• Posted by reaper on 2002-06-12 at 13:15

  Skulle bara kolla om det är någon som har erfarenhet av fröna som säljs i Christiania, dels skunkfröna för 30:- och dom lite dyrare för 150:-.

  Antar att det inte är superfrön, dom för 30:-, men det e ju så nära dit å man får så många för pengarna =)

  replied 21 years, 5 months ago 6 Members · 24 Replies
 • 24 Replies
 • reaper

  Member
  2002-06-12 at 14:33

  Tjao.

  Jag köpte två sorter häromveckan där.. dels den för 30DKK/påse, som kalla Danish Widow Skunk, och dels en annan som kostade 80DKK per påse; Danish Hoop skunk.

  Widowen har jag haft liggandes i blöta kaffefilter i …fem dagar kanske, ch endast ett frö av kanske tjugo har grott sig en svans än så länge. Inget av Hoop-fröna har grott än.

  Jag tänkte.. att om man bara lyckas gro dem så borde de ju kunna växa hyfsat bra i vårt klimat ändå… men då ska man ju som sagt gro dem först. :-?

  Nån av dem tycks ha haft nåt slags mögel/svamp med sig, det luktar lite skumt om dem nämligen. La dem just i klorinlösning för att se om det hjälper.

  Är du från Malmötrakten, martyoner? 8)

 • reaper

  Member
  2002-06-12 at 17:43

  Helsingborgs trakten

 • reaper

  Member
  2002-06-13 at 18:50

  Har hört att det är väldigt lätt att bli lurad när man köper frön i Criss,att det är fågelfrön eller skitfrön dom gett ett snyggt namn och liknande,vet inte om det är sant men har som sagt hört mycket skit om fröna men det finns säkert bra frön också.

 • reaper

  Member
  2002-06-14 at 09:35

  Jaså?
  Jag hör lite då o då stygga saker sägas om Christiania.. men jag har aldrig sett något liknande hända mig eller någon jag känner…

  jag har en gnagande aning om att de som säger dessa saker om stället är samma personer som går in via huvudingången, vandrar nerför Pusherstreet, o sen lämnar stället direkt o sprider ut att hela stället är smutsigt, fullt med knarkare etc…

  Självklart kan man inte förvänta sig samma grobarhet av fröna som av de professionella fröproducenterna… eftersom det är frön som de ju själva samlat in från sina egna små skördar.. men tja. jag har personligen alltid blivit mycket generöst behandlad av samtliga där. Köper man ett gram gräs så får man i regel 1.1-1.2 gram, köper man tio så får man elva, och så vidare… 🙄

 • token

  Member
  2002-06-20 at 14:12

  Kan bara hålla med Radix

  //Pi

 • reaper

  Member
  2002-06-20 at 15:29

  Åkej. Efter en veckas enträgna försök så har jag tyvärr inte lyckats gro fröerna. Jag har iofs tre minst halvfyllda påsar kvar, men jag vet inte om jag ids försöka mer.. .. en grodde litegrann, tog sig nättojämnt ut ur skalet, men jag lät den ligga kvar med de andra för att få växa lite till.. men då dog den istället.

  Det luktade konstigt ifrån fatet med de blötlagda fröerna… eventuellt kan det ha kommit nåt slags mögelsvamp eller så, MED fröerna, som haft ihjäl dem innan de kommit ur skalet. 🙄

  Jag tänkte försöka en grej som jag läst om på utländska fora, att lägga fröna någon halvtimme i klorinlösning, tvätta dem och sen gro dem som vanligt. Klorinet innehåller ju bakteriedödande klor, som bekant.
  De ska nog inte låtas ligga för länge bara. då det troligen även kan ta död på de stackars fröerna… :?

 • lebowski

  Member
  2002-06-20 at 17:30

  Jag har hört talas om några metoder för att få frö att gro lättare, och har också prövat dem en gång i tiden med lyckat resultet.

  1. Dutch-passion rekommenderar en metod som fungerar mycket bra tycker jag. Lägg fröna 0,5-1 cm ner i fuktig jord. Spänn över krukan med gladpack och gummiband och vänta mellan några dagar upp till två veckor. Denna metod funkade skitbra för mig när jag odlade! (visserligen kanske mina frö från Dutchpassion var bättre, men ändå?)

  2. Lägg fröna i kylskåpet över natten och sedan i vått papper eller som ovan. Då tror fröna att det varit vinter och att det blivit vår; dvs “nu ska jag börja gro!”

 • reaper

  Member
  2002-06-20 at 20:31

  Två påsar frön instoppade i kylen. *fnitter*
  Ska bli kul att se om det går den här gången..

  Jag har inte bestämt mig än ifall jag ska desinficera dem innan jag lägger dem i kaffefilter eller ej.. kanske skulle göra hälften av varje (fyra olika påsar)? 😉

 • jack-the-tripper

  Member
  2002-06-26 at 16:33

  Angående att bli lurad i chriss så måste jag säga att jag har blivit det, något som jag inte trodde att man kunde bli innan. Det rörde sig inte om frön, utan röka. Jag gillar att åka dit, ta mig en joppe och strosa runt lite. Brukar därför köpa mig en färdigrullad och senast jag var där köpte jag en som var fint förpackad i hylsa och allt. Dessvärre visade det sig vara allt annat än rökbart material. Sen köpte jag en färdigrullad joppe med dansk pot av en gubbe jag snackade en stund med. Mycket trevlig hight måste jag säga, visst får man röka en del, men man blir härligt uppåt av det.

 • reaper

  Member
  2002-06-26 at 16:41

  Humm.. själv har jag åsikten att om man köper en färdigrullad, då får man nöja sig med vad man får.. 😈 …men av de jag smakat på, vilka lata vänner, köpt brukar de göra en ganska imponerande stenad iaf.. 🙄
  Den kanske hade legat länge och torkat, eller nåt sånt?

  Än så länge har ett frö grott av nya omgången (jag la samtliga i klorin först), btw. Men några av dem ser ut som om de skulle vara påväg att öppna sig. *hoppas*

 • jack-the-tripper

  Member
  2002-06-27 at 08:41

  Jo i vanliga fall blir man rätt bra stenad på de färdigrullade. Kommer ihåg en gång då jag köpte en med northern light som jag rökte helt själv. Var ett par barn som sprang omkring och lekte med en hund och ropade till varandra. Grejen var att jag visste exakt vad de skulle ropa till varandra innan de gjorde det! :)

  Och nej, jag tror inte det kan ha varit som jollen hade torkat i solen.

 • reaper

  Member
  2002-06-28 at 02:05

  Har för mig att det var nån snubbe där som sålde bl a valerianajointar… *spånar*

 • reaper

  Member
  2002-06-28 at 22:26


  nån som har testat dom??

 • reaper

  Member
  2002-10-23 at 22:43

  ne, inte vågat eftersom bara 1 av 20 av dom billiga funkar..

 • reaper

  Member
  2002-10-30 at 14:40

  Har införskaffat NL av den typen, får återkomma om de funkar eller ej ?

Page 1 of 2

Log in to reply.