Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling Första skörden bärgad!

 • Första skörden bärgad!

  Posted by reaper on 2002-10-06 at 21:37

  Sådde några frön mexikanska bagseeds i våras och fick upp tre fina plantor. De har stått i fönstret och fått sköta sig själva och de verkar trivas ganska bra. I mitten av augusti började en blomma och utveckla “buds”, tyvärr ganska glesa sådana (inte så feta som de man ser på bilder). Hon fick blomma i ca fyra veckor innan, ve och fasa, det började dyka små pollen bollar – en hermis! Nåväl, jag hade hört en del “proffs” polinerar sina blommor ett par dagar innan skörd så jag lät dem sitta kvar en vecka tills de öppnat sig och släppt pollen utan att fröbildningen skulle hinna sätta igång. Nu hänger den uppochned i garderoben och bladen torkar för sig i en gammal skokartong som hålls öppen under natten. Provade lite i helgen och blev mycket nöjd. Inte så där “sitt-ned-och-håll-käften” stenad (White Chrystal Super Skunk) eller “uppskruvad och rastlös” (Orange Haze) utan väldigt lagom och effekten höll i sig länge. Sen är det ju klart att morötter från det egna trädgårdslandet är ju oftast de goaste…

  Kan någon förklara det där med att “kurera”, tack.

  En annan fundering… De flesta växter har väl naturligt både han- och honblommor? Kan det vara så att Cannabis också har det ute i naturen och de strains som hemodlare pysslar med är framavlade och har förlorat dessa egenskaper? Om mina från kommer från ett mexikanskt jätteplantage i bergen så kanske det är en mer ursprunglig strain?
  “Cannabisodlande är inkörsporten till ett tyngre botaniskt intresse.”

  replied 21 years, 6 months ago 3 Members · 5 Replies
 • 5 Replies
 • trestor

  Member
  2002-10-06 at 22:30

  Kurera innebär att man tar bort klorofyllet på ett varsamt sätt samt låter visa kemiska processer fortgå inne i växtdelarna. I princip går det till så att du lägger budsen/bladen i en helt luftät glasburk (tex sådan där syltburk med gummipackning och spänne), låt det ligga i några timmar eller tills du ser att det är fukt i burken (tex imma). Öppna och ta ut budsen, låt de ligga på tidningspapper eller något liknande en timma eller två och stoppa tillbaks ner i burken. Upprepa denna procedur tills ingen imma bildas eller annat spår av vatten syns. Placera därefter den helt lufttäta (mycket viktigt, den MÅSTE vara helt lufttät) i kylskåpet i 2 veckor. Nu har du finfint kurerat gräs, antingen att röka direkt eller frysa in till senare tillfälle. Kom ihåg att all torkning/kurering bör ske i mörker, ljus är inte bra.

  Nej, alla växter har inte både han och honblommor, det finns många växter som är uppdelade såsom cannabis, vet inte hur stor andel men jag tror faktiskt att det är fler växter som är uppdelade än som är hermafroditer.

 • reaper

  Member
  2002-10-07 at 07:04

  men det är ju tänt i kylskåpet 😆

 • mr-magoo

  Member
  2002-10-07 at 08:07

  Choco: Hur vet du om det är tänt när dörren är stängd? 🙄
  Bor du i ett kylskåp eller? 😯

  😉 //Mr Magoo

 • reaper

  Member
  2002-10-07 at 11:37

  Klart att det är tänt när man har stängt, annars skulle ju kycklingen bli mörkrädd.

 • mr-magoo

  Member
  2002-10-07 at 12:41

  Tänkte inte på det… men nu när du säger det så ser jag ju hur självklart det är! :)

Log in to reply.