Ett svenskt cannabisforumForumsUniversitetet – CannabisodlingU| SäkerhetGöra en anonym betalning eller tjäna pengar på bitcoins!

 • Göra en anonym betalning eller tjäna pengar på bitcoins!

  Postat av rambo på 2012-10-11 at 23:36

  Vill du göra dina betalningar säkert? eller vill du kanske bli förmögen på kupen? här har du porten tilll bitcoins

  vad är bitcoins
  http://www.bitcoin.se/
  http://oscarhjelm.com/blag/?p=606

  generera bitcoins med datakraft
  https://www.bitcoin.se/hur-skapar-man-bitcoins/
  https://www.newslobster.com/random/how-to-get-started-using-your-gpu-to-mine-for-bitcoins-on-windows

  För dom som inte vet vad bitcoins är så ska jag förklara det kortfattat
  bitcoins är en elektronisk valuta så som paysafe/ukash/wester union osv
  enda fördelen igenkligen är att du kan använda bitcoinsen som aktier och kunna hålla din anonymitet mycket säkrare

  Vet en hel del som utnyttjar det här systemet. Folk som passar på att köpa bitcoins när dom ligger på runt 50kr styck och sedan vänta tills dom stiger. En nära bekant har tjänat några tusenlappar av att utnyttjat det här systemet. Helt lagligt!

  Bitcoins fungera i samma princip som aktier. Du köper dom när dom är som lägst och kan handla för dom när dom är som högst. Om vi säger att du köper dina bitcoins som tex för 50kr bitcoinen. Och efter 2 veckor har den höjts till 100kr det säger sig själv. Dina bitcoins är nu värda det dubbla sen om du väljer att casha ut dom eller handla för dom är up till dig.

  När du håller på med bitcoins använder du dig av en bitcoins adress där dina bitcoins ligger.

  Jag använder mig oftast av instawallet där jag får som en uniq länk till mina bitcoins. Nackdelen här är att sumpar du den här länken är dina bitcoins förlorade. Finns hur många wallets som helst att välja på hitta bara någon som passar dig!

  För att gå tillllväga till att införskaffa dig dom här bitcoinsen kan du ta kontakt med btcx.se
  Du gör en depoist till den bitcoins adress du vill ha det skickat till. Vi säger att du tex tar nordea skriv ner alla bank upgifter så som bank nr och betalnings id (bör skrivas som ocr medelande) när du övergett kontanterna och lappen till hon i kassan. Är du i stort sätt klar nu bör du bara behöva vänta up till 24 timmar. Men brukar inte ta längre än 2-3 timmar.

  svarade 9 år, 7 months sedan 4 Medlemmar · 7 Svar
 • 7 Svar
 • razer

  Member
  2012-10-12 at 05:15

  Detta såg onekligen intressant ut! Tror att det finns stor potential på att tjäna pengar här faktiskt :thinking: Ska läsa på under helgen för att utvärdera mera. Tack för tipset Rambo :)

  /razer :hippie:

 • rambo

  Member
  2012-10-12 at 14:33

  edit

 • teslakid

  Member
  2012-10-12 at 17:15

  Det du beskriver i början kallas valuta handel, funkar i praktiken som handel med aktier fast med valutor.
  Vill man tjäna pengar på det finns det snabbare sätt än att växla mellan valutor.
  Googla “FX trading” eller “valuta handel” för mer info.

  Det fina med bitcoin som är ju att det är en fristående valuta, helt utan någon centralbank som kan påverka dess värde eller någon annan mellanhand samt att betalningar kan göras anonymt.
  Att tjäna pengar på dom via valuta handel är för min del bara en bonus och ser det mer som ett sätt att behålla värdet i mina besparingar än att förlora det i inflation.. Typ som en digital variant av guld eller silver.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Bitcoin

 • lspooner

  Member
  2012-10-13 at 08:39

  Precis. Att man kan tjäna pengar på valutahandel är lika sant som att man kan torska samma summa. Att generera bitcoins med datorn kan man fetglömma om man inte har köpt utrustning avsedd för det åndamålet. Sannolikheten att man genererar ett block är försvinnande liten, varför folk går ihop i “mining pools”.

  En rolig tanke jag tänkt på är människor som kör ineffektiv eluppvärmning i sina hus (dvs inte värmepumpar). Allt som inte blir ljus från datorerna blir ju förr eller senare värme, så med god kylning kanske man kunde värma huset och samtidigt tjäna pengar. Man får dock titta på investeringskostnaden för datorutrustning innan man ger sig in i detta.

  Har handlat fröer via bitcoins själv, men mer än så säger jag nog inte.

  Vidare rekommenderar jag folk att vara uppmärksamma på att bitcoins inte är hur anonymt som helst. När du skickar bitcoins vill du gärna se till att det går via tor, så att du inte avslöjar ditt IP tillsammans med public key. Vidare är det bra att köpa bitcoins en bra tid innan själva betalningen skall äga rum, framför allt om du handlar via nätet med bank eller bankkort (storebror ser dig), så att bitcoinstransaktionen inte korrelereras med valutatransaktionen (SEK -> BTC).

 • rambo

  Member
  2013-04-19 at 17:59

  Hej allesammans var länge sen nu jag var inne på den här tråden. Jag vill bara tilläga det till dom som var skeptiska på det med att man kan tjäna pengar på bitcoins. När jag lade ut den här tråden hade bitcoinen ett värde på runt 60kr i dagsläget ligger den på 850kr. Men har även vart som högst på 1650kr för inte allt för länge sen.

  Så till dom som inte trodde mig.
  Om vi leker med tanken och säger att du lade in 1000 kr för bitcoins då jag startade tråden och du skulle ha sålt dom. Så skulle du med andra ord ha tjänat

  60 kr /1000 = 16.6 btc
  16.6 x 1650 kr är 27 390kr

  är jag helt ute och cyklar eller är en profit på 27 gånger så mycket inte tillräckligt för er? :)

  OPS glöm inte de att bortsätt från att du tjänar pengar gör du även dina betalningar anonymt. Men du kan även förlora pengar då värdet på bitcoins varierar hela tiden. Så köper du en bitcoin för 850kr kan risken hända att den antligen sänks eller höjs så gälelr att köpa den när den ligger lågt och sälja den när den är hög.Man skulle kunna säga att de fungerar i samma prinicip som aktier.

  Mvh

 • rambo

  Member
  2013-04-19 at 18:14

  Precis. Att man kan tjäna pengar på valutahandel är lika sant som att man kan torska samma summa. Att generera bitcoins med datorn kan man fetglömma. Vidare rekommenderar jag folk att vara uppmärksamma på att bitcoins inte är hur anonymt som helst. När du skickar bitcoins vill du gärna se till att det går via tor, så att du inte avslöjar ditt IP tillsammans med public key. Vidare är det bra att köpa bitcoins en bra tid innan själva betalningen skall äga rum, framför allt om du handlar via nätet med bank eller bankkort (storebror ser dig), så att bitcoinstransaktionen inte korrelereras med valutatransaktionen (SEK -> BTC).

  Jag vet inte om jag ens behöver besvara det första stycket i din text ” Torska samma summa” då jag känner att jag redan har överbevisat det. Om inte annars kan du gå in på btcx.se och se själv.

  Det är bra att du tilläger att de ska gå genom TOR då jag själv ansåg det som en självklarhet. Men måste även tilläga det att handla bitcoins genom sitt betalnings kort är nog inte det smartaste, Då det sparas men veta var bitcoinsen går vidare till skulle jag nog påstå är rätt svårt. Det finns pengatvätt för bitcoins där dom går genom massvis av olika bitcoins adresser för att sedan skickas tillbaka till dig. Jag skulle själv rekommendera btcx.se då du går till banken ger dom ett batalnings id och kontanter för att sedan föra in det på personens konto. OPS du visar ingen id handling eller något är det så att dom vill ha id handling säger du bara att du inte har någon. Detta är alltså inte ett krav för att göra insättningen. Du bör heller inte gå till din personliga bank för att göra insättningen. Dom kommer inte lägga tid på dig.

  Man kan även köpa bitcoins för ukash,paysafecard. Men btcx fungerar lätt och enkelt genom insättning “som inte sker mellan era konton bara insättning och dom förs in på din bitcoin wallet”

 • teslakid

  Member
  2013-08-14 at 13:08

  Bara för att en sak stigit väldigt mycket en gång så kan man fortfarande förlora på att handla med den ;)

  Om man köper/säljer enbart i spekulations syfte (dvs tjäna pengar på värde ökningen) så kvittar det om du köper bitcoins, USD, guld, ris, ABB aktier eller hamster burar på blocket, så länge man köper billigt och säljer dyrt så tjänar man pengar.

  Sen finns det en hel del andra faktorer som dom egenskaper bitcoin har som gör det väldigt intressant att spara en summa i, man kan se det som en digital variant av guld.

  När det va helt nytt för 4-5år sedan kosta dom endast några cent, sen dess har dom haft en topp på ca 250$ och sen dess legat relativt stabilt runt 100$.

  Men oavsett svängningar i priset så är det en väldigt smart och bra grej som ger en relativt lätt lösning på problemet med att kunna göra anonyma betalningar över nätet och spara tillgångar som staten inte kan se.

  Går också att köpa dom via banköverföring om man startat ett konto på tex mtgox.com eller bitstamp.com