Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Munchies Dricka Oboj – hur gör man?

  • Dricka Oboj – hur gör man?

    Posted by doctordoom on 2011-04-02 at 19:02

    Hejsan, jag har försökt mig på bedriften att värma mjölk och blanda ner lite hash. Körde även ner lite oboj för den goda smakens skull.

    Hur jag gjorde:
    1- Värmde mjölken så det började “ryka” men inte koka
    2- tog en te-sil och la ner och rörde om
    3- efter 5-10min var allt hash upplöst i mjölken
    4- hällde upp det i ett glas och drack det

    Hände inte mycket alls efter 2h så jag tog en pipa med 0.2g och då slog det som en slägga. Kanske har något att göra med det jag drack?

    Om någon kunde sprida lite ljus över detta vore det guld! Tack

    replied 12 years, 9 months ago 13 Members · 22 Replies
  • 22 Replies
  • billball420

    Member
    2011-04-02 at 20:14

    Det kan ta upp till 3h innan jag märker något vid förtäring. Jag tror det blir bättre om du gör Cannasmör och blandar i det i mjölken. Alt. låter ditt cb ligga och puttra i vispgrädde någon timme.

    Ett mycket gott sätt att äta cb är att göra “Medicinsk choklad”. Länk.

  • doctordoom

    Member
    2011-04-02 at 22:16

    Allt jag kan säga är: Detta försök gick så jävla bra att jag inte anar det. Tror det hade med att röra om och att köra länge. 30min gjorde susen.

    Måste också tillägga att köra mycket mjölk och vänta på att karusellen ska börja. Tog nästan 2h innan jag peakade. Sen håller man peaken länge, inte 3-4h utan sitter nu timme 7 och det går inte neråt direkt! :D

    9/10 (om man har mindre pulver och mer mjölk!)

  • crazy_k

    Member
    2011-04-02 at 22:18

    måste fråga som sagt, hur gott var det att dricka ?
    “Körde även ner lite oboj för den goda smakens skull” baserat på detta så blev man ju lite nyftiken

  • doctordoom

    Member
    2011-04-02 at 23:04

    Gott, som en “exotisk” flavor. Verkligen inte äckligt utan “örtig oboj”. Dock kan man ta det lugnt med pulvret. Mitt var tjockt så man fick äta det med sked. Men absolut, jag hatar att röka och detta är absolut ett alternativ för att slippa röken!

    Som sagt, mycket mjölk eftersom det dunstar en del samt lugnt med pulver, den ska vara som vanlig oboj!

  • entalpi

    Member
    2011-04-03 at 04:17

    Det jag har fått lära mig är att thc och andra liknande substanser är fettlösliga i aldra högsta grad och inte så värst lösbara i vatten.

    Därför bör man försöka att lösa det i just fett först, och efter det blanda det fettet med någon vätska som man kan dricka eller i någon mat man kan äta.

    Vätska spjälkas såklart snabbare än fast föda i kroppen.

    Så för att få lite snabbare påslag och mer effekt av brasset så brukar jag lösa det i fett, blanda det smälta fettet i varm mjölk och ha i oboypulver.

    Jag är inte så haj på vilka fetter som har störst benägenhet att binda till sig thc så att jag brukar dra i lite av varje för att gardera mig. Tex en liten skvätt matolja, kanske en skvätt såndär flytande margarin. Gärna en liten skvätt vispgrädde i själva mjölken också för fettets skull.

    Jag går tillväga såhär:
    Sätter en kastrull på spisen, har lägsta, eller nästan lägsta, värme. Detta för att thc bryts ner av värme under tid. Därför försöker jag göra det här hyffsat snabbt och inte för varmt. (därför skulle jag inte låta brasset puttra i mjölk en timme tex)

    Mecka ner hashet eller gräset så finsmulat som möjligt, rör om tills det har löst upp sig hyffsat, häll på en liten skvätt grädde och en skvätt mjölk, värm det så att det har samma temperatur alltihopa (fettet som du har löst cannabisen i har ju en temperatur, sedan när du häller på grädden och mjölken så är det antagligen lite kallare så det tar väl någon minut innan det har fått upp tempen lite igen)

    Vispa om lite så att det blandar sig ordentligt, vispa ner oboy och häll upp i en kopp. Är det för vamr för att dricka så dra på en skvätt iskall mjölk för att kyla ner det eller låt det svalna 😆 Drick!

    Smakar faktiskt inte illa, smakar lite “skog”.

    En liten fulvariant om man inte har möjlighet att stå öppet och koka med det här och måste vara jävligt diskret:
    Ta en bit hash i käften, tugga sönder det så att det bara är sm,ulor, spotta ut det i en mugg, dra på lite margarin i muggen, micra några sekunder, på med mjölk, micra, i med oboy, drick. Detta har jag också praktiserat med fördel

  • cthullu

    Member
    2011-04-03 at 10:23

    Tror jag skrivit om att göra oboy drinkar flera ggr, det är en av mina gamla favoriter.

    Mjölk innehåller fett. “Röd” mjölk mer än mellanmjölk eller lättmjölken (kalkvatten i princip, urk!) Själv brukar jag hälla i lite vispgrädde också.
    Finns inget behov alls av att göra smör innan eller krångla på annat sätt.

    Annars är det bara att röra och hålla varmt precis under kokgränsen. (10-15 minuter är fullt tillräckligt)

    Brukar börja kännas mellan 15 minuter och 45 minuter efter intag men kan ta längre tid om man har mycket mat i magen osv.
    Beroende hur mycket man har i kan man i värsta/bästa fall bli stukad i nästan ett dygn. Ha inget planerat samma kväll eller förmiddagen dagen efter!

    Älskar smaken. Och effekten är skönare än vid röka, men kan bli otrevligt att rida ut stormen om man får i sig för mycket, bästa är att försöka somna om det börjar kännas otrevligt då det alltså handlar om många långa timmar till skillnad från när man rökt.

    edit: sorry om det blev en hel del upprepning av både det Doom och Entalpi skrivit. Men med alla våra beskrivningar borde det iaf nu vara glasklart hur man gör och att det funkar finfint.

  • honeyb

    Member
    2011-04-03 at 11:03

    Fy F..! vad äckligt det var!! Jag hade cannabutter gjort på gräs. Satt och funderade, kollade runt på nätet.. vad är ett bra sätt att få i sig det snabbt och så gott som möjligt.

    Ett stort minus för att göra oboj på gräs. Brunt kanske funkar. Iaf, jag fick i mig 4g NL bud, 50 g baksmör, 3 dl mjölk, socker, kanel och kardemumma. Svepte det i två omgångar… andra omgången fick jag hålla tillbaka spyorna. Det gick iaf bättre än med chokladbollssmet.

    Nu blev jag orolig för överdosering efter läst cthullu’s inlägg…

  • doctordoom

    Member
    2011-04-03 at 11:21

    Jag tog kanske 1g pollem i min oboj drink. Som jag tog igår, typ runt 22.00 och 1är fortfarande tok stenad. Det är fortfarande intensivt… Väldigt intensivt!

  • doctordoom

    Member
    2011-04-04 at 15:39

    Så här i lite nyktrare tillstånd så ger jag oboj drinken (OM MAN BLANDAR RÄTT) två feta tummar upp! Resan var som intensivast runt 5h in då kände jag något jag kan likna vid en peak.

    Dagen efter vart riktigt slow och härlig. Mycket reggae och när ruset började släppa sent söndag kväll var det fan välkommet. Kändes som man han göra allt man ville stenad.

    Mitt tips till dom som vill testa: Om du bara ska göra ett glas oboj häll i två glas och koka 30min. Jag hällde i oboj pulvret direkt, något som inte skulle varit ett problem om jag hade haft mer mjölk i. Tyvärr vart det nästan inte ens drickbart, slutade med att jag åt det med en sked eftersom det var så tjockt.

    Annars toppen!

  • cthullu

    Member
    2011-04-04 at 17:51

    …jag brukar alltid ha i oboyen sist av allt precis innan jag dricker, och då blandar jag i precis så mycket som man brukar ha när man dricker oboy… så blir det bra konsistens :P

  • hank_moody

    Member
    2011-04-04 at 19:59

    Oboy, vafasen, har ni inte lärt er att göra riktig drickchoklad med kakao, lite socker och rödmjölk? Oboy smakar bara blä när man smakat riktig drickchoklad. :)

  • cthullu

    Member
    2011-04-04 at 20:33

    hmmm, nä inte prövat, det där får du allt posta ordentliga instruktioner/proportioner för hur man rör ihop Hank! ❗

  • crazy_k

    Member
    2011-04-04 at 22:12

    @Hank_Moody wrote:

    Oboy, vafasen, har ni inte lärt er att göra riktig drickchoklad med kakao, lite socker och rödmjölk? Oboy smakar bara blä när man smakat riktig drickchoklad. :)

    sån choklad man fick av sin morsa när man var liten.. 😥
    håller med om att det e riktigt smarrigt! 8)

  • mrblejser

    Member
    2011-04-05 at 14:53

    @Hank_Moody wrote:

    Oboy, vafasen, har ni inte lärt er att göra riktig drickchoklad med kakao, lite socker och rödmjölk? Oboy smakar bara blä när man smakat riktig drickchoklad. :)

    Grädde på toppen också, riktig grädde :)

  • friggs

    Member
    2011-04-05 at 16:12

    Drickchoklad på riktig choklad som får smälta i den varma mjölken! :love:

Page 1 of 2

Log in to reply.