• DN Debatt – Polisen får underkänt

  Posted by farull on 2003-03-06 at 14:50

  Mer än hälften av ledamöterna i landets polisstyrelser, 54 procent, tycker inte att polisens arbete för att bekämpa narkotika fungerar bra. Det visar en ny undersökning från Polisförbundet. Resursbrist är den vanligaste förklaringen till misslyckandet, men även dålig samverkan med skolan, socialen och idrottsföreningarna tas upp. Fler poliser skapar inte automatiskt en framgångsrik organisation. Undersökningen visar också att det finns mycket att förbättra ute hos polismyndigheterna, skriver förbundsordföranden Jan Karlsen.

  Diskutera och läs artikeln:
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=114775&previousRenderType=2&forummode=show

  Lite gammal, men jag hittade ingen topic angående detta… Verkar som om vi är några som har varit där redan. :-)

  replied 20 years, 6 months ago 5 Members · 8 Replies
 • 8 Replies
 • chong

  Member
  2003-03-09 at 01:03

  Ja fast mer resurser till polisen tycker jag inte behövs. Snarare omfördelning av dom.

  Mvh chong.

 • reaper

  Member
  2003-03-09 at 17:00

  @chong wrote:

  Ja fast mer resurser till polisen tycker jag inte behövs. Snarare omfördelning av dom.

  Mvh chong.

  Jag håller med till 100%. Polisen har redan resurser. Det som behövs är snarare en rejäl storstädning bland polisernas rötägg än att pumpa in fler pengar i vårt skadade polisväsende.

 • gin

  Member
  2003-03-09 at 17:11

  Jag tycker polisen borde omstruktureras helt. Istället för att vara nån sorts fristående kår borde de “intregreras” i samhället. Vi får en sådan syn på polisen att de skulle vara fiender, polisen borde utvecklas och breddas så de inte bara slår på fulingar utan kanske ställer upp med mer positiva saker i samhället. Som den gamla fina “hjälpa den gamla damen över gatan” style. Polisen borde inte bara jobba med brottsbekämpning utan borde vara en allmän organisation som skulle “stödja” samhället .

 • powerpuffgirl

  Member
  2003-03-10 at 17:44

  När jag var barn så fanns det kvarterspoliser. Växte själv upp i en småstad, så jag såg just inte mycket av dem, jag vet bara att många sörjde över att de försvann. Då var poliser mer en allmän organisation som stödde samhället

 • mry

  Member
  2003-03-10 at 18:32

  Fram för fler ridande poliser! :crazy:

 • reaper

  Member
  2003-03-10 at 19:08

  Måste bara berätta en liten småsak bara sådär när vi är på ämnet med polisen.

  I min stad hände faktiskt något ovanligt. Mina kompisar var ute på stan och skulle till en fest. De drack öl och så och det kom fram 2 personer till dem och sa att de var civilpoliser och visade upp legitimation och så…
  Hur som helst så sa de “Detta kommer ju att bli böter på för man får inte dricka alkohol utomhus”
  Mina kompisar sa då något i stil med “Men vi har ingen respekt för polisen idag..vi ser dem mer som fiender som man måste se upp för. Kan vi inte få gå för denna gång så kan ni bevisa för oss att det finns bra poliser också” Då fick de gå…:)

  Shysst tyckte jag…

 • chong

  Member
  2003-03-11 at 04:05

  Poliser behöver vi utan tvekan. Men som det sägs här. Ut bland folket mera, Mindre bilar och mer typ kvarterspoliser. Och inte så mycket fixering vid vapen och insatsstyrketänkande. Mindre av kommandopoliser och mera mänsklighet. Det är ju sjukt att man alltid skall känna sig skyldig så fort man ser en polis.

  Mvh chong.

 • powerpuffgirl

  Member
  2003-03-11 at 05:08

  Helt rätt, chong!

  Polisen ska ju finnas för att hjälpa människor, det är inte så att man ska behöva vara rädd för dem, som en gammal dam sade till mig redan på 80-talet. Och när det är så att tom oskyldiga pensionärer som verkligen är rädda för att bli nerslagna och rånade är rädda för polisen, då är det något som är snett.