-
Dessert med päron och After eight
Det slog mig just att jag inte delat med mig av ett mycket enkelt och gott recept som jag själv ännu inte har provat på stenad, men nykter är det syndigt gott och med ett bloss kan det nog nästan bli snudd på overload.
Ingredienser:
Konserverade päronhalvor
After Eight
GräddglassDetta är simpelt, stoppa päronhalvor på en ugnsplåt med bakplåtspapper. (konserverade fungerar bäst, du slipper kärna ur dem och skala samt blir de riktigt mjuka och möra jämfört med vanliga päron.)
Stoppa en ruta after eight på varje päron, sätt in plåten i ugnen på 100-150 grader tills chokladen har smält och päronen är varma. Servera detta med en gammaldags vanilj/gräddglass.
Du kan säkert strö på lite hackad mandel/cashew på den smälta chokladen ifall du vill lyxa till det lite.
Det är ruggigt enkelt att göra, och kombinationen av päron, choklad och mint är en knockout-hit, glassen gör det hela ännu bättre. Jag kom plötsligt ihåg denna kanon dessert från skoltiden och det blir helt klart en stor laddning av sådant nästa gång jag röker och vill ha någonting som är episkt gott.
Tackar för mig!