• Hej Alla…

  Posted by reaper on 2002-11-04 at 20:21

  Som ny på detta forum, gör jag nu min första postning.
  Jag hittade hit via flashback, som förövrigt har ett oerhört barnsligt och tramsigt “fjortis”-läge på diskussionerna.

  Visst är det så att det finns baksidor med brukandet av Cannabis.
  Hur gör ni erfarna stoners för att hantera det?
  Kom med lite smarta råd.
  Kopiösa mängder espresso brukar styra av det värsta bakflummet på morgontimmarna. Men det är ju fan, att man ska behöva bli hardcore-koffeinist oxå…

  De drawbacks, som jag själv upplever som stora problem, är att närminnet faktiskt är ganska dåligt och det framförallt på morgontimmarna.
  Kan då nämnas att jag är 30+, erfaren stoner och förälder.

  replied 21 years, 4 months ago 3 Members · 10 Replies
 • 10 Replies
 • reaper

  Member
  2002-11-04 at 20:44

  De enda permanenta effekter som uppstår såvitt jag erfarit är att lungorna tar stryk, men det kan knappast jämföras med ciggaretter då man röker mycket mindre mängder. Dessutom så är väl (rätta mig om jag har fel) det farliga att under fortlöpande tid röka. Har man pauser i sitt intagande av röken (dagar, veckor) så kan lungorna återhämta sig. Ändock så är det bästa sättet att intaga det genom Te eller Mat, fast personligen föredrar jag att röka.

  Sedan korttidseffekter: Jag brukar uppleva att jag blir lite småslö i några dagar efter jag rökt, under denna tid har jag dock en hel del positiva effekter också (jag blir bättre på att mixa ljudfrekvenser bland annat, har lite extra inspiration när jag jobbar med grafiska saker (jag jobbar som Art Director))). Minnet blir sämre i några dagar men återhämtar sig ganska raskt, det yttrar sig bland annat i att det blir svårt att inte bara komma ihåg skådespelarnamn och vad man skulle gjort för 10 minuter sedan, utan även kan det bli lite svårt att hitta ord ibland, vilket är väldigt frustrerande om man som mig besitter ett stort ordförråd i normala fall 😆

  Om du är erfaren “stoner”, borde du inte känna till effekterna? :)

  Välkommen till SweCan föressten, hoppas du trivs, diskussionerna här brukar lägga sig på en ganska hög nivå i kontrast till många andra forum därute…. 😉

 • reaper

  Member
  2002-11-04 at 20:57

  Att man blir små slödagen efter måste inte vara negativt. Om man verkligen orkar ta sig ur sängen ( i know some times its hard! 👿 ) och går en promenad eller liknande så kommer kroppen igång lite mer tycker jag. Och då blir slöheten behaglig… kroppen känns avslappnad bara… mycket trevligt…
  Dåligt närminne har jag inte märktav, bara under själva ruset. Då kommer man ju inte ihåg vad man sa 2 sekuner innan… Jag har iof inte rökt så länge… 2 år typ.

  ops glömde önska dej välkommen! 😳 ( jag har bra närminne!) 😉

  Fred

 • reaper

  Member
  2002-11-05 at 11:15

  Jo, jag märker av att det är ett parerat närminne. Namn och ord trillar ur ibland. Och ag blir faktiskt mindre effektiv på jobbet under förmiddagstimmarna. Nu jobbar jag ju extremt mycket, ibland upp till 14 timmar om dagen så jag upplever en drastisk förändring i min effektivitet under eftermiddagen och kvällen.
  Det är dessutom så, att om det inhalerats brunt istället för grönt, upplever jag bakflummet som mycket värre. Jag antar att det hänger ihop med höga nivåer av de cannabinoider (bl a CBD och CBN) som THC:et sönderfaller till under bearbetningen, men även att brunt mestadels tillverkas av Indicor… Kan det vara så?

  Det är det som jag upplever som den enda negativa effekten. Förutom dessa förbannade röda ögon då… Taskig tillgång till Visine och Clear-eyes gör det till ett ständigt stressmoment. Hur är det egentligen med Nezeril, går det att använda som alternativ när man har gått torr på Visine? Eller är det bara en korkad myt?

 • smacky

  Member
  2002-11-05 at 17:50

  Nezeril går tydligen att använda (innehåller ett ämne som gör blodkärlen mindre). Har inte provat det själv. Sök gärna på forumet så hittar du säkert en tråd om det.

 • token

  Member
  2002-11-28 at 19:12
  eightball wrote:
  Taskig tillgång till Visine och Clear-eyes gör det till ett ständigt stressmoment. Hur är det egentligen med Nezeril, går det att använda som alternativ när man har gått torr på Visine? Eller är det bara en korkad myt?

  Välkommen eightball!

  Nezeril funkar precis hur bra som helst!
  Jag använder det då jag får röda ögon.
  5-10 min senare så är de hur vita som helst ;)

  //Tokus

 • reaper

  Member
  2002-11-28 at 20:51

  Tacka vet jag då hellre Oftan Starin från apoteket i finland..
  1 minut och dom är kritvita!!

 • reaper

  Member
  2002-11-29 at 13:06

  Jag använder också nezeril, den näst svagaste sorten. Om du brukar bli torr i ögonen så är det bäst att lägga i nez precis när du har rökt , för sen när du är torr så svider det på ett tråkigt vis.
  En negativ långtidseffekt med canna för mig är att jag inte vet riktigt hur jag ska bete mig, det grundar sig nog i en nojja för att folk ska märka att jag röker. Detta gör mej naturligtvis mer paranoid vilket märks osv. Om jag då fortsätter puffandet så utvecklar jag en psykos vilket inte är någon höjdare kan jag säga (om än lärorikt och intressant). Det tog mig ”bara” en sådan resa innan jag förstod att det är då det är dags att ta en paus. För ett par dagar sedan slutade jag att röka pga av ett begynnande obehag, och jag mår bättre efter bara en dag. Nu kanske någon frågar sig varför den idioten röker så jävla mycket då? Well boys and girls, you see it´s because I love it so much. Det positiva överväger helt klart. Detta är väl den enda negativa långtideffekten av magnitud som jag känner till, men den gäller säkert inte för alla. Jag kan ju tillägga att jag har rökt canna av och till i ca 12 år. Jag tycker att det hjälper mej att förstå mig själv, ett av mina stora intressen i livet, men då måste jag ha perioder av avhållsamhet också för att kunna tillgodogöra mig informationen.

  Om det finns intresse av min psykotiska period så kan jag skriva om den, men senare och i en ny tråd.
  Puss puss

 • reaper

  Member
  2002-11-29 at 14:19

  va fan gubbar det låter som att ni pundar på nezeril och inte cannabis :D

  vad spelar det för roll om man har röda ögon? stå för att ni e höga! jag bryr mig inte ett shit.. vissa kompisar vågar inte ens gå in i affärer.. orka bry sig ;)

  jag märker inte så mycket utav bieffekterna, bara att man e lite trögare i hövvet 1-3 dagar efter en rejäl rök-kväll.. mina lungor tar stryk ändå eftersom jag röker cigaretter varje dag.. for me it’s all positive baby.. 😉

  och greenman, ofta du går på promenader? du e den segaste jag känner 😆

  poffa lugnt gubbs…

 • reaper

  Member
  2002-11-29 at 15:35

  inconvinience: man kanske inte vill bli av med sitt jobb… :?

  Cannabis är fortfarande inte laglit i Sverige :P

 • reaper

  Member
  2002-12-03 at 16:40
  Quote:
  och greenman, ofta du går på promenader? du e den segaste jag känner

  tar jag som en komplimang 😆 😉 🙄

  Jo då jag tar allt små promenader då och då! det är skönt! 😯

  Vi får smooka snart… det var ett tag sen flera veckor nästan 😥 . en fabbe gling å bj kväll 😉 men det får ju inte nu.. jaja hörs peeeeeeeace

  Fred

Log in to reply.