Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Nyheter Fängelse för liberal tröja

 • Fängelse för liberal tröja

  Posted by reaper on 2003-03-04 at 02:19

  Inte bara i Sverige finnsdet trångsynthet:

  Quote:
  FRANSK CANNABISAKTIVIST RISKERAR FÄNGELSE FÖR CANNABISTRÖJA

  Den ledande medlemmen av den franska legaliseringsorganisationen
  ‘Cannabis Research and Information Collective”, Stephane Karscher, som
  också sköter affären “Bad Seed” i Montpelier har blivit föremål för en
  polisundersökning för att ha uppmuntrat droganvändning. Detta efter att
  polisen gjort razzia mot hans affär och funnit cannabisfrön,
  odlingsutrustning och T-tröjor med texten: “In France, it’s illegal to
  say cannabis is good”

  Stephane Karscher uppger att polisen har letat länge efter en ursäkt
  för att anhålla honom. Han riskerar fängelse för brott mot en fransk
  lag som förbjuder befrämjande av marijunaanvändning.

  (Klippt från http://www.flashbacks.org‘s senaste brev.)

  replied 20 years, 6 months ago 6 Members · 17 Replies
 • 17 Replies
 • reaper

  Member
  2003-03-04 at 09:39

  Min åsikt är att dom bara bråkar med honom, att man skulle bli åtalad för att använda cannabisrelaterade kläder är ju absurt!
  Råder inte yttrande och åsiktsfrihet i demokratiska Frankrike?

 • reaper

  Member
  2003-03-04 at 10:48

  Jovisst. Men som så ofta verkar yttrandefriheten gälla mer i teorin än i praktiken. Säger man något radikalt i det offentliga, börjar folk genast ifrågasätta om man FÅR säga så…

 • reaper

  Member
  2003-03-04 at 14:42

  Det här skulle ju inte kunna hända i Sverige. Frankrike har en lag (vilket nämns i texten) som gör det olagligt att uttala sig positivt om att använda cannabis. Den är naturligtvis helt bisarr och hårt kritiserad men så länge den finns lär polisen använda den för att trakassera folk som den här killen. Man blir knappast arresterad bara för att man har en liknande tröja, det krävs att man ska ha irriterat staten lite mer än så.

 • upinsmoke

  Member
  2003-03-05 at 12:45

  Nej.. givetvis. Det här skulle ALDRIG kunna hända i Sverige… 🙄 Problemet är ju att det redan har hänt flera gånger.. Happy Headshop och Psykedeliska bokhandeln är två exempel som kan liknas vid detta, även om myndigheternas tillvägagångssätt att tysta kritik har skilt sig i de olika fallen.

  Det är i alla fall så jag ser det i grunden. I alla fall har verksamheten varit fullt laglig men ogillats av myndigheterna, som gjort allt som står i deras makt att slå ned på verksamheten.

 • reaper

  Member
  2003-03-05 at 13:04

  ok, jag läste inte artikeln tillräckligt noga, fick för mig att han åkt fast bara på grund av tröjan.
  I Frankrike kan man i alla fall åka fast bara för att man propagerar för cannabis, det kan åtminstone inte hända i Sverige.

 • reaper

  Member
  2003-03-05 at 18:45
  Falcon wrote:
  Gandhi wrote:
  Min åsikt är att dom bara bråkar med honom, att man skulle bli åtalad för att använda cannabisrelaterade kläder är ju absurt!
  Råder inte yttrande och åsiktsfrihet i demokratiska Frankrike?

  Tja, i Sverige har vi förbjudit Svastikor och annat som anses kränka människors rättigheter. Det skulle vara föga förvånande om något liknande skulle appliceras gällande cannabis eller andra droger. Dock måste tolkningen i det sistnämnda fallet vara oehört svårt och bevisbördan torde i stort sett vara omöjlig, vilket ju dock inte hindrat lagstiftaren i andra fall.

  Själv har jag en T-shirt och flera “knappar” med legaliseringsformuleringar och skulle aldrig bry mig även om lagstiftningen säger att jag inte får bära dessa. I det fallet tar jag hellre fängelse än låter riksdagen diktera mitt klädesval, alternativt får man väl flytta.

  Tror nog att man i första hand får använda sunt förnuft och kanske undvika bära dylika symboler/texter vid t.ex. begravningar av någon som tagit överdos eller liknande.

  Ja men Svastikor är ju kränkade mot andra folkslag, det är väl knappast cannabisrelaterade kläder o dyl!?
  Har också t-shirtar med cannabisblad på snuten har aldrig sagt något om det, men en person som gick på min skola för några år sedan stängde dom av för att han bar cannabisrelaterade kläder var dag!

  Är det någon som dött av en rak cannabisöverdos någonsin?

 • sphincter

  Member
  2003-03-07 at 03:31

  Japp. ofta ar jag glad att jag bor i Tokyo.
  Droger ar forstas valdigt olagligt har, men det ar fullt tillatet med
  headshops, cannabissymboler och likande.
  Det ar inte sallan man ser unga japaner bara klader och smycken med
  cannabismotiv och andra cannabisprodukter saljer fint, som till exempel
  vissa produkter fran Body Shop och liknande.

  Man far lov att saga att man inte gillar utlanningar, regeringen eller
  nagon kandis.

  A andra sidan ar pornografi censurerat, Man far inte lov att visa snoppar
  och vaginor. Nakenmodeller som bara visar konsharet men inte
  innandomet gar bra. Later ganska bizarrt nar prostitution ar
  avkriminaliserat.

  Sphincter

 • reaper

  Member
  2003-03-07 at 08:35
  Falcon wrote:
  Yttrandefriheten torde vara absolut, oavsett om man springer runt med svastikan (som för övrigt är en gammal symbol för solen/fruktbarhet) och “heilar” som en tönt, eller om man propagerar för cannabislegalisering.

  Mig veterligen har aldrig någon dött av cannabis, kommer nog aldrig hända heller. Däremot har säkerligen många blandat olika droger och dött av det. GHB t.ex. är rätt ofarligt för sig, blandar du det med någon annan drog eller alkohol kan du dock mycket väl dö. En information som sällan syns till bland tidningsrubrikerna och som därmed går testsugna ungdomar förbi vilket leder till än mer lidande.

  Svastikan måste vara vriden åt vänster om den ska betyda sol, det är ett gammalt peruanskt tecken. Förresten min kusins polare var i Peru och typ bodde där ett tag, han tatuerade ett “sol”-tecken på varje bröst! Rätt dumt gjort enligt mig!

  Att någon dött av en riktig överdos cannabis är nog nästintill omöjligt! För röker man typ 50 gram själv, tuppar man nog av efter 30.
  Däremot finns det ju folk som fått så grova snetändningar att dom fått självmordstankar och genomfört detta! Lite ruggigt sådär! :?

  /Gandhi

 • reaper

  Member
  2003-03-07 at 12:09
  Gandhi wrote:
  Svastikan måste vara vriden åt vänster om den ska betyda sol, det är ett gammalt peruanskt tecken. Förresten min kusins polare var i Peru och typ bodde där ett tag, han tatuerade ett “sol”-tecken på varje bröst! Rätt dumt gjort enligt mig!

  Koolt ju. 😉 😆

  Quote:
  Mig veterligen har aldrig någon dött av cannabis, kommer nog aldrig hända heller.

  http://www.cannabis.net/bhang/index.html

 • trestor

  Member
  2003-03-07 at 18:25

  Swastikan är inte peruanskt! Symbolen är isåfall introducerad där någon gång efter amerikas “upptäckt”. Swastikan kommer från Indien ursprungligen, och är en gammal hinduisk symbol. Dess mening varierar världen över. Mer info finns på http://www.symbols.com/encyclopedia/15/151.html

 • dytree

  Member
  2003-03-11 at 00:55
  Gandhi wrote:
  Att någon dött av en riktig överdos cannabis är nog nästintill omöjligt! För röker man typ 50 gram själv, tuppar man nog av efter 30.

  Om man äter 50 släng cannabis dör man nog av THC-förgiftning. Men annars så tror jag inte man skule dö av att röka 50 gram brajja. Att ta livet av sig med hjälp av cannabis vore inte så klokt så att säga.

  //Fredrik

 • trestor

  Member
  2003-03-11 at 01:56

  Nejdå, du kan lungt äta flera kilo cannabis utan någon fara för livet, cb är faktiskt en av de säkraste substanserna som finns, svårare att dö på det än på potatis. Vete fan hur kul man skulle må efter att ha käkat 50 gram dock… och jag betvivlar av någon anledning att man skulle vilja äta något mer… 😆

 • dytree

  Member
  2003-03-11 at 03:13

  @Trestor“]Nejdå, du kan lungt äta flera kilo cannabis utan någon fara för livet, cb är faktiskt en av de säkraste substanserna som finns, svårare att dö på det än på potatis. Vete fan hur kul man skulle må efter att ha käkat 50 gram dock… och jag betvivlar av någon anledning att man skulle vilja äta något mer… wrote:</em/

  Jag har hört ett rykte om att det var en kille i Göteborg som hade käkat ett hekto brajj och dött. Det kan inte vara sant.

  //Fredrik

 • trestor

  Member
  2003-03-11 at 13:57

  Det är nog just… ett rykte.

 • reaper

  Member
  2003-03-20 at 15:57

  “Skala mig inte!” 😆

Page 1 of 2