• hemafrodit!

  Posted by reaper on 2002-09-23 at 23:48

  Har tre plantor som jag sådde i våras från sydamerikanska bagseeds. De har fått sköta sig själva i fönstret och det har gått ganska bra. De skulle väl ha varit ca 130 cm nu om jag inte böjt stammen. En har visat sig vara hona och blommat i tre veckor nu och börjar få mörka pistiller på sina, tyvärr, väldigt glesa buds. De andra två har ännu inte visat tecken på att vilja blomma men nu tänkte jag stänga in dem i mörker ett par dagar för att få dem på andra tankar. Och dag ljuset är väl snart nere i det där magiska 12/12 som alla tjatar om så de kommer väl igång snart.

  Nu till mitt problem. Min hona har visat sig vara hemafrodit (kanske för att jag inte brydde mig om alla råd om ljus) och jag har idag upptäckt stora pollenbollar på “huvudtoppen”.

  Skall jag kapa “huvudtoppen”, torka och röka den och låta resten blomma lite till?Inte mer än kanske 20% av pistillerna är bruna och jag har inte upptäckt några andra pollenbollar på de andra budsen.

  Eller skall jag skörda hela plantan nu och i så fall, hur bra blir rökat om pistillerna fortfarande är vita?

  replied 21 years, 9 months ago 1 Member · 1 Reply
 • 1 Reply
 • z0rdim

  Member
  2002-09-24 at 06:19

  är det bara en hona som du har så finns det väl inget som hindrar dig från att blomma klart den, även om den är en hemafrodit. anledningen till att man i vanliga fall kapar dem så fort man ser dem är ju för att man inte ska pollinera resten av honorna…

Log in to reply.