Ett svenskt cannabisforum › Forums › Coffeeshopen › Munchies › Göra original Mc cheeseburhare och bigmac.
Göra original Mc cheeseburhare och bigmac.
Posted by jamaicanrastafari on 2009-05-30 at 22:41Tjena.
är det nån som vet hur man gör original cheeseburgare och bic mac… Så det smakar exakt elelr mkt mkt liknande som MCDonalds?
Kanske nån som vet nån länk?replied 14 years, 3 months ago 8 Members · 11 Replies- 11 Replies
Cheeseburger så borde det ju bara vara att köpa lite lök, ketchup, ost som man köper på förpackningar (Typ cheddarsmak) nötburgare och bröd?
Big macen innehåller ju mcdonken dressing som blir lite svår att göra själv
http://www.youtube.com/watch?v=uqVCk2oDpSE
Köttet blir precis lika torrt och tråkigt som på McD.
vem skulle vilja efterlikna det? en hemmagjord hamburgare slår ju donken 1000 gånger om!
dessutom har dom ju kemikalier och skit i maten
- Elcapitano wrote:vem skulle vilja efterlikna det? en hemmagjord hamburgare slår ju donken 1000 gånger om!
dessutom har dom ju kemikalier och skit i maten
Så man har inte kemikalier i hemmagjort käk? Väl ganska vanligt att salta, detta är ju en kemikalie. Tror inte de har speciellt mkt kemikalier i mc donald käk, behövs ju inget konserveringsmedel eftersom det stoppas in i frysar direkt efter att det framställs i fabriker och sedan värmer de och steker/rostar/friterar grejerna på plats. Men hygienen är ju inte direkt de bästa hos mc d heller, så lika bra att hålla sig borta från dem Dessutom är deras nya erbjudande inte speciellt bra på avenyn “misshandel med ditt happy meal”.
haha vill man göra en burgare som smakar som donken då är det ju bara att skrapa upp lite hundskit och lägg det mellan två bröd. snabbt in i micron på 35,sec sen servera.
- Big-box wrote:haha vill man göra en burgare som smakar som donken då är det ju bara att skrapa upp lite hundskit och lägg det mellan två bröd. snabbt in i micron på 35,sec sen servera.
Att hacka på rastafaris smak är väl varesig särskilt snällt eller smakligt. Att jämföra mat med avföring passar kanske bättre i chokladbollstrådarna.
Om jag skulle efterlikna McD’s cheeseburgare skulle jag nog välja någon form av “köpebröd” som hamburgerbröd. Själva biffen gör du utav nötfärs och kanske lite ägg samt ströbröd. Blanda ihop smeten, forma tunna biffar och släng in dom i frysen ett tag. Sedan steker/grillar du dom relativt fort på hög värme. Använd färdigskivad cheddar (små fyrkantiga ostbitar förpackade en och en i små cellofankondomer). Finns tex. på Lidl. Pricken över i-t är en klick dijon-senap.
MVH Greven
@Minigreeni“] Big macen innehåller ju mcdonken dressing som blir lite svår att göra själv
Jag brukar blanda majonäs, ketchup/chilisås och bostongurka. Är det inte som donkensåsen så är det iaf. vansinnigt nära.
Annars kan man ju göra “egna” max-burgare om man gillar såna. Max burgarbröd finns ju att köpa i butiken, dressingen köper man på flaska i restaurangen. Ost och det där har väl redan tagits upp i tråden..
- Afrokamel wrote:Så man har inte kemikalier i hemmagjort käk? Väl ganska vanligt att salta, detta är ju en kemikalie.
Salt är väl ingen kemikalie? Salt är ett mineral.
bill
Greven letade i kokbokshyllan och hittade “Top Secret Recipes” av Todd Wilbur. Där fanns ett recept på McD Big Mac:
Todd Wilbur wrote:1 sesame-seed hamburger bun
Half of an additional hamburger bun
1/4 pound ground beef
Dash salt
1 tablespoon Kraft Thousand Island dressing
1 teaspoon finely diced onion
1/2 cup chopped lettuce
1 slice American cheese
2 to 3 dill pickle slices1. With a serrated knife, cut the top off the extra bun half, leaving about a 3/4-inch-thick slice. This will be the middle bun un your sandwich.
2. Place the three bun halves on a hot pan or griddle, face down, and toast them to a light brown. Set aside, but keep the pan hot.
3. Divide the ground beef in half and press into two thin patties slightly larger than the bun.
4. Cook the patties in the hot pan over medium heat for 2 to 3 minutes on each side. Salt lightly.
5. Build the burger in the following stacking order from the bottom up:
bottom bun
half of dressing
half of onion
half of lettuce
American cheese
beef patty
middle bun
remainder of dressing
remainder of onion
remainder of lettuce
pickle slices
beef patty
top bunDet ingår även en figur men har ej sladd till kameran just nu.
billball240 wrote:Salt är väl ingen kemikalie? Salt är ett mineral.Salt är en kemikalie och (i vissa fall) ett mineral!
(Jag kan inte sova så därför gör jag det bästa av tiden och surfar lite swecan)
Jag provade att göra max här hemma för några veckor sen:
Jag köpte Friscobröd i butiken, en flaska Hellman’s majjo (amerikansk majjo som är vitare och smakar mer “hamburgarvänligt” tycker jag), nötfärs, bacon, “amerikansk ostprodukt av cheddartyp” samt diverse grönsaker.
Jag gjorde såklart mina egna burgare, rejält tjocka så man kan få lite rosa kärna i dom istf. helt torr och genomstekt.
Friscobröden rostade jag lätt innan jag byggde mina hamburgare på följande vis:
Bottenbrödet, på det breddes majonäs, därefter ett par fina salladsblad, följt av mycket tunna ringar av rödlök. Vidare köttet (bara färs, SoP), på det “osten” samt baconet och två skivor tomat. I locket avslutade jag med ketchup.
Till härligheterna serverades klyftpotatis, hemgjort viktlöksdipp samt en kall TT
Detta var fruktansvärt okynnesgott! Riktigt munchiesmat, satt som en fläskläpp! Går inte ens att jämföra med snabbmatsburgare köpta på t.ex. Max eller MickeyD.
Rekomenderas starkt!
Gaaaaaaaaahhh vad hungrig jag blir!!!!
Log in to reply.