-
Hemlagad Bearnaisesås
Hemlagad Bearnaisesås:
0,5 st gul lök(ar)
1 dl vinäger
10 st vitpepparkorn
3 st äggula(or)
250 g skirat smör
efter smak salt
1 msk persilja, finhackad
efter smak cayennepeppar
1 krm dragonFinhacka löken. Krossa kryddpepparkornen. Lägg lök, pepparkorn, vinäger
och dragon i en kastrull. (Det går bra att använda både torkad och inlagd
dragon.) Låt koka in tills en tredjedel återstår.Ta kastrullen från värmen. Sila vätskan och låt svalna. Tillsätt äggulor och
vispa över vattenbad tills såsen blir krämig. (såsen får aldrig koka). Ta
bort kastrullen från värmen och vispa ner det skirade smöret. Börja
droppvis. Öka sedan till en fin stråle när såsen binder.Smaksätt med salt, peppar, persilja, finhackad dragon och ev
cayennepeppar.
Log in to reply.