• Hamburg / Berlin

  Posted by beatnutz on 2003-01-08 at 08:50

  Nån som har en aning om hur pass enkelt det är att score´a röka
  i dessa städer? Ska eventuellt bosätta mig där ett tag och jag tänker
  inte dra dit om jag inte kan kirra röka :)

  replied 20 years, 8 months ago 6 Members · 7 Replies
 • 7 Replies
 • brain

  Member
  2003-01-08 at 09:02

  Jag har en känsla av att det är rätt lätt att få tag på röka i hela Tyskland. Jag besökte en vän i en mindre ort i Tyskland, och det kändes som var och varannan person rökte på. Då borde det var ännu enklare att få tag på röka i större städer.

 • powerpuffgirl

  Member
  2003-01-08 at 18:08

  brain har rätt! Det är lätt att få tag i röka i Tyskland, och så gott som alla känner någon som röker, även om de inte gör det själva. I Hamburg är det knappt straffbart en gång, det är en av Europas mest droglibarala städer.
  I Berlin är det helt accepterat i Keruzberg och Prenzlauer Berg. Kan säga att jag tycker att det är sjukt att jag inte kan fixa röka i mitt egat land! 😥
  I Berlin, där jag är på sommaren, så kan jag fixa om det är “kris”. I Amsterdam, där jag bara har varit som turist och inte ens kan språket, så är det inga problem alls!
  För djävla rubbat! 😡

 • funk-doctor-spock

  Member
  2003-01-08 at 18:13

  Ja det är sannerligen en sorglig situation vi har i Sverige..

 • beatnutz

  Member
  2003-01-09 at 17:17

  Låter kanon! Ser ut att bli Hamburg under sommaren och hösten för min del. Om nån har vägarna förbi så är de bara att säga till :D

 • reaper

  Member
  2003-02-09 at 20:42

  @Beatnutz wrote:

  Nån som har en aning om hur pass enkelt det är att score´a röka
  i dessa städer? Ska eventuellt bosätta mig där ett tag och jag tänker
  inte dra dit om jag inte kan kirra röka :)

  jag rekommenderar STARKT att du hellre väljer berlin än hamburg.. många softa uteställen i östberlin!! folk har alltid ganja att bjuda på om man frågar. tyskar är i regel mkt trevliga..
  men om man du vill köpa eget.. så gör man det på zoological garten, (vid den sprängda kyrkan) när det börjar bli kväll..

  jag var iofs i hamburg 2.5 timmar, när det började bli mörkt.. vi var bara på reperbahn och centralen.. fick inte så bra intryck alls.. mkt mer “hårda”
  droger i hamburg.. såg skitmycket alkoholister och crackpundare.. i berlin såg jag inga under min 1 veckas vistelse.. nää berlin är helt klart min favorit stad.. du går miste om något om du tar hamburg..

 • reaper

  Member
  2003-03-15 at 21:26

  I Berlin kan man gå till Gedächtniskirche den där ruinen. Nära den finns det bänkar att sitta på. Det dröjer inte länge innan du får ett anbud. Och en promenad

 • gin

  Member
  2003-03-15 at 23:15

  Jag har inte varit i Tyskland så jag vet inte,men en som jag känner var i Grekland på nån sorts conference med ungdomar från olika länder,och kidsen som kom från Belgien och Tyskland rökte på HELA tiden där. Kanske säger nåt.?