Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Munchies favorit chips dipp

  • favorit chips dipp

    Posted by teslakid on 2009-12-20 at 01:19

    Vilken är din favo dipp till chips eller annat dippbart?

    Eller har du nått recept på en sjukligt god dipp?

    Jag vill veta! Äter nån paprika chili dipp nu men den e lite för stark för att njuta av :( Eller vet kanske nån ett sätt att få den lite mildare och sötare?

    replied 13 years, 8 months ago 28 Members · 34 Replies
  • 34 Replies
  • bomben

    Member
    2009-12-20 at 10:47
    Teslakid wrote:
    Eller vet kanske nån ett sätt att få den lite mildare och sötare?

    Mer gräddfil?

  • brettcoxxx

    Member
    2009-12-21 at 12:36

    Kör i princip bara Grillchips + tacodip om jag får välja. När taco-dippen är slut blir det oftast tortilla-dippen.

  • toaster57

    Member
    2009-12-22 at 17:51
    brettcoxxx wrote:
    Kör i princip bara Grillchips + tacodip om jag får välja. När taco-dippen är slut blir det oftast tortilla-dippen.

    +1 på det! Grymmt god dipp den där tacodippen! Annars är sweet n’ chili också väldigt god. Egentligen är alla grymt goda på olika sätt, men men!
    Man kan då inte klaga på att det finns för några smaker :D

  • Anonymous

    Guest
    2009-12-22 at 18:59

    Blir det dipp så blir det med ostsmak! Dom hade förrut chips som hette Sourcream & Cheese Chips fy satan vad god den va!
    Av nån anledning så slutade dom att sälja den. 😥

  • ninj4n

    Member
    2009-12-23 at 13:32

    skippar helst chipsen, men morötter+tacos dipp är fan inte att leka med :hemp:

  • teslakid

    Member
    2009-12-23 at 14:21

    ja köpte lite tacos dipp igår å ska prova den ikväll :P

    Men efter alla komentarer har ja höga förväntningar nu 😆

  • ninj4n

    Member
    2009-12-23 at 14:38
    Teslakid wrote:
    ja köpte lite tacos dipp igår å ska prova den ikväll :P

    Men efter alla komentarer har ja höga förväntningar nu 😆

    Japp japp! du kommer definitivt inte ångra dig :)
    det är en riktig killer-dipp :hemp:

  • gmc

    Member
    2009-12-31 at 08:27

    @ninj4n“]skippar helst chipsen, men morötter+tacos dipp är fan inte att leka med wrote:</em/

    Helt rätt. Blir så jäkla flötigt med chips och dipp till slut asså…

  • teslakid

    Member
    2009-12-31 at 11:41
    ninj4n wrote:
    Teslakid wrote:
    ja köpte lite tacos dipp igår å ska prova den ikväll :P

    Men efter alla komentarer har ja höga förväntningar nu 😆

    Japp japp! du kommer definitivt inte ångra dig :)
    det är en riktig killer-dipp :hemp:

    Den va god men lite “mesig” i smaken, men får prova med lite mindre gräddfil nästa gång. :)

  • matzy

    Member
    2010-01-05 at 00:13

    im the fucking chios with dipp champion :D asg :D
    all dipp är god sezthe champion of the chups and dipps?

  • ganjaman

    Member
    2010-01-09 at 03:20

    Olw´s Fresh Island eller Estrellas Holiday! Testa den och tycker du det inte är den godaste dippen borde du söka hjälp 😯

  • reaper

    Member
    2010-01-09 at 15:02

    Salta chips tillsammans med OLW’s Ranchdipp är gudomligt. :)

  • sodapop

    Member
    2010-01-26 at 05:37

    Tzatziki säger jag bara :D Det finns en yoghurt på dom flesta affärer som heter Turkisk lätt-yoghurt 3,5%, som
    inte bara är fettsnål utan också mkt bra att göra en fin krämig tzatziki på.

    Gräddfil såser är en riktiga kallori bomber och dom fettsnålare varianterna är ju lösa och tråkiga, yoghurt är en bra bas till vita såser.
    och med receptet nedan får du ut över en liter dippsås så att du verkligen kan skopa stort :pleased:

    Här är mitt slipade recept på en god tzatziki:



    1 L yoghurt naturell
    2 st gurkor eller en stor
    1 msk olivolja
    1 st vitlöksklyfta, hellst pressad
    1 skvätt citronsaft, efter smak
    salt och peppar

    Tillagning:

    Vill du göra en riktigt god tzatsiki kan det vara mödan värt att lägga ned lite extra tid. Låt yoghurt (vasslen) och gurkan att vätska av
    sig väl och pressa ur vätskan ordentligt. Använd naturell yoghurt, eller ännu hellre en god grekisk eller turkisk yoghurt
    som är fastare i konsistensen och inte behöver rinna av så länge. Har du ont om tid går det att hasta ihop ingredienserna och servera direkt.
    Men slutresultatet blir inte lika bra och lämpar sig inte särskilt väl att spara i kylskåp. Är gurkan inte väl avrunnen
    blir den gärna gummiaktig och tzatzikin blir rinnig.

    1. Häll yoghurten i ett kaffefilter eller i en sil klädd med kökshandduk, bubblebags (micron90) funkar kanon 😆 . Låt stå minst 1 timme.
    Du kan pressa ut lite försiktigt ännu mer vassle om du vill för hand.

    2. Dela gurkan och skrapa ut kärnorna med en tesked. Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet.

    3. Lägg gurkstrimlor och salt i en skål. Låt stå och dra ca 1 timme.

    4. Häll över gurkan i en sil. Pressa ur all vätska. om du orkar kan du pressa ur det lilla sista vattnet i händerna.

    5. Blanda yoghurt, vitlök och olivolja. Tillsätt gurkmoset. Smaka av med salt/peppar och några droppar citron. Låt gärna
    tzatzikin stå och dra ett par timmar i kylskåp så sätter smakerna sig ordentligt.

    tzatzikia.jpg

    tzatzikib.jpg

    tzatzikic.jpg

    tzatzikid.jpg

    tzatzikiew.jpg

    tzatzikif.jpg

    tzatzikig.jpg

    tzatzikih.jpg

  • pinhead

    Member
    2010-02-02 at 15:22

    Nån som minns de färdiga dippsåserna man kunde köpa på burk under nittiotalet? Minns inte fabrikat, men det var plastburkar och den var grymt gooood.. Det är nog min favvo i alla fall. :)

  • minigreeni

    Member
    2010-02-09 at 15:26

    Cream cheese chips med cheese dip och hemmagjord tzatziki :)

Page 1 of 3

Log in to reply.