• Dags att sätta frö! HJÄLP

  Posted by reaper on 2002-07-03 at 22:44

  Okej! Nu har jag 15st Chronic frön framför mig, och vill ju få dessa att gro snarast. Min plan är ju att odla dessa i en bubbler jag byggt(2 backar, med 12 hål/back a’ 6,5cm vardera).
  När jag gror dem gör jag väl som vanligt, lägger dem i blöt bomull mellan 2 tallrikar, har alltid funkar perfekt för mig.

  Men sen då, jag har förstått att mediumet jag har i krukorna endast finns där för att hålla plantan på plats, alltså borde det funka med vadsom helst? Jag har en heldel perlite och vermikulit hemma, även en heldel stora leca kulor, borde kunna använda det istället för rockwool?

  Men hur gör jag då med det grodda frö’et? det måste ju växa i något till en början, innan jag sätter ner den i perliten?? En del har föreslagit torvbricketter, men det verkar vara dåliga odds med dem? vad finns det för andra alternativ? *hjälp!*

  replied 21 years, 9 months ago 2 Members · 2 Replies
 • 2 Replies
 • bz

  Member
  2002-07-04 at 00:14

  Torvbriketter är optimalt att använda i Nätkrukor..

  Det finns torvkrukor som man kan fylla med jord perlite eller vad nu vill
  använda..

  Men briketter har alltid fungerat bra för mig även Rockwool fungerar ypperligt tänk då bara på att den är steriliserad dvs sköljd och kokad om du inte använder grodan material förståss för den är redan steril.

 • reaper

  Member
  2002-07-04 at 01:37

  Jag har iofs Grodan kuber, men dom passar inge bra i mina hål som är 6,5 cm i diameter… Och jag har inte så många kuber, så några plantor får växa i endast perlite.

  men alltså då trycker jag bara ner det grodda fröet i odlingsmediumet och då växer det till sig däri och rötter kommer ut osv? även i perliten?

  kanske skulle köpa nya lock och göra mindre hål, då får jag ju plats med ännu fler plantor på den ytan.. har 2 26 liters backar från CÓ, så gör jag hålen 2tum i diameter(istället för 3tum som dom är nu) så får det ju plats en 20 plantor per back(!).

Log in to reply.