Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Munchies Brownies med Cannabutter

  • Brownies med Cannabutter

    Posted by mad_hatter on 2012-03-11 at 11:51

    Tänkte dela med mig utav gårdagens recept för det blev så lyckat :)
    Enkelt och bra recept för fina brownies, detta tar dock ca 2dagar att göra om man räknar med tiden för att göra smöret men det är helt klart värt det. Jag eller mina försökskaniner kände ingen smak utav cannabis som alltid har funnits med till en viss del i tidigare försök.

    Jag började med att göra Cannabutter istort sett som i lance´s guide, största skillnaden var filtreringen då jag använde en filter duk som normalt används till att göra saft tror jag men funkar kanon för att filtrera smöret, kan även kallas för cheese cloth. Denna är att föredra framför en sil då den lättare fångar upp små blad delar och liknande saker man inte vill ha med i smöret.
    Jag använde ca 3g ruggigt kristalliga buds samt ca 30g fint bladtrimm även dem med mycket kristaller.
    När jag “kokar” smöret rör jag om lite då och då, inte för ofta för detta hjälper till att utsöndra bladsmak till smöret. Låt bara smöret puttra, det ska inte koka utan mer sjuda sådär precis att det bubblar lite lätt i det. Detta gjorde jag i 6h sedan filtrera och in i kylen över natten.

    Här är en bild på en del av det färdiga smöret

    Nu till det enkla och roliga :)

    Recept för brownie:

    Ca 15bitar/portioner
    Baktid ca 1,5h
    Ugnstemp 125C

    Ingredienser:
    100g Cannabutter
    100g nötter ex. sötmandel
    1dl kakao
    3 ägg
    3.5dl socker
    2,5dl vetemjöl
    1/2 tsk bakpulver
    200g blockchoklad

    Sätt ugnen på 125C dubbelvärme.
    Börja med att smörja och mjöla ett bakplåtspapper (rek. vanligt smör här ;) ) Lägg det i en glasform i storlek till en halv långpanna (ca 20x15cm).
    Hacka dina nötter (inte pungkulorna utan de andra du ska äta!)
    Smält 100g cannabutter på låg värme och rörom under tiden så inte smöret bränner, tillsätt sedan kakaon och rör till en sät och fin smet så inga klumpar finns, låt nu detta stå och svalna. Vispa ägg och socker till en porös och vit smet. Blanda mjölet och bakpulver i en skål. Rör ner din chokladblandning (cannautter och kakao smeten) i bunken med ägg och socker blandningen tillsätt sedan din mjölblandning. Rör så att det inte finns några klumpar. Tillsätt sedan nötterna och 1/3-1/2 dels grov hackad blockchoklad och rör om ordentligt.
    Häll ut smeten i din förberedda form och ställ in den i nedre delen av ugnen, låt den stå inne i 60min.

    När kakan har gräddats klart tar du ut den och låter den svalna. Nu kan du förbereda resterande blockchoklad i ett vattenbad så den smälter (vattenbad för er som inte vet vad det är: Ta en kastrull fylld till ca hälften med vatten, ställ en bunke ovanpå som är såpas stor att den inte åker ner i vattnet eller nuddar vattnet. Lägg chokladen i bunden och tätt på plattan så vattnet kokar och chokladen smälter.) När kakan har svalnat något så brer du ut din smälta choklad ovanpå i ett tunnt lager, annars blir det jobbigt att skära den och välldigt mättande.

    Så nu borde du ha dig en riktigt fin kaka och en härlig kväll framför dig :)
    Något som detta.

    Bon Apetit :munchies:

    replied 12 years, 1 month ago 0 Member · 0 Replies
  • 0 Replies

    Sorry, there were no replies found.

    Log in to reply.