• Posted by reaper on 2002-10-18 at 10:27

  Så hände det till slut.

  Igårkväll efter en lång dags pluggande åkte jag över till en kompis. Det var jag, han och en tredje kille, vi satt och spelade dator och tittade på tv. De andra två hade rökt lite innan jag kom dit.
  När den tredje killen skulle gå hem(ca 20-30 min efter att jag kommit) så sprang polisen(rejv) in i lägenheten. Alltså årecis när han öppnade dörren för att gå…

  Jag var ju nykter, hade ingenting på mig men fick ändå följa med till polisstationen för pissprov och förhör. Tydligen så trodde in snutarna på mig.

  Då jag rökte för inte särskilt länge sen kommer mitt pissprov att visa på bruk och därmed är jag skyldig till ringa narkotikabrott.

  På förhöret erkände jag nog lite mer en jag var tvungen, när polisen stormade in i lägenheten så frågade de mig en massa frågor och jag var lite förvirrad av all uppståndelse vilket resulterade i att jag på förhöret var tvungen att bygga på de saker jag tidigare hade sagt. Inte så farligt, men jag erkände att jag någon gång köpt 5g cannabis…

  Vad jag inte kan förstå är varför snutarna gör ett tillslag hos min kompis. Om de gör en husransakan måste de ju ha misstanke om brott vilket betyder att de haft span på lägenheten. Min kompis är knappast någon högkriminell kille…

  Hur som helst blir det väldigt lugnt för mig framöver, ska nog begrunda hur jag egentligen lyckades hamna i polisregistret.

  replied 21 years, 4 months ago 4 Members · 7 Replies
 • 7 Replies
 • funk-doctor-spock

  Member
  2002-10-18 at 10:58

  Jo egentligen ska det ju behövas beslut om husrannsakan osv, MEN det där kan snuten ganska lätt kringgå om de har misstankar om att det försigår ngt kriminellt.. Dessutom är det ju inte så enkelt som att bara “kasta ut dom”. Slutar nog lätt med att man har 4 tvåhundrakilos snutar sittandes på ryggen då..

  Det låter iaf väldigt skumt att polisen skulle göra ett sånt projekt bara för att ta er. Jag skulle nog tro att någon (granne?) tipsat dem om “att de röker haschknark i lägenheten”..

 • yogi

  Member
  2002-10-18 at 12:55

  Det är en missuppfattning att grisen måste visa papper innan husrannsakan. Det finns en paragraf som heter “fara genom dröjsmål” vilket innebär att om de anser att tiden det tar att skaffa ett åklagarbeslut kan leda till att ett brott begås eller fortgår så har de rätt att göra husrannsakan ändå.

 • yogi

  Member
  2002-10-18 at 13:50

  Nej, det finns så vitt jag vet inget undantag i lagen när det gäller husrannsakan pga narkotikabrott. Har jag fel ge mig gärna en länk/källa.

 • reaper

  Member
  2002-10-18 at 14:15

  ok, så vitt jag förstår så hade snuten haft span på någon annan väldigt länge och min kompis som jag var hos hade besökt dem och därmed hade polisen kollat upp honom. Alltså var det ingen granne som ringt.

  Känns inte helt roligt att sitta med i polisregistret….

 • professorn

  Member
  2002-10-18 at 17:11

  Jäkligt jobbigt!!
  Polisen är alltid elak, provocerar och gapar. Går det vidare till rättsväsendet så blir du behandlad trevligt, och du kommer inte uppleva det hela som så hemskt. Om du blir bestraffad så är det ett litet antal dagsböter som gäller.
  Vad du sagt hos polisen är inte något bevis i en domstol, så erkänner du inga brott så kan du max dömas för bruk (om pissprovet visar positivt).

  En kompis åkte dit efter att han köpt hasch på gatan, bängen följde efter och grep dom efter det att dom rökt. Biten hann han slänga.
  Pissprovet visade inte på cannabis, men däremot på amfetamin (som han aldrig provat). Det blev inga rättsliga följder av detta…

 • reaper

  Member
  2002-10-20 at 23:15

  greengiant – Pissprovet visade inte på cannabis, men däremot på amfetamin (som han aldrig provat).

  hmmmmmmmm

 • reaper

  Member
  2002-12-28 at 20:08

  Av personlig erfarenhet så kan jag säga er att polisen inte behöver några som helst papper med sig vid eventuell razzia. Det som behövs för Lasse narkotikaspanare för att han ska få göra ett inbrott, förlåt razzia, är att han har fått muntlig konfirmation från vakthavande chef. åtmistone så det så RK jobbar. Frågar du om papper så skrattar de dig rakt i ansiktet och säger – Det här är ingen amerikansk film..
  Trist men sant..

Log in to reply.