• Gaslykte Schemat (12/1)

  Postat av larsmats på 2012-02-29 at 17:29

  Har letat men inte hittat någon tråd om denna trend som sprider sig på internet. Det är ett nytt vegg schema som säger sig minska elkostnader, öka växtligheten och förminska veggtiden. Tro det eller ej.

  Istället för 18/6 eller 24/0 så är tanken att man då har 12h ljust, 5,5h mörkt, 1h ljust och 5,5h mörkt. Detta ska göra så att växten hinner växa mycket på natten medans den ljusa timmen i mitten av mörkret förhindrar växten att producera klart det hormon som gör så att växten blommar.

  Det finns såklart folk som är både för och emot detta men vad det verkar som är det bara folk som inte testat som är emot och folk som testat som är för. Här finns bland annat en kille som förespråkar schemat och som haft lyckad (större) skörd med den.

  Sen finns det också ett tillhörande blomschema som går ut på att man börjar med 11h ljust och 13h mörkt och sen minskar ljustimmarna med en halvtimme efter två veckor tills man hamnar på 9h ljust och 15h mörkt. Men det schemat verkar inte vara lika beprövat eller populärt.

  Jag håller för tillfället på och testar 12/1 i min första grow som finns att läsa om här. Och efter två dagar verkar allt vara så bra som det kan vara efter två dagar.

  Kan lägga till att det rekommenderas att använda LE eller CFL under ljustimmen i mörkperioden då det kostar/sliter mycket att starta upp en HPS/MH för bara en timme. Det är ändå inte tänkt att starta fotosyntesen utan bara hindra hormonet från att göra växten blommande.

  svarade 10 år, 11 months sedan 1 Medlem · 1 Svar
 • 1 Svar