• Posted by patito on 2003-01-29 at 08:21

  Vill starta en odling men måste göra det så gömt som möjligt. Finns det några fysiska butiker som säljer hps lampor? ett kolfilter, var köper aktivt kol? och små tystgående fläktar som leder ur luften ur små rör som finns i utrymmet. Det måste väl säljas hps lampor i vanliga affärer? Vill inte ha så stora då utrymmet inte är så stort.

  replied 20 years, 8 months ago 1 Member · 2 Replies
 • 2 Replies
 • reaper

  Member
  2003-01-29 at 10:22

  HPS-lampor är i regel ingenting belysningsbutiker har hemma men är det en bra butik som vill ha nöjda kunder, kan de beställa hem. Dessutom tror jag att det finns ett par växthustillbehörsbutiker i Sverige som tillhandahåller dessa lampor… Kolla länkguiden i arkivet (på SweCan).

  Aktivt kol får man lättast ta på i jäsbodarna (butiker som säljer div. tillbehör för vin, sprit och alkoholtillverkning). Där säljs aktivt kol i ordentliga mängder till rimliga priser. Det är tänkt att användas för rening av bränd sprit.

  Fläktar… En klassiker är ju Claes Olsson (äv. postorder) men man kan hitta samma slags fläktar på andra ställen. Vissa menar dock att sådana småfläktar inte är tillräckliga, utan man behöver köpa sig en kraftigare (och därmed dyrare) utsugsfläkt.

  En HPS med armatur är i regel en ganska stor anordning. Dock inte så stor att man inte får in den i en garderob. Tänk bara på att ju mindre utrymme, ju större är behovet av ett bra fläktsystem för att det inte skall bli för varmt och att luften hela tiden skall vara fräsh.

 • reaper

  Member
  2003-01-29 at 10:38

  Ifall du funderar på HPS så se till att inte köpa en med armatur för då kan du få betala säkert minst 1000 skr extra bara för “snygg metall plåt” som du ändå förmodligen vill ta bort.

  Beställ lösa delar istället, men kom ihåg att gör man det kan det bli rätt dyrt, jmf med Max Kiffer. Max Kiffer (http://www.swegrow.com) är ju hur bra som helst. Säkert, tryggt och professionell. Kanske kan du få lampan levererad till en annan adress än din egen?