• Bulgur!!

    Posted by the_ghost on 2010-03-21 at 21:14

    Jag åt bulgur för första gången idag. Och jävlar, att jag har missat det.

    Imorgon ska jag laga till Bulgur blandat med bladspenat, Serveras med grillad kycklingfilé och Bea-sås (homemade OFC).
    Har aldrig testat denna kombination och det ska bli jävligt spännande. Fattas det något, eller har ni förslag på ändringar?

    Vad ska drickas till? Rött/vitt, Öl, Cider, Eller ett glas Mjölk direkt från mjölktanken?
    Efterrätt?

    Tjing Tjong!

    replied 14 years ago 9 Members · 10 Replies
  • 10 Replies
  • Anonymous

    Guest
    2010-03-24 at 13:51

    En kall öl såklart. Hur gör du din hemmagjorda bea-sås? :)

  • the_ghost

    Member
    2010-03-24 at 18:15

    @Vesslan”]En kall öl såklart. Hur gör du din hemmagjorda bea-sås? wrote:</em/

    Haha, det minns jag inte. flyttar in i min nya lägenhet i helgen och nu har jag bott i studentkorridor utan kök i flera månader så jag tänkte ringa min kära mor och be om nått bra recept, gillar krämigt och kryddigt när det gäller såser.

    En kall öl får det bli, tips om någon bra sort? (får man det här på forumet?!)

  • Anonymous

    Guest
    2010-03-24 at 20:46

    Okej.

    Heineken, annars får det vara 😉

  • weedloco

    Member
    2010-03-25 at 03:55

    @The_Ghost“]

    Vesslan wrote:
    En kall öl såklart. Hur gör du din hemmagjorda bea-sås? wrote:</em/

    Haha, det minns jag inte. flyttar in i min nya lägenhet i helgen och nu har jag bott i studentkorridor utan kök i flera månader så jag tänkte ringa min kära mor och be om nått bra recept, gillar krämigt och kryddigt när det gäller såser.

    En kall öl får det bli, tips om någon bra sort? (får man det här på forumet?!)

    Allt förutom blasket/råttpisset Heineken de kallar öl :dead:

    Den funkar inte ens en varm sommardag, då dricker jag hellre sjövatten!

    Varumärket är dock uppenbarligen starkt!

    Kan däremot rekommendera ett veteöl till maten, finns ingen smakupplevelse som är den lik!!

    Här finns lite info om veteöl:

    http://www.systembolaget.se/Uppslagsbok/Ol/vete%C3%B6lBolaget.htm

    Den enda sorten jag har druckit heter Hoegaarden och den är så förbannat god att ingen självrespektabel ölälskare bör missunna sig en Hoegaarden emellanåt! 8)

  • attila

    Member
    2010-03-25 at 08:18

    NYCKEL SVAGDRICKA rekommenderar då iaf jag 😉

  • humlan

    Member
    2010-03-25 at 13:23

    Vesslan Ja, Heineken. Lätt en av dom godare ölen faktiskt. :)

  • grabben

    Member
    2010-03-31 at 13:47

    Staropramen är en favorit öl, men till mat dricker jag gärna inte öl. De e inte för intet jag kallas mölkdrickar’n.

  • februari

    Member
    2010-04-10 at 12:50
    weedloco wrote:
    Kan däremot rekommendera ett veteöl till maten, finns ingen smakupplevelse som är den lik!!

    Den enda sorten jag har druckit heter Hoegaarden och den är så förbannat god att ingen självrespektabel ölälskare bör missunna sig en Hoegaarden emellanåt! 8)

    Nä, fy för veteöl till maten för min del. Hoegaarden smakar för kraftigt. Till käk vill man ju ha någonting som både smakar gott, men inte dominerar. Smaken ska blanda sig med det du hade i munnen nyss och sedan skölja ner allt. Utan stark eftersmak. Själv föredrar jag Zlatopramen eller Staropramen. Möjligtvis går Asahi, Corona och Singha också i brist på tjeckisk öl. Sen beror det iof också till en viss mån på maten, men i princip föredrar jag “vanlig” pilsner framför veteöl.

    Käkat precis samma maträtt som The Ghost pratar om (bortsett från Bea-sås! Jag gjorde en sås på skyn, creme fraiche och Kikkoman soja) och jag drack en kall Zlatopramen till den. Fantastiskt! Förutom öl skulle jag dricka 1. mjölk, 2. cider, 3. vatten, 4 vitt vin, 5. rött vin (yeahuck! :X).

  • reaper

    Member
    2010-04-22 at 20:17

    BEASÅS TILL BULGUR?!?!?! Nä, fyfan. Skärpning.

    Till bulgur behöver man ingen sås/dip. Stek kycklingfilen i hög värme relativt kort så att den är riktigt saftig. Du kan ju pressa en halv citron över så får du lite vätska ändå.

    Men bea, nä..

    ANGÅENDE ölval så ska du såklart dricka red stripe, en lätt öl som inte är särskillt besk. Den är från jamaica :D

  • shimasonti

    Member
    2010-04-22 at 23:35

    ett litet partytrix från en gammal kock så använd lite buljong till bulguren, dvs vattnet du kokar det i. Hönsbuljong är en personlig favorit, finns även vitlök och persilja buljong som är en höjdare, det beror ju lite på vad du ska servera till. Men jag får nog hålla med om BEA till bulgur, nej fy skäms.
    En klick cremé fraiche kanske spetsat med några droppar lime, eller curry, saffran lite beroende på vad du väljer som huvudråvara.
    Men till kyckling eller fläskfilé så passar ovannämnda alternativ som fisken i vattnet! Ett hett tips är oxå cous cous för er som gillar bulgur. även cous cous och ris kokas fördelaktigt i buljong!

    Angående dryckesval, så hade jag satsat på antingen som tidagre nämt, ett tunnare öl likt staropramen, red stripe, corona, kalik, efes eller ett lite torrare vitt vin. kanske ett australienskt chardonnay. behöver ju just inte vara australienskt, men druvan chardonnay passar till lite syrligare rätter. passar för övrigt bra med till exempel cremé fraiche. Avnänder du curry och saffran så hade jag satsat på en lite tyngre druva som sauvingon blanc vin från californien. tom lättare cabarnet savignon (rött vin) kan passa till detta.

    lycka till med matlagningen!

    Mvh shima

Log in to reply.