Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Munchies Hemlagad Bearnaisesås

  • Hemlagad Bearnaisesås

    Posted by friggs on 2003-08-08 at 12:50

    Hemlagad Bearnaisesås:

    0,5 st gul lök(ar)
    1 dl vinäger
    10 st vitpepparkorn
    3 st äggula(or)
    250 g skirat smör
    efter smak salt
    1 msk persilja, finhackad
    efter smak cayennepeppar
    1 krm dragon

    Finhacka löken. Krossa kryddpepparkornen. Lägg lök, pepparkorn, vinäger
    och dragon i en kastrull. (Det går bra att använda både torkad och inlagd
    dragon.) Låt koka in tills en tredjedel återstår.

    Ta kastrullen från värmen. Sila vätskan och låt svalna. Tillsätt äggulor och
    vispa över vattenbad tills såsen blir krämig. (såsen får aldrig koka). Ta
    bort kastrullen från värmen och vispa ner det skirade smöret. Börja
    droppvis. Öka sedan till en fin stråle när såsen binder.

    Smaksätt med salt, peppar, persilja, finhackad dragon och ev
    cayennepeppar.

    replied 20 years, 8 months ago 3 Members · 7 Replies
  • 7 Replies
  • funk-doctor-spock

    Member
    2003-08-08 at 12:55

    Mums! Bara att hälla i sig :mrgreen:

  • reaper

    Member
    2003-08-08 at 13:15

    Har alla fått matnojja eller?

  • friggs

    Member
    2003-08-08 at 13:22
    Gandhi wrote:
    Har alla fått matnojja eller?

    Ständiga matnojjor! 😆

  • reaper

    Member
    2003-08-08 at 16:38

    det var en fågel som kvittrade i mitt öra att det är citron i “riktig” bearnaise sås.. stämmer det? tyckte det lät lite konstigt, för såsen borde ju skära sig då, eller?

  • reaper

    Member
    2003-08-14 at 01:32

    :Pen annan variant på bearnaise som används mestadels på krogarna e att man helt enkelt gör följande

    såsbas/matlagningsolja 2dl
    4 ägggulor
    färsk dragon gärna i spad om det finns går med torkad osso men smaken blir därefter
    cayennepeppar
    rödvinsvinäger nån matsked häll dock i sakta så det inte skärsig
    salt peppar
    voila o du har din restaurang bearnaise

    enkelt o göra bara att
    vispa ner äggulorna sakta i en bunke där redan oljan är i
    när du fått den konsistens du vill ha så tar du o tillsätter dragonen o gärna lite dragonspad ,i med rödvinsvinäger,salt peppar,cayenne låt stå en 20 min o smaka sen så att smakerna från dragonet har kommit ut annars smakar det bara slimit

    vill man prova en annan variant av bearnaise som ja själv föredrar tar man även i lite chillisås i när den e klar inte mycke alls utan bara en liten skvätt denna sås kallas choron sås o e jätte god :)

    smakligspis på er

  • reaper

    Member
    2003-08-16 at 12:49

    låter fett gott, men det är ganska fett ;(

  • reaper

    Member
    2003-08-17 at 00:43

    Killen som drog fram morsans kokbok för att skryta för polarna vilken mästerkock han är. :P

    Seriouzz, bearnaisesås är underbart till en smaklig måltid.

    :) HEJ PUSS JAG ÄLSKAR SWECAN!

Log in to reply.