• everydaystoners & sömnproblem?

  Posted by dumle on 2002-07-22 at 14:10

  jag har träffat lite kompisar som röker marijuana varje dag. alla har sömnproblem om de inte får sin kvällsjoint. hur vanligt är det?

  nu vill jag att DU som röker varje dag svarar ärligt hur du känner på kvällen om du inte får nåt att röka. svårt att somna?

  replied 17 years, 4 months ago 12 Members · 25 Replies
 • 25 Replies
 • gin

  Member
  2002-07-22 at 14:20

  Jag har bara en kompis som röker dagligen och den kompisen lider av precis samma sak.
  En godnattjolle måste rökas…

 • beatnutz

  Member
  2002-07-22 at 14:22

  Upplever samma sak, dock släpper det där efter 2-3 rökfria dagar (gud förbjude att man har såna dock).

  Det är inte så himla konstigt egentligen, kroppen vänjer sig snabbt vid traditioner och detta är inget undantag. Vissa kan inte sova utan en kopp varm mjölk andra kan inte somna utan onani, själv kan ja inte somna utan cannabis. Handlar om vanesak, kan vara i princip vad som helst så det är inget att nojja över.

 • friggs

  Member
  2002-07-22 at 14:53

  THC påverkar tallkottkörtelens Melatonininsöndring. Melatonin är ett hormon som (bland annat) reglerar kroppens dygnsrytm. Kraftiga förändringar av melatoninnivån rubbar dygnsrytmen.

  Det är alltså inte bara en vanesak.

 • Super Mario

  Member
  2002-07-23 at 04:19

  För mig är det precis tvärtom, jag kan inte sova om jag har rökt. Tusen tankar som flyger omkring och kommer bara på en massa andra saker som jag vill göra förutom att sova. Svampar ska plockas och en massa mynt ska samlas ihop, för att inte tala om alla hemligheter man bara måste upptäcka =)

 • beatnutz

  Member
  2002-07-25 at 08:12

  friggs: Varför är det nästan bara uteslutande vana rökare som kan sova när dom är höga då?

  Så här var det för mig iaf:

  Fas 1:
  Det var nästan helt omöjligt för mig att få en ordentlig natts sömn i början av min rökarkarriär. Sov oroligt som fan, låg o vred på mig hela nätterna o hade mardrömmar.

  Fas 2:
  Rökt hårt i nåra månaders tid, 2-3 ggr i veckan kanske. Blev helt plötligt
  intressant att sova hög. Otroliga drömmar, totalt utvilad efter sömn.

  Fas 3:
  Röker några gånger varje dag, sover utan problem men inga speciella
  drömmar. Inte nått som va speciellt, känns som fullständigt normala
  nätter.

 • reaper

  Member
  2002-07-29 at 07:59

  Efter kontinuerligt röka, dvs. 1-2 ggr per dag, i några veckor upphör jag att drömma alls. Drar jag ner på rökat eller slutar helt i en period återkommer drömmarna ganska ordentligt. Kan vara lite obehagligt de första dagarna faktiskt.

 • friggs

  Member
  2002-08-03 at 11:14

  @Beatnutz wrote:

  friggs: Varför är det nästan bara uteslutande vana rökare som kan sova när dom är höga då?

  För att dom rubbat den tillräckligt!!! 😆
  Man undersöker faktist om man ska kunna använda cannabis för att reglera melatoninnivån. Men man har inte kommit så långt i forskningen än…

 • ganjasmurfen

  Member
  2002-08-21 at 08:04

  Jag kanske kan skatta mig lycklig..

  Har aldrig hafft ngr problem att sova pårökt eller ej..

  Leva i ett förhållande tar musten ur mig ;))

 • funk-doctor-spock

  Member
  2002-08-21 at 10:59

  Jag har ofta sömnproblem vare sig jag röker eller inte. Det enda jag nånsin märkt var att jag svettades väldigt mycket under nätterna och hade bisarra drömmar under en period när jag rökte. Fast det var väldigt länge sen.

 • Si

  Member
  2002-08-21 at 11:44

  jag har alltid haft sömnproblem, och jag har alltså sömnproblem när jag INTE röker, men jag röker xtremt sällan (har ont om pengar och har inte fått min första skörd än = sällan röka),,

  men när jag får tag i lite cannabis så brukar jag ta mig en nattjolle för att få det lättare att somna, och det får jag oftast också!

  så.. sen kan jag inte säga något om everyday stone och sömnproblem eller sluuta med everyday stone osv eftersom jag inte röker så mkt.

 • reaper

  Member
  2005-06-12 at 23:46

  Jag är ganska säker på att cannabis ökar de så kallade Delta-vågorna i hjärnan, och dessa hänger i hop med djupsömn och vila. Ibland när jag varit på någon fest eller nått och fortfarande är hög när jag kommer hem, har jag märkt att jag sover bätte än vanligt och känner mej mer utvilad när jag vaknar.

 • reaper

  Member
  2005-06-14 at 20:52

  Rökt i stort sätt varje dag i över 4-5 år. godnatt/kvälls-spliff måste intas annars ligger jag vaken och bara vrider o vänder på mig i flera timmar och kanske om jag har tur kan somna och sova nån timma.

  Vid uppehåll från röka får benzo(helst), lite öl eller sömnpiller, eller en combo av de nämnda fixa dom första svettiga nätterna. Ungefär 3-5 dagar brukar det ta beroende på hur länge och vad som rökts, sen är jag clean från röksug och sömnbesvär…

  Dom dagar det tar längst tid att bli av med besvären är dom gånger det rökts standardbrunt/500krsbrunt + då givetvis mer tobak än vad som röks när man har gräs

  kortast tid med besvär = gräs med lite tobak

  Tror att tobaken helt klart är en av den största boven i hur lång tid det tar att bli av med besvären, för mig….

 • reaper

  Member
  2005-06-14 at 21:59

  Prova lite kroppsarbete, t ex en joggingrunda, en långpromenad eller ett styrketräningspass under dagen så ska ni se att ni somnar lätt. Ytterligare ett tips är att inte ligga och dra sig till klockan 12 på förmiddagen, upp och hoppa senast 7.00 och sen i säng vid midnatt. Svårt att *inte* somna då. :)

 • reaper

  Member
  2006-09-05 at 16:22

  Jag har haft sömnproblem ända sedan jag slutade – för fem år sedan. Det börjar bli bättre, men de första åren var fördjävliga.

 • reaper

  Member
  2006-10-22 at 13:04

  @friggs wrote:

  THC påverkar tallkottkörtelens Melatonininsöndring. Melatonin är ett hormon som (bland annat) reglerar kroppens dygnsrytm. Kraftiga förändringar av melatoninnivån rubbar dygnsrytmen.

  Det är alltså inte bara en vanesak.

  Har du någon länk eller annan info som styrker detta??

Page 1 of 2

Log in to reply.