• En anekdot

  Posted by reaper on 2002-10-17 at 20:41

  Det här inlägget kanske inte är av så stor praktisk nytta, men möjligtvis underhållande. Det rör sig om något en av mina släktingar råkade ut för, då han var på hemfärd från det trevliga landet Danmark.

  Min släkting och några av hans vänner hade ägnat en solig dag åt rekreativa aktiviteter och shopping i ett av Köpenhamn mest välbesökta och mytomspunna distrikt, och var väl lastade med vackra bruksföremål och kompakta portioner av en mycket berömd fastän sällsynt (sällsynt i bokstavlig mening – alltså sällan skådad (i varje fall av gemene man)) ört, då de glada i hågen i rask takt begav sig därifrån i riktning mot Hovedbanegaarden. På vägen dit råkade de dock i häftig diskussion, då en av dem påpekade hur bistert klimatet i hemlandet var gentemot sådana livsnjutare som dem själva, och hur troligt det var att det redan vid gränsen skulle uppstå komplikationer, som kunde leda till allvarliga rättsliga påföljder för samtliga inblandade.

  I Sverige råder ju som vi alla vet ett hårt förtryck av oliktänkande och kulturella minoriteter. Bruksföremål hamnar i en konfrontation med förtrycket i kategorin drogparafernalia (alternativt drogtillbehör, beroende på hur den aktuella bängens språkliga begåvning) och om påträffade i kombination med vissa naturliga ämnen förverkas de (d.v.s. slås de i bitar av bängen) obönhörligen. Den sällsynta ört resesällskapet medförde i sin packning kallas i samma situation hasch och att döma av samhällets förmenta information (läs: vämjeliga propaganda) är den utomordentligt farlig, såväl psykiskt som fysiskt skadlig, tillika moralupplösande och rentav samhällsomstörtande till karaktären! Inför ett möte med den svenska polisstatens i denna pseudovetenskapliga propaganda indoktrinerade hantlangare, insåg kamraterna snart att de måste vidtaga listiga arrestförebyggande åtgärder. De enades därför om att en av dem ensam skulle anförtros uppgiften att föra den heliga örten förbi den lurande faran. Resten skulle borsta av sig allt gammalt meck och ta hand om accessoarerna. På det viset skulle endast en av dem riskera att bli “omhändertagen”.

  Allting förlöpte som planerat ända till man kom till den svenska sidan. Vid Malmö Centralstation var man tvungen att byta tåg: Där väntade mottagningen. Tullbängen som kan känna lukten av frihetsförespråkare på milsvida avstånd vädrade genast morgonluft (bongdoft?) fast det var sen eftermiddag och halade genast in de suspekta ungdomarna för inspektion. Enligt vanlig praxis skickades de till varsitt rum, varpå snokbängen i tur och ordning besökte var och en, snokade i deras packning, ville se dem avklädda, ställde ohyfsade frågor och betedde sig så otrevligt och hotfullt som möjligt.

  Här kommer hela denna långrandiga berättelses poäng. Killen som bar på stoffet, som faktiskt råkar vara släktingen min, hade inte bara helt sonika stoppat ned det i väskan, även om han först hade tänkt göra precis så. För det vet väl alla, att för tullhundarna kan ingenting döljas, de finner väl din shit t.o.m. i stolpillersutförande? Nu är det så att tullbängen inte har byrackor så det räcker. Dessutom är byrackorna inte alltid så superduktiga som ryktet gör gällande. Jag vet flera som gått omarkerade förbi dem med byxfickorna fulla med ganja, iförda bongvattenfläckade T-shirts och med mer än lagligt diluterade pupiller. När det gäller snokbängarna är de ännu mer lättlurade. Min släkting hade nämligen fått the munchies i Christiania, och köpt sig en rejäl kingsize-kexchoklad. I brådskan hann han dock inte mer än ta dess oskuld. På vägen till tåget fick han dock i samband med diskussionen en idé. Varför inte stoppa ner haschkakan i kexchoklademballaget? Det var en 125-gramskaka och måtten stämde på millimetern. Endast på längden var chokladkakan aningen längre. Men det var ju perfekt! Han bröt helt enkelt av ett segment på ett par centimeter och stoppade in efter haschet. I visitationsrummet kände han yrseln slå på när snokbängen beordrade honom att klä av sig, samtidigt som han ställde dumma frågor och packa upp väskan. Då han såg konstapeln plocka upp “chokladkakan” hoppade hans hjärta upp i halsgropen… Men den korkade bängen lade lugnt tillbaka kakan i väskan igen! Han var räddad!

  Snart nog var de på väg hem till sin sydsvenska hemstad, fullständigt upprymda och helt stenade!

  replied 20 years, 10 months ago 10 Members · 17 Replies
 • 17 Replies
 • hst

  Member
  2002-10-17 at 21:24

  underbart språk. Kul anekdot!

 • trestor

  Member
  2002-10-17 at 21:49

  Haha.. najs story :) Verkligen berättarröst ;)

 • reaper

  Member
  2002-10-17 at 23:52

  Kul läsning! När en vän blev tagen på bar gärning nere i frankrike kollade de ALLT, de tog även hans godispåse och öppnade varenda cola (alltså det var typ som rollo) i hopp om att hitta mer.. De måste ha haft bra mycket tråkigare än de dina släktingar hade att göra med. 🙄

 • xeno

  Member
  2002-10-18 at 08:37

  Jävligt nice skrivet :) Hoppas på mer, i en senare framtid.

 • reaper

  Member
  2002-10-18 at 10:02

  turekavla: hoppas vi får höra fler berättelser från din sida, jävligt bra skrivet

  :D

 • reaper

  Member
  2003-02-02 at 20:55

  Hörde en historia om en snubbe som hade redigt med ganja från chriss i sin väska. Men han hade is i magen när tullkillen frågade var det var i väskan och sa att det bara var toalettartiklar i samma veva sköt han väskan snabbt mot hundens riktning. Detta medförde tydligen att hunden blir chockad på nåot sätt vilket resulterar i att den inte kan lukta längre.. Skumt..

 • powerpuffgirl

  Member
  2003-02-02 at 21:12

  Underbart berättat!

  Har själv hört en historia om en kille som tog med sig tjugo stycken plantor från Danmark till Sverige. I tullen verkar de att sova. Först när han är tillbaka i sin hemstad i Sverige ca 40 mil från Köpenhamn, så åker han dit för narkotikabrott…

 • fr

  Member
  2003-02-02 at 21:20

  Instämmer med föregående skribenter, kul historia :)

 • reaper

  Member
  2003-06-02 at 10:10

  Hurru turekavla
  Ditt ordföråd var inte att leka med. :)
  :pleased:
  Blev helt stum.
  Och människor säger att man blir oklok av ganja. 🙄

 • skunken

  Member
  2003-06-02 at 13:42

  😯 fick läsa den två gånger.. 😳
  jävla c99 “hemskt vad det gör en illa” 😆

  kul läsning för övrigt.. 😆

 • reaper

  Member
  2003-06-03 at 09:09

  Mycket trevligt skrivet! :D

  Det sorgliga är väl de kränkningar (ta av sig kläderna, osv) som vi alla tydligen måste acceptera.

 • funk-doctor-spock

  Member
  2003-06-03 at 10:35

  Haha grymt underhållande läsning :D

 • mry

  Member
  2003-06-03 at 10:51

  Trevlig historia. :D

  Jag åkte in i en rutinkontroll när jag häromtiden flög till London från Skavsta. Tullaren öppnade min väska och även den nessesär där det låg en tia hasch helt öppet utan att ta notis av den. De trodde väl att det var en tvål… 8)

 • powerpuffgirl

  Member
  2003-06-03 at 17:56

  Måste säga att där hade du tur, MrY! :D

  Har en annan anekdot att berätta: (Eller, rättare sagt, en av mina tyska vänner berättar följande)

  Min tyske vän har en kompis, som var en längre tid i Nordnorge. Och, som ni alla vet, i Nordnorge så finns det just inte så mycket trevligt att röka, det är ju inte Berlin, direkt. Hans mor skulle komma på besök, och han ber en kompis (dock inte min vän) att skicka med en del grejer med modern, bla en bit hasch. Kompisen tänker, att inte utsätter jag en gammal dam för detta, hon åker ju dit så att det visslar om hon blir fast i tullen. Kompisen bestämmer sig istället för att skicka rökat med post. Summan av kardemumman blir att killen får inget röka, däremot så kommer det ett brev på posten ifrån någon norsk myndighet, som säger att man har beslagtagit hasch som var adresserat till honom, och att han får skandinavienförbud! 😯 (På fem år eller så, tror jag att det var)

  Så skicka inga brev med hasch inom Norden, då kan ni få Skandinavienförbud, mina vänner! 😆

 • m00nshimm3r

  Member
  2003-06-03 at 18:30

  Väldigt trevlig läsning!

Page 1 of 2

Log in to reply.