• Expriment med näringar.

  Postat av atos på 2008-09-25 at 22:56

  Jag har tänkt att jag ska göra ett litet experiment när jag har mer plats.

  Experimentet är följande: 4-5 kloner av samma exemplar (vilket exemplar det blir vet jag inte än). Sedan tänkte jag ödsla tid med att ha 3-4 olika uppsättningar av näringar från olika tillverkare och jämföra resultaten med varandra. Ett av exemplaren kommer inte att få någon näring alls troligtvis. Kanske att jag gör en ekologisk jordmix med blodmjöl och sånt.

  Målet är i vilket fall att avgöra vilken näring som ger bäst resultat. Har någon gjort detta förut på forumet? Säkerligen finns det väl någon som gjort det någonstans.

  Fast näringar är ju rätt dyra. Fast jag vill gärna ha tips på vilka tillverkare jag ska välja. Hesi kör jag mest med just nu. Men jag skulle vilja testa Canna, B’cuzz, Atami, m.fl. Steget efter det tänkte jag ta den som uppvisar bäst resultat och upprepa experimentet med boosters så som bloom boosters och bud expanders.

  Det låter väl rätt kul. Gör det inte? Det skulle ju även ge mig samma erfarenhet som det skulle ta mig minst 1-2år att göra om jag kör en näring per grodd. Dessutom lär man se markanta skillnader om alla står bredvid varandra.

  Så, är det någon som har näringar över och vill ta det i experimentet? Det är bara i planeringsfasen än så länge. Förhoppningsvis blir det något av det med. Man vet ju aldrig vad som händer. Men det är ju iaf menat som ett seriöst projekt.

  Jag funderade på jord vilket är det medium jag kör nu. Men jord är rätt smutsigt att hålla på med och det går åt mycket och är krångligt och kräver merarbete för att kunna återanvändas. Hydro är ingen utrustning jag har i dagsläget. Så jag lutar rätt mycket åt cocos och kanskenågon form av autobevattning som det ser ut nu. Då det är en vetenskaplig studie också så är inte tid ett större problem heller. Så där försvann ännu en fördel med hydro.

  Kommentarer?

  svarade 14 år, 5 months sedan 3 Medlemmar · 5 Svar
 • 5 Svar
 • jof

  Member
  2008-09-25 at 23:43

  Har du ingen tidigare erfarenhet av hydro borde ju fallet redan vara löst.

  Ingen mening i och försöka göra jämförelser om man inte har kontroll över alla faktorer.

  Skulle vara intressant om du använde t ex blomstra, substral eller blåkorn i någon av krukorna också.

  lycka till.

 • atos

  Member
  2008-09-26 at 03:37

  Ah, det kan nog vara bra med. Kanske får köra på lite fler så kan man köra med urin på en med. Slog mig inte ens att man skulle kunna köra på billiga näringar med. Men det är helt klart en given plats nu när du säger det. Det skulle ju rent av kunna bli en riktig seriös artikel och guide av det hela. Vore ju jävla bra om andra lärde sig något av det hela med. Måste ta och fixa en digitalkamera innan jag sätter igång dock. Men det ligger nog 2-3 månander framåt i tiden iaf.

  Mer feedback emottages tacksamt.

 • jof

  Member
  2008-09-26 at 12:37

  Ett tips är att skaffa en Canon, dom kan hackas så man får ini helvete mycket fler och bättre funktioner än dom som följer med i kameran.

  http://lifehacker.com/387380/turn-y…o-a-supercamera

 • atos

  Member
  2008-10-16 at 15:52

  Experimentet uppskjutet på obestämbar framtid p.g.a personliga orsaker. :p

 • maja

  Member
  2008-10-16 at 16:38

  Beklagar.

  Men föreslår att du kör fler plantor, typ 4 st av samma morsa under en 250 w med en näring, och 4 likadana med en näring under en annan, på så vis blir det ju lite mer exakt skulle jag tro, med tanke på ljusspridning osv som kan orsaka skillnader oavsätt näring. Eller så kör du bara flera experiment under samma omständigheter där du byter plats på plantorna så dom inte står på samma spot som under första testet.

  Det du även borde göra är att vara väldigt noga med fuktighet, värme osv så det inte spelar in, vilket jag inte vet hur mkt det gör men det kan göra iaf.

  Spännande experiment hur som helst, jag har sett liknande har jag för mig, men inte med så många näringar. Så det ska bli kul att se resultat på det här senare om det blir av, skulle också gärna ställa upp som reporter och rapportera det hela för världen om det behövs, så slipper du köpa kamera också hehe. 😉

  Hoppas det lugnar ner sig på hemmafronten, sådana här experiment behövs även om de inte blir helt 100% korrekta. 8) Peace