• Haschkaffe?

    Posted by dada on 2006-05-10 at 12:43

    Baudelaire skriver följande i “Haschklubben”:

    I allmänhet bör man, för att haschet ska nå full effekt och få sitt maximala förlopp, späda ut det i svart, mycket hett kaffe och intaga det på fastande mage.

    Någon som har druckit haschkaffe eller vet hur man tillagar det? Baudelaire skriver att “en full tesked” är en bra dos. Är det bara att röra ner haschet i kaffet eller? Hasch-oboy har jag visserligen druckit och det var ju toppen. :)

    Kommer ihåg att jag träffade några typer på Roskilde som skulle göra haschkaffe. De lyckades bränna ner sitt tält, bränna upp håret och få värsta brännskadorna på fötterna. Stackars. :(

    replied 17 years, 12 months ago 6 Members · 13 Replies
  • 13 Replies
  • pinkhaze

    Member
    2006-05-10 at 12:45

    Går det att späda hasch i mkt varmt kaffe? behöver det inte lösas i nåt fett först?

    -ph

    edit: oj det kanske var det frågan var från början ;)

  • reaper

    Member
    2006-05-10 at 13:35

    Lös det i väldigt lite smör, ha en stor kopp och socker så det smäller om det (om man gillar socker) och en liten bit gammaldags vaniljglass.
    Mums, och du blir väck :)

    (Tråd som borde ligga i Munchies-delen av vårt vackra Swecan kanske?)

  • sleepaz

    Member
    2006-05-10 at 14:00

    In med en klick margarin/smör i en kopp in med det i micron, tills det smälter. Sen låt ca0.5- 1g hasch smulas ner tills det blir en kletig sörja.. Sen i med starkt kaffe och socker, dricks gära på tom mage.. Obs kan ta upp till 2 timmar innan det slår..

  • dada

    Member
    2006-05-10 at 14:11

    Smör i kaffe låter ju vedervärdigt, måste väl smaka härsket? :( Värt ett försök dock. Trådflytt till munchiesforumet vore kanske idé, ja.

  • loffe

    Member
    2006-05-10 at 14:33

    @dada wrote:

    Smör i kaffe låter ju vedervärdigt, måste väl smaka härsket? :( Värt ett försök dock. Trådflytt till munchiesforumet vore kanske idé, ja.

    Det är ju fettet som är det viktiga, då cannabis ej är vattenlösligt.
    Alltså borde det gå lika bra att smälta haschet i lite grädde eller mjölk; innehåller ju fett också.

  • reaper

    Member
    2006-05-10 at 16:14

    Kanske godare än oboy? Att göra på oboy går ju snabbt och är smidigt men smakar helvete.

  • sleepaz

    Member
    2006-05-10 at 18:28

    @Loffe wrote:

    Det är ju fettet som är det viktiga, då cannabis ej är vattenlösligt.
    Alltså borde det gå lika bra att smälta haschet i lite grädde eller mjölk; innehåller ju fett också.

    Ju mer fett destu bättre…. Man har ju fett så att det skall ta längre tid för magen att ta upp thc, ju mindre fett destu snabbare lämmnar thc magen och effekter uteblir :)

  • reaper

    Member
    2006-05-10 at 18:43

    Skulle man inte som Loffe säger, kunna göra en latte/oboy-brygd med hälften vispgrädde (som ju faktiskt innehåller 40% fett). Brygden borde ju då sammanlagt innehålla mer fett än om man skulle ha i en liten klick med 80-procentigt smör.

    Säger fettexperten Quadrophenia.

  • finn

    Member
    2006-05-10 at 19:34

    Tror jag ska “pulverisera” lite brunt och sen gå ner på staden imorgon och beställa en kaffe med grädde. Sen hälla i lite “farinsocker”. Sitta där och mysa i den skånska vårsolen och bara le 8)

  • reaper

    Member
    2006-05-10 at 19:45

    Se bara till att olagligheterna är ordentligt nersmulade och kaffet är riktigt varmt eftersom det tar en liten stund för THCt att upptas av fettet.

  • reaper

    Member
    2006-05-10 at 20:43

    OT:ett annars klockrent intag är smält i lite smör sedan yoghurt och sylt

    :hemp:

  • reaper

    Member
    2006-05-12 at 14:46

    Har fått en av mina bästa stunder av en liten bit brunt jag bara blandade ner i en pappmugg med vatten och drack. det behöver inte bli ett projekt att göra kaffe, du behöver inte blanda i smör, jag personligen tror inte det blir någon marginell skillnad.

  • reaper

    Member
    2006-05-13 at 10:51

    Hm, det här kanske inte smakar så illa. :) Tack för tipset, måste prova detta.

Log in to reply.