• det där med tullen…

  Posted by reaper on 2003-01-11 at 16:30

  Hejsan.

  Hur stor chans är det att herr tull/polis med medföljande hund står väntar på en efter man varit i köpenhamn och nu tar kustpilen (tåget) hem? Hur jobbar dom? Går dom in i tåget med hund och allt eller vad? Kollar dom bara efter illegala substancer? eller vad? Vad händer ifall man nu råkar ha något gram kvar, hur stor chans är det att hundarn/tullaren märker det? Har hört hur en vänn berrätta att han hadde varit i Chriss och rökt som tsatan men ändå så reagera inte hundarna. Och vad händer ifall man blir tagen av tullen utan att ha något på sig utan att ha rökt eller något alls, samt vad händer ifall man har något på sig eller rökt. Kan man vägra att bli kropsviterad ( enligt lag så får inte Gubbarna ta på 14isarnas små yviga flickbörst )? Hur mycket straff får man ifall man blir bustad mm. mm. jag vill ha lite info…

  sen ifall de går in med hundarna och allt varför inte finnhacka lite billigt brass och sprida ut, eller kanske ta någon droppe hascholja här och där…borde inte hundarna få nojja av det…

  Själv har jag aldrig stött på någon tull/polis fast än jag bl a. åkte hem från EU-toppmötet stenad som faen.

  replied 20 years, 11 months ago 7 Members · 49 Replies
 • 49 Replies
 • jack-the-tripper

  Member
  2003-01-11 at 17:56

  Tja, onekligen så åker ju folk fast titt som tätt. En kompis till mig åkte fast när han tog tåget tillbaka till Sverige. De hade hund med sig på tåget, men det verkade inte ge nåt utslag. Däremot verkade tullarna veta vilka de skulle kolla. Det ryktas ju att svenska civilare spanar efter svenskar i chriss och skickar signalement till tullen.

  Tänk på att tullare uppmuntras att ta med sina privata hundar till jobbet i avskräckande syfte. Alltså är det många av hundarna som inte är knarkutbildade.

 • reaper

  Member
  2003-01-13 at 10:58

  Jag passerade en gång 5-6 poliser + en hund..dom gjorde ingenting, hade tagit 1g amfetamin dagen innan.man kan tur eller otur säger jag

 • reaper

  Member
  2003-01-13 at 10:59

  Det här hände på centralen..dom stod precis vid utgången

 • reaper

  Member
  2003-01-13 at 13:23

  Jag åker bil varje gång jag är över och det har gått hur bra som helst. Inte en gång har jag själv blivit stannat och ej sett någon annan bli det heller. Vissa gånger har det inte ens varit någon tullgubbe där.

 • reaper

  Member
  2003-01-15 at 14:30

  Tullen går med hundar på tågen ibland + de brukar stå tullare+hund när man kommer fram i Malmö. Bästa är att ha en kompis som står på stationen och kollar om det är tullare där.
  Det där med civilare på Chriss tror jag kanske inte riktigt på, fast vem vet. 😉

  Polisen/Tullen i Malmö har börjat inrikta sig på att ta “småbrukarna” dvs. de som köper för personligt bruk och sen åker över med tåg tillbaka. Försök med att åka på konstiga tider eller ta bil över, mycker säkrare

 • gronis

  Member
  2003-01-15 at 17:23

  men säg att man har 2 g gräs kanske…borde det inte vara rätt säkert att ha påsen mellan kindtänderna och kinden och ha en klubba i munnen(som förklarar knölen på kinden)så länge det inte finns en riktig polishund där…o jag har rätt god hand med hundar så dom kanske skiter i att markera :) förrutom dom små golvmopparna…dom hatar mig av nån anledning men såna har dom inte i tullen! En annan metod jag tänkt på är att ta med sig filterhylsor o rullmaskin o smula marijuana med grinder och rulla och sen ha lite tobak överst så det inte syns..naturligtvis ska man ha ett ciggpacke av samma märke som filterhylsorna. Och man får nog slänga rullmaskinen o resten av hylsorna för att inte väcka misstankar om dom tullar en. sen när man kommer hem pillar man ut den översta tobaken o öppnar ciggen o häller ganjan där man vill ha den…säg att man har 2 ciggpacken så borde man kunna få med sig en del gram! Vad tror ni om dom metoderna? Mest intresserad av vad ni tror om den sistnämnda eftersom det handlar om en större mängd man får hem!

 • gronis

  Member
  2003-01-15 at 17:30

  Ps. jag har väl vatt i köpenhamn 10 gånger sen dom öppnade bron eller nåt sånt! Där har aldrig varit hundar dom gånger jag kommit tillbaka! Har aldrig blivit tullad…mina polare blev tullade när vi vatt o handlat sprit för några år sen men man va väl smart o klämde in sig mellan två gubbar o låtsades vara ett barnbarn 8) men där har aldrig varit hundar!

 • reaper

  Member
  2003-01-15 at 20:51

  Du måste verkligen ha haft tur, jag åker inte över så värst ofta men 4 av 6ggr har det varit tullare antingen på tåget eller på stationen och 3 av gångerna har det varit hundar.

  Bästa är endå att köpa sakerna i Sverige, meningslöst att riskera att åka fast för några ynka kronors förtjänst.

 • reaper

  Member
  2003-01-15 at 21:02

  Vad sägs om att stoppa upp några feta buds i ändtarmen? Gör de sådana undersökningar?
  Det är väl lite obehagligt men va faan… :D
  (Obs jag menar inlindade i plast alltså!)

 • reaper

  Member
  2003-01-15 at 21:14

  Misstänker de brott kör de med såna härliga latexhandskar med ett finger som är lite längre!

 • reaper

  Member
  2003-01-16 at 01:07

  Hörde ett radioreportage om en kille som pendlade med tåget där, jobbade i köpenhamn och bodde i malmö.
  Han blev stoppad flera gånger i veckan, även fast han alltid var ren. Och ibland höll de kvar honom till i över 5 timmar. Hans fru trodde han var otrogen, och han höll på att riskera jobbet, men tullarna kollar honom fortfarande.
  Detta hade när reportaget sändes hållt på i en 3 månader om jag minns rätt.
  Till saken hör väl att han hade massor av tatueringar och såg ut lite som en MC-kille.

 • gronis

  Member
  2003-01-16 at 05:11

  mm men vad tror ni om mina smugglingsplaner jag skrev ovan?

 • reaper

  Member
  2003-01-16 at 05:32

  En av mina kompisar blev stoppad i tullen och dom luktade på hans ciggareter eller rättare sagt dom luktade i cigg paketet.

 • gronis

  Member
  2003-01-16 at 15:39

  det va säkert tobaks fanatiker som ville va säker på att han inte hade gammal torr tobak med sig! 🙄

 • reaper

  Member
  2003-01-16 at 17:18

  En polare till mig bor i utkanten av Malmö och tar ibland öresundståget in till city. Han har lite sportig/hip hop-klädsel och det är ofta som tullarna är på honom och frågar var han varit osv. Han får då visa att han inte varit i Danmark för att de ska släppa honom.

Page 1 of 4

Log in to reply.