• Hampans maximala potential?

  Posted by Letsgo on 2012-07-02 at 09:06

  Finns det någon som testat vad hampan “går för” genom tex en stor hydro?

  hur många cm per dag växer dom? Och hur långa blir dom på hur lång tid?

  MVH

  replied 11 years, 10 months ago 3 Members · 7 Replies
 • 7 Replies
 • Teslakid

  Member
  2012-07-02 at 13:38

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Hampa

  http://www.hampa.net/

  I så stor skala som det gäller när man odlar industriell hampa så lönar det sig inte med hydro eftersom man skulle behöva så extremt stora lokaler för att få ut en vettig mängd (tänk flyg hangar), och då blir driftkostnaden för lokalerna för hög för att det ska va lönsamt i jämförelse med odling utomhus på en åker.

 • cthullu

  Member
  2012-07-02 at 14:05

  ❗ bytte namn på denna från “Hampans maximala kompentens” till “Hapans maximala potential” då jag antar att det TS egentliga undran.

  I övrigt – hampa beter sig som (drog) hampa i hydro.
  Det är olika framavlade sorter och inte olika arter.

  Det är som tesla säger, storskaligt i ett hyffsat klimat är det antagligen mycket mer lönsamt att bara slänga ut lite gödsel och så dem tätt på en åker, speciellt med tanke på att det varken behövs någon kostsam ogräs eller skadedjursbekämpning när man odlar hampa.

 • Letsgo

  Member
  2012-07-28 at 11:06

  Det jag egentligen var hungrig efter ett svar på var hur många cm hampa kan växa per dag som max, för jag fick mina plantor att växa 1-3 cm på 1 dag när plantan växte upp i taket på 2 veckor och bröt av toppen mot taket..

  Om hampa gör 6 cm per dag max så är det ju onekeligen mängder med solenergi i växtform som vi inte får ta del utav så länge plantan är olovlig..

 • cthullu

  Member
  2012-07-29 at 19:11

  Under stretch har jag haft runt 7-10 cm per dag i jord odling.
  I hydro är 10+ cm per dag under stretch ganska vanligt.

  Finns andra växter som växer ännu snabbare…..

 • Letsgo

  Member
  2012-07-29 at 20:41

  Helt makalöst.
  Bambu kan växa snabbare hörde jag.

  Så då är det helt enkelt energi-möjligheterna med hampa som är huvudorsaken till att det fortfarande är olagligt, för jag kan förstå hur mycket etanol det kan göras på en planta som väger 10cm på en dag..

  Sen kanske vi inte ens ska prata om hur många människor som skulle behövas anställas i Sverige om vi skulle skapa hampa och bygga hem och odla medeciner och kläder och papper och så vidare.. Nej låt oss inte prata om det helst för jag blir galen som arbetslös när jag tänker på det hahah.

  tack för infon

 • Teslakid

  Member
  2012-07-30 at 06:28

  Det är ju inte hur fort något växer som avgör hur mycket etanol man kan göra av det eller hur mycket enegi det innehåller..

  Skapas jobb via hampa så konkurerar det samtidigt bort jobb från något annat.

  Starta själv upp något runt hampan om du är arbetslös, att vänta på att någon annan ska göra något ger inget.

 • Letsgo

  Member
  2012-07-30 at 12:44

  Wow ja det är exakt vad jag funderat ett tag på nu.

  Jag visualiserar mig en organisation som går ut på volontärer, mark som lånas ut av folk används för att skapa mat och sovplatser till arbetarna om dom behöver, hampa och olika snabbväxande matgrödor odlas på marken som lånats..

  Sen blir målet att anända hampan och maten och bygga hus och ge mat åt folk och leta på dom som behöver det mest först..

  En annan organisation borde sköta säkertheten och infrastrukturen alltså så folk får polisstationer så dom kan känna sig trygga på nätterna tillsamans med bostäder kan det nog göra vilket land som helst till ett mänskligt ställe att leva.. Varför inte sätta upp fredvakter i oroliga områden och hjälpa folk i drabbad länder att sätta upp deras samhället som dom vill ha det, bostäder och mat är grunden som alla behöver …

  Och dom som är volontärer på organisationen tar fram maten åt sig sjävla på marken och överskottet går till alla behövanden samtidigt som man jobbar med dom andra delarna för att få samhällen fredliga och svältfria..

  Självklart skulle maskiner användas om dom skänktes och mer mat kan produceras och allt överskott delas ut till dom mest behövande genom att ha affärer med gratis basprodukter för mattillverkning, man får väl ha vakt vid dörren i början tills folk fått tillbaka moralen…

  Om inga pengar blandas in överhuvutaget , enbart moralprinciper och ett mål, och självklart kärlek på alla möjliga sätt..

  Jag kan undra vad som skulle hända om det låg en affär brevid ICA där produkterna är gratis och hampakläderna är gratis, självklart skulle många bete sig som svin och försöka ta alla hampaskor på en gång för girigheten existerar ju fortfarannde, men en vakt vid dörren kunde ju enkelt ordna det där. Efter ett tag så skulle folk inse att varför skulle vi ens behöva alla dessa materiella saker när vi kan få varor gratis och hjälpa till och arbeta för organisationen och hjälpa människor med sina liv på dom mest kritiska ställerna i världen..

  Det skulle vara ett jobb som man kunde komma och gå ifrån man skulle alltid vara välkommen, jobbar man inte för dom så kan du ändå få deras basprodukter som dom odlar gratis med hjälp av maskiner och mark..

  Såg ni jag körde in det i slutet där att maskiner gör arbetet och markens storlek bestämmer mängden mat och hampa som kan tillverkas..

  Jag kom på det nu att den här organisationen skulle bli självförsörjande på energi genom etanolen som kan tillverkas..

  I grund och botten skulle det vara skönt att kunna skapa en förändring på nåått sätt som får folk att tänka, kanske alla borde ha rätten till basgrejjerna för att göra 3 mål mat om dagen, bara för att svält skulle utrotas då ganska enkelt och dom som tjänar pengar på att folk är sjuka kanske skulle kunna lugna sig lite också, jag menar såklart läkemdelstillverkarna..

  Oj sorry jag svävade igen, sorry men hampan är bevisad hur mäktig den är och vad den kan användas till, så det får iaf mig att börja tänka i andra banor på vad som spelar roll i den här världen, 10 cm per dag lixom..

  MVH

Log in to reply.