• brev inom sverige

  Posted by smartboy on 2003-01-18 at 14:43

  Jag undrar lite om någon vet eller har någon aning om vad det är för kontroll av post inom sverige? Ett litet paket på en femma kanske det är i princip riskfritt o skicka eller ta emot?

  replied 20 years, 5 months ago 7 Members · 22 Replies
 • 22 Replies
 • zap

  Member
  2003-01-18 at 14:50

  japp, jag har skickat tre gånger, lägg det i ett sånt där vadderat kuvert, kostar 5 kronor på bokhandeln

 • reaper

  Member
  2003-01-18 at 16:07

  Kolla på den här tråden, där finns en del tips:

  https://swecan.org/forum/viewtopic.php?t=7272&highlight=

 • smartboy

  Member
  2003-01-18 at 17:17

  ok, tack för tipsen, trodde danmarkstråden bara handlade om danmark.

 • reaper

  Member
  2003-01-18 at 19:05

  Smartboy,

  Det SKER kontroller av post såväl inrikes som utrikes. Givetvis är det bara att tokneka om farbror Blå hör a v sig och då är chanerna goda att klara sig. Passa dig dock för att sätta dit fingeravtrycker, saliv etc ( DNA ).

  Har du torskat tidigare för narkotika kan det bli värre då du är mindre trovärdig och riskerar då böter så länge det inte är större mängder. Men så länge det funkar är dete bara att skicka på.

  B careful.

 • powerpuffgirl

  Member
  2003-01-18 at 23:13

  G-Hopper: Vad skulle hända om tex mina tyska vänner skulle ha tråkigt någon kväll och tänka att “nu skicar vi svenskan nåt kul att röka”?

  Tullen tar ett brev, skickar mig en ful lapp och påstår att jag är kriminell?
  Även om jag inte vet något om deras tilltag? Kollar de hela min bekanstskapskrets där? Får jag fängelse fast jag är oskyldig?

  Detta kan ju teoretiskt hända. Har diskuterat detta med vänner både i Tyskland och i Sverige, men ingen vet.

 • reaper

  Member
  2003-01-19 at 11:14

  Powerpuffgirl,

  Om du inte tidgare blivit dömd för ngt narkotikarelaterat brott tidigare och givetvis inte har en aning om vem och/eller/ varför någon skulle skicka narkotika till dig, händer det ingenting och ärendet avskrivs.

  Givetvis blir du också upprörd och undrar vad det är för männiksor som gör sådan här saker. Polisen kommer troligen även fråga dig om du har några vänner i Tyskland som kan tänkas ha skickat något, om du själv anvädner droger och din inställning. De kommer också undrar också om du har några fiender som kan tänkas vilja göra sådana ondskefulla saker mot dig. Kan inte Polisen binda dig till försändelsen, är det lugnt. Bara neka, som alltid

  Tullen påstår aldrig att du är kriminell, det skickar över ärendet till Polisen och hurvida du är “kriminell” ( vad nu det innebärt egentligen) avgörs av domstol.

  Såvida det inte dimper ner 5 kg koks till dig veckan, kommer knappast din bekantskapskrets kartläggas och du riskerar inte fängelse. Om det vore som du antyder, kunde man ju skicka en femma heorin till Justitiemininstern och då skulle han ju hamna i finkan.

  Det viktiga är inte vad som är sant, utan vad som kan styrkas.

  Må gott!

 • powerpuffgirl

  Member
  2003-01-19 at 12:44

  Tack så mycket!
  Jag känner mig genast klokare. Inte för att detta har hänt, men vem vet, en dag kanske man får fiender eller kompisar som gillar att skämta. Och då är det ju bra att veta att man inte får fängelse för det.

 • reaper

  Member
  2003-01-19 at 13:10

  Om värdet på försendelsen är över en viss summa så dömmer tingsrätten till din nackdel med resonemanget att ingen betalar så mycket för att jävlas med dig. Summan är inte speciellt hög, typ några hundra, och jag tror att det har pratats om detta med värdet tidigare här på swecan. Jag känner att jag kan ha fel här.

 • reaper

  Member
  2003-01-19 at 14:08

  Alrik,

  Jag är tämligen säker på att det inte stämmer.Har du något rättsfall att hänvisa till?

  Hur ska i så fall rätten fastställa värdet på tex 10 g. gräs? För en hemmaodlare kanske det kostar 50-100 kronor. Det finns väl knappast några prislistor hos domstolen? Ex 5 Purpel Haze kostar SEK 500 …osv?

  I så fall skulle jag gladeligen skicka knark, vapen, DVD-med barnporr till halva Poliskåren så de hamnade i fängelse. Då skulle det bli livat på kåken, jag lovar…
  Du kanske märker att resonemanget brister på sin orimlighet…

  Som jag skrev tidigare, så länge inte Polisen kan bevisa att du på något sätt medverkat och varit medveten om att försändelsen tex innehöll 25 g. Superskunk är det lugnt.

  Há det!

 • friggs

  Member
  2003-01-19 at 16:05

  Då och då brukar en del skicka hasch å liknande till kändisar. Senast var det programledarna för tv4-morgon som enligt tidningarna hade fått varsin 5-gramskaka tillsänt till sig. Laglydiga medborgare som dessa är går dom självklart till polisen med breven (kanske också för att de är vana vid att få all möjlig jävla skit tillskickat till sig inklusive hotbrev och potensiella brevbomber). Så fenomenet är inte helt okänt för polisen.

 • reaper

  Member
  2003-01-19 at 16:26

  G-hopper
  Nej jag har inget rättsfall att hänvisa till.
  Värdet på cannabis i rättsfall bestäms inte av den verkliga kostnaden, utan det är snarare något sorts “gatuvärde” som avgör. Dina kostnader för att framställa drogen är helt ointressant, om jag hittar ett hegge i skogen och skickar det till mig själv så tycker alltså inte snuten att det är ok, du hajjar? I bland när man läser i tidningen om knarkbeslag på tex tio kg hasch så sägs marknadsvärdet vara en miljon kronor, som om storlangaren skulle ställa sig på plattan och beckna negerbitar. (Och nej, jag har ingen källa till detta heller, jag är helt enkelt en dålig människa 😉 )
  G-hopper sa:
  “Du kanske märker att resonemanget brister på sin orimlighet… “
  Du, orimlighet är inget som bekymrar rättssystemet speciellt mycket när det handlar om droger. Knarkare ska sättas åt, punkt. Jag vet som sagt inte var jag har fått informationen ifrån(om värdet på olagliga försändelser), men jag är rätt så säker på att det var här på swecan. Det betyder ju iofs inte att det stämmer.

 • reaper

  Member
  2003-01-19 at 16:38

  https://swift.phpwebhosting.com/~swecan/forum/viewtopic.php?t=3981&highlight=post+brev&sid=03a6bf6c0bb101ad21810d075e831f55

  Jag hittade tråden, dock motstridiga uppgifter. Airfrog hävdar att 900:- är en gräns, vi får fråga han va.
  Förlåt om jag bets lite nyss.

 • reaper

  Member
  2003-01-20 at 12:45

  Bäste Alrik,

  Ingen fara.. Dock hävdar jag fortfarande att resnonemanget ÄR helt orimligt.
  Vidare är värdet av den “oväntade posten” helt ointressant och jag är övertygad att det inte finns någon “gräns”. För att du ska kunna bli dömd räcker det inte med om någon skickar en femma kola till dig så länge du är helt ovetande. Givetvis blir det svårare för dig att hävda din oskuld om det skett tex 10 gånger på ett år och du har tex. griptis av RK. Det HANDLAR din trovärdighet och vad som kan styrkas.

  Noter att denna diskussion INTE egentligen handlar om du kan bli dömd för att ha mottagit narkotika via post, utan om du kan göras ansvarig för de ev. olagliga saker någon skikck till dig utan din vetskap. Tror du tex din lokal frisör skulle bli dömd för grovt vapenbrott om du skickade en Ak5:a + 2000 skott till honom utan att han var medeveten om det? Knappast va?

  I artikel om liraren du skickade länken på framgår dett att han aktivt hade medverkat i köpet och därmed väl visste om vad som kom på posten. T.ex.

  -Att Polisen med hjälp av hund hittade ytterligare två tomma videofodral som hade innehållit Cannnabis. Märkligt va?

  -Snubben hade vi tre olika tillfällen betalat sin polare SEK 15 000. Det känner han inte heller tilll…Lika märklligt..

  -Polisen spårade hans polare via hans mobiltelefon /SMS….Detta minns han inte heller….

  Summan av detta är att domstolen fann det därmed styrkt att han väl var medveten och aktivt deltagit i affären. En helt vanlig knarklangare med andra ord, inget speciellt med det. Kontentan av detta är att åklagaren måste övertyga och styrka inför rätten att du är väl medveten om försändelsen. Kan han inte göra det, så kommer ärendet inte ens tas upp till domstol. Jag känner personligen folk som beställt tårgas, gräs etc som blivit kontaktade av Polisen men eftesom de “inte hade en aning om detta” , skrevs ärende av.

  Må gott !

 • reaper

  Member
  2003-01-20 at 13:08

  En väldigt stor del av all narkotika skickas på posten. Det är ett väldigt säkert sätt att skicka på.

 • reaper

  Member
  2003-01-20 at 13:54
  Alrik wrote:
  I bland när man läser i tidningen om knarkbeslag på tex tio kg hasch så sägs marknadsvärdet vara en miljon kronor, som om storlangaren skulle ställa sig på plattan och beckna negerbitar.

  “negerbitar” alltså? 😆
  Jag (är stor fan av rasisthumor så jag) kan inte låta bli att fråga, vad exakt är en negerbit?

  2Nasty4U wrote:
  En väldigt stor del av all narkotika skickas på posten. Det är ett väldigt säkert sätt att skicka på.

  Det tror jag inte.. de större sändningarna smuglas nog med de mer traditionella metioderna.
  Tror det mest är typ SweCanare som postar.. knarkare utan nätaccess verkar inte ha nåtts av idén. 😉

Page 1 of 2