Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling fröna gror inte ;(

 • fröna gror inte ;(

  Posted by reaper on 2003-03-09 at 13:37

  Körde bomulls metoden med några skunk#1 frön, dvs jag blötte ner bomull i rumstempererat vatten och placerade ut 3 frön på olika ställen. Och körde ner kalaset i ett shotglas. Har fyllt på med lite vatten när bomullen inte längre är blöt.. Och ställde in de i min garderob för att det skulle vara mörkt.

  Nu efter cirka 3 dar har ingen utav dem grott..
  Stod iofs på seedsdirect att dom var några år gamla och det var darför man fick dom på köpet.. Har ju inte grott de fröna som jag köpte än..
  hoppas de inte kört fröna i micron.. Paket var ganska rejält stealthat och oöppnat..
  Vad kan jag ha gjort för fel?

  replied 20 years, 6 months ago 3 Members · 11 Replies
 • 11 Replies
 • reaper

  Member
  2003-03-09 at 14:27

  Prova att köra “pappers-metoden”, den har alltid funkat för mig.
  Men dom kan vara för gamla också. :(

 • reaper

  Member
  2003-03-09 at 14:32

  Angående pappers metoden? Man ska ha en tallrik på för att det ska bli lite press?

 • dormin

  Member
  2003-03-09 at 15:18

  Jag brukar lägga fröna i vatten i ett dygn först. Eller så länge det tar för dom att sjunka till botten sedan stoppar jag ner dem i jorden (såjord) och ställer krukan under 6 LE!
  Detta brukar fungera bra har dock inte testat pappers metoden men jag tror inte att man ska ha något tryck på dem för då finns risken att dom blir pajade,mosade eller krossade.

  Komm ihåg att det ska vara någorlunda varmt också för att de ska gro ❗

  Lycka Till!
  :D

 • reaper

  Member
  2003-03-10 at 08:26

  Nej det är inte för tryck, utan för att vattnet inte ska avdunsta. Man måste vara försiktig sen men fröt om man grott det pappers- eller bomullsmetoden så man inte skadar den lille grodden.

 • reaper

  Member
  2003-03-10 at 08:34

  När fröna väl börjat öppna sig får de absolut inte bli uttorkade, då dör de obönhörligen och kan inte återupplivas.

 • reaper

  Member
  2003-03-10 at 13:11

  @radix wrote:

  När fröna väl börjat öppna sig får de absolut inte bli uttorkade, då dör de obönhörligen och kan inte återupplivas.

  Jag lyckades faktiskt häromdagen. Hade glömt ett frö i papper mellan två tallrikar alldeles för länge (närmare två veckor). Pappret var helt snustorrt och ett frö låg där med en grodd på 5(!)cm som dessutom hade fastnat i pappret. Jag tog upp det, mekade ner det i jorden och vattnade lite försiktigt. Den lille stackaren växer så det knakar :)

 • reaper

  Member
  2003-03-10 at 17:29

  Hmm, en utav 3 verkar öppna sig, det är iaf nåt vit grejjs som börjar komma fram..??? :?: Dom andra 2 verkar helt stendöda.. Ovanligt sega frön? har säkert haft dem i bomull och papper minst 5 dar.

 • reaper

  Member
  2003-03-10 at 17:45

  @babylon wrote:

  Hmm, en utav 3 verkar öppna sig, det är iaf nåt vit grejjs som börjar komma fram..??? :?: Dom andra 2 verkar helt stendöda.. Ovanligt sega frön? har säkert haft dem i bomull och papper minst 5 dar.

  24-48h är mig veteligen ganska normal tid innan de “kläcks” och små vita svansar börjar titta fram. Det är då om du använder pappersmetoden och har något högre temperatur än normalt. Jag märkte att mina frön grodde oerhört mycket snabbare då jag la dem i min datorlåda där temperaturen är 25-30 grader istället för rumstemperatur på ca 20 grader.

  Jag har också sett att vissa frön börjar gro om man lämnar dem upp till en vecka så ge inte upp för snabbt.

 • reaper

  Member
  2003-03-11 at 22:16

  Jag hade samma problem med att dem inte grodde i pappers metoden…
  Jag hade säkert mina i 2-3 veckor men sen grodde dem som bara den!

  Jag tror hemligheten är: Mörkt och nästan blött…

  “Den som ger upp,
  får aldrig se nått växa upp” 😉

  MVH G-13s

 • carlse

  Member
  2003-03-11 at 23:01

  Alla växter som har hårda frön, typ cannabis, bör blötläggas först innan man sätter dom i jord. Växter vars frön är mjuka, typ många frukter, ska planteras direkt i jord. Orsaken till blötläggning av hårda frön är att det krävs mera av dem för att de ska sätta igång och gro – och det som initierar denna process är att ytterskalet suger åt sig vatten. Om man lägger fröna i ett glas vatten så brukar man också märka detta genom att fröna sjunker. En del tror felaktigt att detta indikerar att fröna eller friska eller ej, men det indikerar alltså endast att ytterskalet suger åt sig vatten. Efter ett dygn har skalen sugit åt sig så pass mycket vatten att groprocessen sätter igång, och då måste de tas upp ur vattnet annars kommer fröna att dö. Orsaken är att ytterskalet redan är fuktigt och att fröt nu endast behöver en fuktig miljö för att inte torka ut, dvs inte en blöt miljö ty då kvävs fröt och/eller det riskerar att ruttna eller mögla. då det måste finnas tillträde till luft. Så efter ett dygn i ett glas vatten på en varm plats (ex.vis ovanför ett element) så ska de placeras i en varm, fuktig och mörk miljö ex.vis mellan lätt blött/fuktigt hushållspapper mellan två tallrikar (för att hålla kvar fukten och göra det mörkt) placerat ovanför ett element. Och så snart grodden visar sig så ska man ta ut fröt och lägga det i såjord eller torvbricketter som vattnats lätt (det ska vara fuktigt men inte blött), gärna med en plastpåse över för att bibehålla fukten och s.a.s. skapa ett miniväxthus). Kom sedan ihåg att de späda plantorna inte behöver någon näring i början. Det är först när de börjar utveckla ordentligt med blad som de bör planteras om i blomsterjord (som innehåller närinhg till skillnad från såjord som är näringsfattig med väldigt luftig och porös). Och de är först efter en månad eller så som man kan börja fundera på att ge dem extra näring. Mer viktigt är dock rejält tilltagna krukor/hinkar med jord av god kvalitet, värme, rejält med ljus och lagomt mycket vatten (vattna rejält men sällan, inte lite och ofta).

 • reaper

  Member
  2003-03-12 at 18:09

  Tack för alla svar! :D