• Helt åt h-e eller?

  Posted by reaper on 2002-07-04 at 20:15

  Skall inte säga att jag gjort odlande till vetenskap. Har snarast satt ett par frön då och då och några år satt ut dem i naturen. BTW hittade jag till sist ett sätt att få se mina plantor orörda ända till det var skördedags. Hittade en hög jävla gran lite sådär avsides i svampskogen och klättrade upp för den naturliga spiraltrappa vissa sådana granar är utrustade med. Högt däruppe gjorde jag en plattform och vattnade med “vattningssnören” från 5-litersdunkar. Resultatet blev iaf fem ståtliga plantor som funkade helt ok.

  Just detta år har jag en vind som inför ombyggnad är avstängd från besökare och drog därför upp ett par frön från gräset jag vanligen köper av min trygge levarantör. Blev lite hipp som happ även där. Först satte jag ett par stycken (torvbullemodellen) varav två grodde och flyttades över i stora krukor. Fick sedan en laddning till och hittade fler frön varav tre nu grott. Har helt enkelt inte tid att införskaffa exakt allt för den optimala odlingen. De får helt enkelt stå där intill sitt halvöppna söderfönster och växa bäst de vill. Lite vattning och gödning kan jag bistå med.

  Jag vet att idealjorden är sandblandad mull, men sist det var dags för krukplantering så tog jag lite fet skånsk matjord i trädgården. Tucker ni det är enligt rubriken och starkt råder mig till omplantering, eller finns det hopp om hygglig tillväxt? Det är ju ett ogräs så… ;)

  replied 21 years, 10 months ago 2 Members · 2 Replies
 • 2 Replies
 • funk-doctor-spock

  Member
  2002-07-04 at 20:27

  Nädå, det där med jord är ganska uppblåst.

 • reaper

  Member
  2002-07-04 at 23:29

  ja du, de vet du nog bättre själv men jag önskar dig lycka till iaf… 8)

Log in to reply.