-
God grönsakssås
God grönsakssås
2 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
1 aubergine
2 paprikor
4-5 medelstora tomater
1-2 msk olivolja
en nypa socker
salt och svartpeppar
lite basilikaSkala och hacka löken. Kärna ur och hacka paprikan. Skala och hacka auberginen. Skala och hacka tomaterna till fina tärningar. Häll olivoljan i en kastrull och sätt på medelstark värme. Lägg i löken och paprikan först eftersom de är hårdast och tar längst tid på sig att mjukna. När paprikan och löken är nästan helt mjuka tillsätter du den hackade auberginen. Låt det stå en liten stund och tillsätt sen tomathacket, salt, peppar, en nypa socker, pressad vitlök och lite basilika (den ska inte dominera smaken på såsen!)
Låt såsen småkoka på svag värme utan lock i cirka en halvtimme och tillsätt lagom med vatten för att få en bra konsistens. Hellre för lite än för mycket, vattnet ska hinna koka in i såsen. Glöm inte att stå och röra om så inget fastnar eller bränns.
Servera med valfri pasta.
Enjoy!
Sorry, there were no replies found.
Log in to reply.