Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Bildbanken Cheese & EEM [Uppdat. 6/3] – Allt skördat + Hash Making!

  • grabben

    Member
    2010-01-17 at 15:55

    Hoppas de smakar o slår

  • cypo

    Member
    2010-01-17 at 16:23

    Ser fint ut :D vad e de för stain’s ?
    hur mkt gram fick du ut då ? :)

  • vexed

    Member
    2010-01-19 at 00:31

    Jättekul med responsen! Gärna lite till så det blir en ny sida. Den här börjar bli förj*vla seg!

    billball420

    Tack! Ja, visst är det! Känslan verkar inte gå över heller. Man känner sig
    lite som “Dexter” med buds istället för “bloodsamples”.. Det som kanske
    gör det hela snäppet värre, är att man planerat det redan från dag ett..
    😈

    Vesslan

    Tack man! De är ju inga monster direkt. Rätt små med mina mått, men
    kvaliteten är inte att klaga på.

    cthullu

    Tack! Jag har ett antal frön kvar av den. Kommer inte ha möjlighet att odla dem på ett tag och skänker mer än gärna bort några. Fick höra från
    kompisen jag fick dem från, att killen som hade dem från början blivit
    skjuten. Man får hoppas att hans ser EEM leva vidare där uppifrån.

    baralillajag

    Tack så mycket!

    Hank_Moody

    Vi har nog alla (swecanare) lite självplågare inom oss. Mjaa.. Jag har en
    kompis som har lagt in en tjatkampanj om bak. Sitter du på några recept
    att rekomendera? Under alla dessa år av smögande har jag faktiskt aldrig
    vågat mig på det 😳

    Grabben

    Tackar! Jag tror nog att det ska klara jobbet!

    cypo

    Om du hade läst rubriken eller första inlägget hade ditt inlägg varit hälften så långt! :) Strainen jag odlat är iaf Cheese. Sen har jag postat
    lite bilder på en kompis EEM (okänd uk strain). Viktrapport kommer
    senare. Den första indicaphenon gav iaf 41,6g. Rätt lite, men mer än jag
    trodde (har haft en del ph-problem).

  • cypo

    Member
    2010-01-19 at 01:16

    aha okeej :)ja e inte säker men tror ja me har problem med ph tror de är för lågt,, men ska köpa en ph-mätare om några dagar :)

  • vexed

    Member
    2010-01-22 at 22:57

    @cypo wrote:

    aha okeej :)ja e inte säker men tror ja me har problem med ph tror de är för lågt,, men ska köpa en ph-mätare om några dagar :)

    Do it, en värd investering. Läxan av min tråd är väl dock att det bara berättar att det står illa till. Att åtgärda blir svårare. Om du har någon möjlighet att plantera om – gör det så fort som möjligt.

  • zuttmeckarn

    Member
    2010-01-27 at 18:37

    Hur mycket blev hela skörden ? :)

  • vexed

    Member
    2010-03-06 at 14:42

    @ZuttMeckarn wrote:

    Hur mycket blev hela skörden ? :)

    Då allt inte var torrt samtidigt och jag hade lite problem med att hålla
    fingrarna borta, är det svårt att ge en exakt siffra. Ca 270-280g låg det på
    iaf. Inte jätteilla, men det blev lite av en “omställning” när jag hade förra
    odlingens siffror i minnet. Nåja, man har väl lärt sig något av det iaf.
    Kommer definitivt välja jorden med mer omsorg i framtiden.



    Nu är (som ni säkert listat ut) samtliga klippta sen ett tag tillbaka. Efter 9
    veckor och någon dag började de bruna trichomerna komma och saxen
    åkte fram. Alla hade i princip så olika lukter och drag att de utan att
    överdriva kan kallas olika phenos. Det kommer bli en jobbig strainrapport
    att skriva. Trots den halvtaskiga skörden är jag glad att jag valde den här
    strainen. Den två phenos jag gillar mest är helt klart favoriterna hittils i
    karriären.

    Dagen D. Det blev helt klart lite latmanslösningar mot slutet med mycket tape.

    En pheno som började dra lite åt det lila hållet mot slutet. Luktade rätt mörkt och inte alls lika sött/fruktigt som de andra.

    Nästa rackare under kniven. Inga direkt utmärkande drag. Stenhårda buds som de andra med en söt skunkig lukt.

    En tyvärr väldigt lågyieldande pheno med väldigt stora kappslar. Kunde kanske gått någon dag mer än de andra.

    En av favoritphenosen. Doftar jordgubb (true story!). Efter 3v curing smakade den helt underbart. Riktigt bra drag också.

    “Okay, all together now. Say cheeeese!” :)

  • soja

    Member
    2010-03-06 at 15:14

    Fy farao vad vackert! Grattis till den skörden :)

  • vexed

    Member
    2010-03-06 at 15:16

    Tänkte avsluta tråden med några bilder på lite av det färdiga resultatet.

    De är verkligen blytunga :)

  • vexed

    Member
    2010-03-06 at 16:55

    @soja wrote:

    Fy farao vad vackert! Grattis till den skörden :)

    Tack man! Det värmer!



    Ångrade mig dock.. Det blir några bilder till. Jag bestämde mig för att göra
    lite ice hash för ett par veckor sedan :)

    Använde mig mestadels av buds längre ner på plantorna. Det ser inte ut
    att vara mycket, men jag tryckte ihop dem väldigt mycket och frös in
    dem. Vägde desvärre inte innan, men gissar på runt 20g.

    Tror bubblebagen är på micron 80 om jag inte minns fel. Ska kika på det vid tillfälle.

    Första burken.

    Allt nere i kastrullen. Hackade i ca 30min.

    Första tömningen.

    Det blev totalt tre vattningar. Den sista har, som ni ser, klart mörkare färg och innerhåller mycket mer växtolja/saft.

    La in dem i frysen tills det började frysa på ytan.

    När vattnet hällts bort såg det ut så här.

    Den första vattningen (big pack lådan).

    Resultatet

    Andra vattningen (tillsammans med en del rester från den första)

    Det första resultatet torrt och det andra färskt.

    Den tredje vattningen.

    Såg lite smånasty ut när det skiktade sig, men det luktade nektar! Extremt söt blommig doft.

    Lät det dunsta helt, vilket inte var något bra drag. Fick fylla på med lite vatten igen för att få upp det.

    Det betedde sig ungefär som hascholja, så jag var tvungen att blanda i lite av en bud för att få det lite mer “hanterbart”.

    Såg att det fortfarande simmade runt lite trichomer i vattnet från de första två vattningarna i “vattnet”. Kändes synd att kasta det, så jag la det på en plåt och lät det dunsta. Ingen aning om vad resultatet blir, men det fick en rätt skön färg.

Page 4 of 4

Log in to reply.