• Cannabis och psyket…

  Posted by reaper on 2002-06-13 at 18:23

  Jag har en liten fundering jag tyckte kunde passa bra på detta forum, det är så att jag lider av ångest/depp, och käkar SRRI-preparat mot det (zoloft), och tar lugnande när jag mår rikitgt taskigt.
  För ca 3 år sen slutade jag dricka alkohol av en hel del anledningar, men kort och gott kunde jag inte hantera det, det var destruktivt både för mig och min närmaste omgivning.
  Efter att jag lagt ned alkoholen testade jag brunt några gånger, och de flesta gångerna kände jag inte ett dugg, och sista gången fick jag ett riktigt jobbigt ångest-anfall, det var droppen för mig.
  Men jag saknar fortfarande något att berusa mig med, inte att använda som medicin, eller flykt, utan någon jag kan använda ibland när det är lite party eller bara vill softa….
  Men självklart finns det en hel drös med frågor jag har, är ruset mycket annorlunda mellan grönt och brunt, har någon erfarenhet av hur och om cannabis och SRRI-preparat påverkar varandra, och sist men inte minst, hur pass farligt är det för psyket, jag vill ju inte må, om möjligt, ännu sämre, och lyssnar man på läkare och liknande så är det direkt livsfarligt med cannabis om man redan har psykiska problem…
  Och så en sista fråga, jag har inte mycket kontaker, men med de få jag har verkar det vara i stort sett omöjligt att hitta grönt, är det så ovanligt i Sverige?

  /Tacksam för svar

  replied 21 years, 8 months ago 12 Members · 48 Replies
 • 48 Replies
 • mry

  Member
  2002-06-13 at 18:32

  Jag har tagit full dos i många år utan några problem. Nu äter jag Cipramil, men jag tog Prozak tidigare. Det fanns ett klart samspel mellan alkohol och Prozak (man blev speedad på en öl), men inte med Cipramil.

  Klart att om du känner dig labil ska du inte ta någon drog alls. Men cannabis är samtidigt den mildaste drog du kan ta. Oroa dig inte.

 • josef_k

  Member
  2002-06-13 at 18:58

  Välkommen till forumet!

  Om du känner dig instabil så ska du inte ta droger. Men som MrY skriver är cannabis den mildaste drog du kan ta, med vissa reservationer såsom tobak, kaffe. Det är dock psykoaktivt, vilket alkohol inte är i lika stor grad. Jag har haft en vän som inte riktigt kan hantera alkohol, men han inser det inte själv. Hur som helst så har han rökt en del gånger, både före och efter den tiden han åt Cipramil. Ett par har han varit ganska normalt stenad, men ungefär hälften av de gånger jag rökt med honom har han blivit nojjig. Det är ju bara ett fall, men jag tror att nojjan hänger samman med att han blivit nojjig under tidiga rus, och inte riktigt vant sig vid cannabisruset och därför är lite rädd för det.

  Interaktion med SSRI-preparat verkar vara väldigt individuellt, läs under tråden Serotonin (såg att du ändrat titeln MrY :P ) i Med.cannabis.

  Kolla även runt lite och försök bilda dig en uppfattning om hur folk tycker att det är att röka. Det händer ganska mycket på det här forumet, och om det inte hade varit för att stora delar av alla sparade trådar försvann för ett tag sedan, så hade det sett mer mäktigt ut. Oroa dig dock inte, det kommer mer och mer hela tiden. Om du har frågor rörande cannabis verkan så tveka inte att fråga här!

 • reaper

  Member
  2002-06-13 at 19:42

  Jag har inte varit prozak-deprimerad direkt, men jag har märkt att om man redan mår dåligt när man röker så mår man ofta ännu sämre. Dock så brukar man ju tänka igenom saker då ganska mycket och efteråt så har man ju ofta löst en inre konflikt. Men alla är vi annorlunda och löser problem på olika sätt…

  Jag ser inte Cannabis som en partydrog iofs… fast jag hatar iofs partys ;)

  TJING

 • z0rdim

  Member
  2002-06-13 at 20:21

  hmm.. när jag är nere så mår jag oftast bättre när jag röker.. ifs mest på indica.. röker jag sativa när jag är nere kan man bli lite nojjig… dock inge farligare.. men o andra sidan så har jag nog aldrig varit så nere att jag behövt “lyckopiller” heller…

 • baltazar91

  Member
  2002-06-14 at 02:41

  @Josef_K wrote:

  …läs under tråden Serotonin (såg att du ändrat titeln MrY :P )

  Det var jag som gjorde det. 😉

 • zap

  Member
  2002-06-14 at 12:22

  @MrY wrote:

  Jag har tagit full dos i många år utan några problem. Nu äter jag Cipramil, men jag tog Prozak tidigare. Det fanns ett klart samspel mellan alkohol och Prozak (man blev speedad på en öl), men inte med Cipramil.

  Klart att om du känner dig labil ska du inte ta någon drog alls. Men cannabis är samtidigt den mildaste drog du kan ta. Oroa dig inte.

  vad började du med först, röka eller nervpiller ?

 • mry

  Member
  2002-06-14 at 13:17

  Jag hade rökt stadigt i sju år innan jag började med Prozak. Inte för att jag var deprimerad, utan för alla possitiva saker jag hade läst om dem.

 • zap

  Member
  2002-06-14 at 18:55

  😯

 • reaper

  Member
  2002-06-14 at 23:37

  MrY: Hmm.. du började gå på Prozak utan att vara deprimerad? Varför? Vad är det för positiva saker du hade hört om preparatet? Visst kan SSRI hjälpa oerhört men det är ju för dom som är deprimerade..

 • zap

  Member
  2002-06-15 at 08:41

  ja, och cipramid, blir man inte helt stirrig i början av det, en bekant fick det utskrivet men fick lov att sluta, stod och höll i sig i köksbordet för hon skakade så in i helvete, har hört att man ska va inlagd när man ställer in dosen på det

 • reaper

  Member
  2002-06-15 at 12:41

  Ulv: Marijuana är fortfarande ganska ovanligt bland kranar och när jag frågade så fick jag svaret att det beror på att de flesta smålangare livnär sej på Amfetamin och eftersom amfetaminister ofta blir extremt uppskruvade så vill dom ha hash som är kraftigt nerot i ruset.

  Hemmaodlingen av gräs ökar explosionsartat i Sverige och jag tror att om några år så är det betydligt vanligare men om du vill röka så varför inte börja odla själv då?
  i så fall rekomenderar jag en sort som ger ett mysigt rus av hög kvalite’ som kanske Northern Light,Oasis,Mazar eller Blueberry.
  Sorter som Skunk,Haze och C-99 kan man bli lite nojig av så dom bör du nog undvika.
  Skillnaden mellan hash och bra gräs är ofta enorm eftersom de vanligaste hash sorterna i Sverige håller ganska låg kvalite’ eftersom langarna oftast bara för standardpris ändå och då köper in det billigaste.

  Angående antideppresiva mediciner kan man ju säga att det finns många olika men att de kan delas in i två fack,de vanligaste är nog Cipramil,Seroxat och Fontex (Prosac),dessa är starka och ger ofta kraftiga biverkningar i början i form av ökade besvär,kraftg ångest,sömnsvårigheter,nedsatt sexualdrift och de kan vara farligt att dricka sprit med dom i kroppen då en del som annars är lugna kan toksnea och bli extremt aggresiva på fyllan fast dom annars alldrig blir det,Seroxat är lite snällare av det tre.

  Det andra klassen antidepresiva verkar lite annorlunda och med betydligt färre biverkningar,de sätter oftast inte ned sexualdriften alls och de gör ofta att man känner sej lugnare och kan sova skönare,exempel på dessa är b.l.a Mianserin och Remeron.
  Man måste ofta prova med olika sorter för att finna den som passar bäst då det är individuellt vilken sort som passar en själv bäst och gemensamt för dom flesta är att man måste äta dom stadigt ett bra tag innan man börjar känna sej bättre.
  Antideppresiva mediciner verkar genom att normalisera mängen signalsubstanser till hjärnan eftersom det ofta råder brist på dessa när man är depprimerad.
  Varje sort har sin speciella egenskap alltså en är lite extra mot t.e.x torgskräck,panikångest,ätstörningar,alkoholismen och annat.

 • reaper

  Member
  2002-06-15 at 13:51

  @ulv wrote:

  Efter att jag lagt ned alkoholen testade jag brunt några gånger, och de flesta gångerna kände jag inte ett dugg,

  Vad exakt är “brunt”? Kan någon förklara det för mig som inte är med riktigt i svängen…

 • reaper

  Member
  2002-06-15 at 13:57

  @Zap wrote:

  ja, och cipramid, blir man inte helt stirrig i början av det, en bekant fick det utskrivet men fick lov att sluta, stod och höll i sig i köksbordet för hon skakade så in i helvete, har hört att man ska va inlagd när man ställer in dosen på det

  Jag jobbade på ålderdoms hem ett tag. Då får dom ju all möjlig skumm medicin. Bla. Cipramil. Jag tyckte folk som började med det blev kraftigt obalancerade. Men det är klart, det är demens, parkinsonsoch diverse hjärt mediciner etc som påverkar också. Men när dom kommer in är dom rätt reko men efter all medicinering så börjar man ju undr aom det är till det bättre?

  När, jag blir gammal skall jag inte hålla på med sån skit (Mediciner). Då kan man ta amf, E! och grejjer. Sånt som man inte provat innan. Det om något tycker jag är bra föredömme för yngre… Då har man ju inte så mycket att förlora. Men det är klart. Den pensionen som är när jag blir gammal är väl inte mycket att ha kul för.

 • reaper

  Member
  2002-06-15 at 14:01

  @MrY wrote:

  Jag hade rökt stadigt i sju år innan jag började med Prozak. Inte för att jag var deprimerad, utan för alla possitiva saker jag hade läst om dem.

  Jag är fortfarande lite respekt för det med biverkningar av cannabis. Men känner du några som helst biverkningar efter 7 år?

 • mry

  Member
  2002-06-15 at 14:48

  Efter femton år :D

  Nja, det blir lite sömnstörningar och nattsvettningar de första tre dygnen om du har rökt ihärdigt. Men annars är det inget.

  Anledningen till att du hittar väldigt lite gräs är att det är svårt att smuggla. Det tar fem gånger mer plats än B – Brunt – Braj- Brass- Hasch. Sedan luktar det väldigt mycket och har inte lika lång hållbarhet.

  Det lilla gräs som kommer in i Sverige, kommer från Albanien och är hårt vakumpackat i plast. Men det är inte av bästa kvalitet.

  I stort sett allt annat gräs är odlat i Sverige. Men eftersom efterfrågan är så stor försvinner det lika snabbt som det dyker upp.

  De flesta kranar handlar bara med cannabis. Att handla av missbrukare är förknippat med mycket risk, då de själva ofta har span på sig. Missbrukare har dessutom sällan råd att köpa bra kvaliteter. En ren kran handlar i första hand till sig själv och säljer hellre bra kvalitet mot mindre vinst.

Page 1 of 4

Log in to reply.