• paddington

  Member
  2002-08-17 at 17:41

  Primitiva, förutsägbara, populistiska, feta, gris-Göran.

 • funk-doctor-spock

  Member
  2002-08-17 at 18:25

  Precis vad jag tänkte säga..

 • upinsmoke

  Member
  2002-08-17 at 23:51

  Vi visste redan att Persson har utropat narkotikan till en valfråga, så det som sägs i notisen är inte direkt någon nyhet. Men, vart i denna notis hävdar någon annan än en vår käre “nyhetsförmedlare” att Persson vill ha “hårdare tag”? Så vitt jag vet har Persson sagt sig vilja se förbättringar inom både vård och prevention, med tungvikt på vården.
  Han har dessutom erkänt att vi aldrig kan uppnå målet “ett narkotikafritt samhälle”. De ledande politiker jag varit bekant med fram tills idag har endast varit förmögna att upprepa mantrat “målet är ett narkotikafritt samhälle” som några slags zombies. Så – bravo Göran.
  Under Perssons regering har praktiskt taget vartenda förslag på “hårdare tag” och ökad repression åkt i soptunnan. Det har definitivt inte rådit någon brist på chanser för Perssons regering att införa “hårdare tag”. Inte minst hade de chansen under narkotikapropositionen, där de hade valet att följa narkotikakommissionens rekommendationer. När de då stakat ut en väg utan ytterligare repression, och gång på gång påpekat att “vi har tillräckligt hårda straff” – ser det då inte ut som om tåget redan har lämnat stationen? Den borgerliga samverkan som nämns handlar väl snarare mer om att fiska inför en eventuell koalitionsregering utan Vänsterpartiet och MP.

 • paddington

  Member
  2002-08-18 at 10:32

  Så som du säger smoke, har jag med uppfattat Persson. Smart nog att inte tala om en uppmjukning, men samtidigt inte beredd att ta till än mer repression. Men jag förutsatte att “hårdare tag” var något som nu utropats av just Göran eftersom hela notisen har den rubriken. Att man nämner polisiära insatser som ett område och “preventiva åtgärder” (drogtester etc…) som ett annat får mig att sucka högljutt. Men visst, det är kanske jag som är primitiv som inte tar reda på _exakt_ vad Persson vill innan jag dömer. Kände att en liten reträtt var på sin plats 😉

 • upinsmoke

  Member
  2002-08-18 at 11:28

  Allt media säger skall tas med en rejäl nypa salt. Och visst. Persson är inte bra, men han är ändå bättre än Axén-Olin. Han tar åtminstone små steg i rätt riktning.. även om Sverige snarare är i behov av jättekliv.

  Tycker området “polisiära insatser och prevention” är luddigt idag. Vi har låtit polisen utföra preventionsarbetet med repression – trots att det stormtrupperna gör inte alls kan kallas prevention. Hur kan ett drogtest som tas i syfte att kontrollera en persons kroppskemi öht vara någonting preventivt? Den enda effekt det har är integritetskränkning, förnedring och utstötning. Prevention är det arbete som förebygger och förhindrar missbruk – inte det som förstärker bilden av missbrukarens personlighet som misslyckad och förstärker social stigmatisering och missbruksproblem.

Log in to reply.