har druckit. De gånger jag har både rökt och druckit så har jag gjort just detta och jag vet en gång när jag drack ett glas champange och kände mig yr i huvudet och illamående och lite senare tog ett par bloss påp en marijuana-joint så minskade illamåendet rätt rejält.
  Men jag har hört att ska man dricka alkhohol i samband med cb-rökning så ska man dricka efter att man har rökt.

  Vore kul om någon kunde bekräfta eller demnetera. Det enda jag vet är att alkohol är den drog som är farligast att blanda med någon annan. Då man hör om dödsfall i samband med knark så är det i 9 fall av 10 så att de har blandat de illegala drogerna med alkohol. (Den orskaken som gör att jag i vissa stunder vill legalisera även vissa tyngre droger. Folk skulle veta vad som går att blanda och inte blanda. Och moderatorer – kan ni ursäkta mig än en gång för att jag har brutit mot reglerna :?: 😳 )

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 17:17

  helvete.
  borde fan vara förbud mot sidor som den här.
  nu komemr ju varenda jävla okunnig tro på all den här skiten.
  fan 😡

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 17:28

  Det stämmer mkt väl att cannabis hämmar kräkreflexen. Just det i kombination med dess ökning av aptiten gör den ju intressant för t.ex. AIDSbehandling.

  Cannabis och alkohol interagerar med varann, påverkar varandras effekter. Mindre mängder alkohol (en starköl?) till mindre mängder cannabis (1-2 standardjointar?) fungerar alldeles utmärkt och ger en något mer euforisk upplevelse av cannabisruset.

  (Eftersom både cannabis och alkohol är vätskedrivande är det viktigt att dricka vatten, förresten.)

  Cannabis tenderar att göra en en smula sötsugen och hungrig. Eftersom alkohol i regel är söt, så släcker man lätt törsten och hungern med alldeles för många koppar vin t.ex.

  Om man fortsätter att dricka alkohol och/eller röka cannabis kommer effekten att stegras, mer och mer. Cannabisen slår ut kräkreflexen i magen, och man märker då inte av att man fått i sig så mkt att man börjat bli alkoholförgiftad.

  Att dricka ihjäl sig bara med alkohol är ganska svårt. Men om man inte har kräkreflexen att sätta stopp med får man snabbt i sig livsfarliga mängder.

 • pachipachihand

  Member
  2003-02-19 at 19:57

  Man blir ofta fnittrig och flamsig. Normala hämningar försvinner och man kan göra saker man aldrig skulle göra annars utan att skämmas. Man blir – som missbrukarna säger – “cool och avslappnad”.

  Och felet med detta är? :?

  Reaktionsförmågan blir sämre. Man fattar trögt och handlar långsamt. Det är inte utan anledning många använder talesättet “flummare blir dummare”.

  Vet inte om det ens är värt att kommentera på denna… 🙄

  Luftvägarna och lungorna skadas vid långvarigt bruk. Risken för lungcancer och lungödem är mycket större än vid “vanlig” rökning, eftersom hasch innehåller mer än 420 olika ämnen – många av dem cancerframkallande och farliga på annat sätt. Immunförsvaret – skyddet vi har mot sjukdomar – försämras vid långvarigt haschmissbruk.

  Hehe, de lyckades få med siffrorna 420 i texten! Och om det nu skulle vara farligt att ha många olika ämnen i det, då skulle kaffe vara en livsfarlig drog eftersom det innehåller flera tusen olika ämnen.

  Immunförsvaret försämras heller inte men kan bli smått förändrat.

  Cannabismissbrukaren råkar ut för personlighetsförändringar förr eller senare. Han/hon kan bli inbunden, tyst, ointresserad av andra människor och sin omvärld, ibland folkskygg, ointresserad av det andra könet… Helt enkelt apatisk! Det är inte ovanligt att cannabismissbrukaren slutar tvätta sig och borsta tänderna – hur man ser ut saknar betydelse… man bryr sig helt enkelt inte. Radiodoktorn Peter Paul Heineman har använt ett bra uttryck för allt detta: “De skolkar från livet”.

  Kan man göra annat än skratta? 😆

  Skulle kunnat kommentera på några till men orkar inte just nu…

  Det var sannerligen en rolig text! Den förgyllde min kväll… 😉

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 21:00

  hähä det här tyckte jag var festligt.

  “Personen börjar använda solglasögon för att dölja röda ögon och förstorade pupiller.”

  Solglasögon på vintern? 8)

 • grandnastyb

  Member
  2003-02-19 at 21:03

  I en empirisk studie där jag och två vänner rökte skunk på efterfesten visade det sig att cannabis inte hämmar kräkreflexen, inte tillräckligt i alla fall! :D

  Upptäckte plötsligt att jag var ensam kvar i rummet och kände mig jäkligt dålig, så jag gick till toaletten. Den var upptagen av kompis nr 1 som spydde ut sina innälvor, jag sprang till den andra toaletten men där var det också låst. Efter häftigt bankande öppnade min andra kompis dörren ståendes på knä. Efter en vild kamp om toalettstolen fick jag äntligen kräkas och det var inte tal om några fingrar i halsen!

  Vad gör förresten killen på bilden(bilder på cannabis) där det står hashtillverkning?

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 21:50

  Såg att dom även hade en länk till sidan “http://www.nope.rns.se/”

  Så om det är någon som känner sig sugen på att knäcka dom lite med svåra frågor så kör hårt, det är kul att läsa. 😉

 • fr

  Member
  2003-02-19 at 21:59

  @smqoe wrote:

  Såg att dom även hade en länk till sidan “http://www.nope.rns.se/”

  Så om det är någon som känner sig sugen på att knäcka dom lite med svåra frågor så kör hårt, det är kul att läsa. 😉

  Jag ställde några frågor där för ett tag sen, tyvärr glömt vad jag frågade så jag kan inte se om de har blivit besvarade. Men jag kollade ett tag efter jag hade frågat och då hade de inte blivit besvarade, så man kan nog räkna med att de bara svarar på frågor där de kan ge ett svar som de tycker “låter bra”.

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 22:05

  Goblim – Det kan stämma, det är tråkigt för det verkar endå vara ganska mycket folk som läser det dom skriver.

 • fr

  Member
  2003-02-19 at 22:19

  Nu kom jag på vad jag frågade, varför dom inte länkar till sidor med bättre fakta än “CAN” etc, som t.ex. Erowid. Vet dock inte vilken sektion jag frågade i men jag antar att den ändå inte blev besvarad…

Page 1 of 2