Ett svenskt cannabisforum › Forums › Coffeeshopen › Bildbanken › Blandar och ger – Diesel Ryder, Haze
Blandar och ger – Diesel Ryder, Haze
Posted by baralillajag on 2009-10-18 at 16:46Tänkte jag skulle bjuda på lite bilder av mina plantor (och deras brister) uppväxta i slummen…… odlade i något som får en low-budget-odling att framstå som lyxig.
Först ett gratisfrö jag fick av grannen, tyvärr visste han inte vilken strain…men högst troligen en Haze.
Jag har inte ägnat speciellt mycket omtanke till damen i fråga – 2 liter jord i hundbajspåse, bara lite lysrörsbelysning, näringsbrist, näringsbränna och total uttorkning.
De senaste veckorna har jag börjat ta hand om henne riktigt bra….men då fick hon för sig att börja växa igen så jag högg ner henne nu, och hon överraskade mig med sin yield (åteveggas i ny jord i PET-flaska för tillfället.
Här kommer en Diesel Ryder som närmar sig sin skördedag. Växt mycket tätt under CFL…ca 5 watt per planta. Hennes senare planterade systrar fick större tempvariation under vecka 4-5 vilket resulterade i att de blev för stora för skåpet (de verkar då sträcka sig, grena sig och blomning blir lite försenad).
Sedan har jag fått problem med massa olika näringsbrister på vissa plantor. Kollade Ph på vattnet som var jättesurt (lackmuspapper), under 4 i allafall. Tillsätter nu aska i vattnet så att Ph hamnar mellan 6 och 7.
Trolig fosforbrist:
Kaliumbrist:
Och slutligen magnesiumbrist:
replied 10 years, 2 months ago 53 Members · 265 Replies- 265 Replies
Såg ju riktigt jävla fint ut med tanke på din budget, har själv lagt ut närmre tre tusen på min setup och vet inte om jag kommer prestera lika bra som det där!
Fina flickor! Kul med lite udda val av växtbehållare Tänkte gro mina egna ikväll och ansluta till PET-odlarna så småningom.
bill
Haha, hundbajspåse. Oslagbart. Hoppas inte det blev skitröka. 😆
@M_Malmoe wrote:
Haha, hundbajspåse. Oslagbart. Hoppas inte det blev skitröka. 😆
Nä, funkar!
Hundbajspåsar är väl inte världens smidigaste, men billigt är det.fint spjut du hade där BLA jag har alltid tänkt att de skulle vara smidigt o odla i påse, va e de som gör de osmidigt ?
@Grabben wrote:
fint spjut du hade där BLA jag har alltid tänkt att de skulle vara smidigt o odla i påse, va e de som gör de osmidigt ?
De välter lätt om man nu inte har många som stöttar varandra, eller stoppar dem i backar el godislådor.
Lite veka kanter.
Annars funkar det ganska bra.Kul att se! Både Dieselrydern och “gratisfröplantan” såg sjukt fina ut. Jag har aldrig förstått hur man får välmående plantor i små krukor. Att odla en DR i 0.5L är helt otroligt 😯 Gissar att näringsbalansen måste vara finslipad. Har du några tips till en obildad inom området?
Mvh
@lena_ph wrote:
Kul att se! Både Dieselrydern och “gratisfröplantan” såg sjukt fina ut. Jag har aldrig förstått hur man får välmående plantor i små krukor. Att odla en DR i 0.5L är helt otroligt 😯 Gissar att näringsbalansen måste vara finslipad. Har du några tips till en obildad inom området?
Mvh
Kul att du tycker det.
Jag har ingen tidigare erfarenhet från minikrukor, men tyckte det kunde vara lärorikt att testa.
Ställer dem bara i en hink och häller på näringslösning så att det täcker. Efter en stund ställs de i 2 staplade godislådor (den översta med hål i) för att dräneras. Ett handdrivet ebb-flod-system.
Har hela tiden kört minimalt med näring (urin och kaktusnäring/orchidenäring) där jag bara ökar på lite om jag ser nån brist.
Fast Hazen fick aldrig nån sådan behandling (känner mig elak nu i efterhand). 😳Du dränker alltså plantan och låter det rinna av och torka helt innan du upprepar behandlingen, om jag förstår dig rätt? Detta gör du från vecka ???
bill
@billball420 wrote:
Du dränker alltså plantan och låter det rinna av och torka helt innan du upprepar behandlingen, om jag förstår dig rätt? Detta gör du från vecka ???
bill
Man behöver inte låta dem torka ut helt mellan omgångarna om man har väldränerad jord (själv kör jag 40% leca just nu).
Jag kör mitt ebb-flodsystem;) en gång om dagen upp till en gång varannan dag.
Problemet med övervattnade krukor är att rötterna får för dåligt med syre, de drunknar/kvävs. Med perlit och leca i jorden så har man inte det problemet och de gynnas därför av att doppas ofta tack vare att detta trycker ut dåliga gaser ur jorden samt suger in nytt syre.
Just nu har jag problem med vissa plantor (inte alla) – de fortsätter att ha näringsbrist trots ph-rättelse. Litar inte riktigt på lackmuspapper och hoppas få pengar snart så att jag kan investera i mätare.
Dessa problem skulle ju kunna bero på för hög luftfuktighet (*kliar mig i huvudet) i utrymmet, att detta hindrar näring och vatten från att sugas upp ordentligt!?
Har egenskördad tobak hängande på tork i samma utrymme, vilket ger en väldigt hög fuktighet. Avfuktare vore bra!Tack för det. Ang ph-mätning väntar jag på en så’n här http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170386407285&ssPageName=STRK:MEWNX:IT Skratta gärna åt mig, men det var för billigt, för att inte prova.
bill
@billball420 wrote:
Tack för det. Ang ph-mätning väntar jag på en så’n här http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170386407285&ssPageName=STRK:MEWNX:IT Skratta gärna åt mig, men det var för billigt, för att inte prova.
bill
Då måste du rapportera sen hur den funkar …t ex jämföra med ph på genomrunnet vatten el dyl. (Jag har hört att de inte skall vara speciellt tillförlitliga, men alla rykten är inte sanna).
Min gamla mentor som lärde mig att odla använde alltid någon slags jordprovare som satt i krukorna konstant. Han tyckte de var helt ovärderliga då han bara enkelt
kunde läsa av pH och fuktighet dagligen och därmed aldrig några problem med
torka eller övervattning och upptäcka pH problem direkt osv….
Men vet inte vilket märke han använde… men har man tillförlitliga sådana är de nog grymt bra.Fast lite “fusk” är det ju haha Själv gillar jag ju att gå på känsla för hand istället, är väl någon form av stressterapi antar jag med mitt odlande.
(och har ju inte alltid gått helt optimalt alla gånger heller)CB i större krukor kan klara sig ganska bra även om det är “för blött” i botten så länge luftrötterna har det torrare högre upp i krukan också…
(utomhus vill ju tapproten rakt ner till vattnet och bara slurpa mer eller mindre)Numera försöker jag lite tvärtemot standardguider hålla en ganska jämn men hyffsat låg fuktighet i jorden hela tiden (och inte vattna så det rinner genom) vilket också passar bättre med de näringsexperimenten jag gör.
Ju mindre kruka desto mer örnkoll måste man ha på näringen också, lätt att det
tar slut snabbt eller råkar bli för mycket. Men det går ju om man vill som vi ser här -> Snygg ölburksodlingOch mycket bra brist-bilder, tycker det är för få i de två standardguiderna (våran och den på IC mag) egentligen då t.ex. Mg lockout iaf
oftast då jag sett den är mer lik dina bilder än i de guiderna osv.
Många brister kan ju manifestera sig lite olika, så borde finnas mycket fler bilder…@cthullu wrote:
Ju mindre kruka desto mer örnkoll måste man ha på näringen också, lätt att det
tar slut snabbt eller råkar bli för mycket. Men det går ju om man vill som vi ser här -> Snygg ölburksodlingOch mycket bra brist-bilder, tycker det är för få i de två standardguiderna (våran och den på IC mag) egentligen då t.ex. Mg lockout iaf
oftast då jag sett den är mer lik dina bilder än i de guiderna osv.
Många brister kan ju manifestera sig lite olika, så borde finnas mycket fler bilder…Tack….och sedan håller jag med om båda grejerna!
Jag skulle hållt en gissningstävling om skördemängd för 4 diesel ryder odlade under misserabla förhållanden (enligt myten). Idag var visst den största “mogen” redan efter 70 dagar, så jag klippte allihop, även om demindre inte var riktigt färdigutvecklade.Fakta:
9 DR i 12 litershink, 8 liter jord….inklämd bland mödrar och barn. Ingen fläkt. 18/6.V1-3 – ca 200w/m2 lysrör, 1 st 827 och 1 st 865, 20-23 grader och sjunkande.
V4-5 – För kallt så jag monterade in allt i garderob. Klippte hanar dag 28, 4 honor kvar. Täthet: 50/m2. 23grader dag, 18 på natt och sjunkande.
V6-7 Fick montera in ytterligare armatur med 2 st 865-rör pga temp. Breddade också odlingsbädden. Nu ca 260-270w/m2, temp åter 23 resp 18.
v7 började jag ge lite lite näring.
v8-10 För kallt (18-19 grader dagtid), satte in en termostatstyrd värmefläkt under allt så temp vid krukor blev 22 grader. 28 grader dag, 22 grader natt.
I snitt har plantorna alltså fått ungefär 5 watt per st.Myter:
AF är low yielder
Blått ljus är inte bra
Lysrör är inte bra
Man måste ha 600w/m2
Man måste ge mycket näring
Man måste ha fläkt
Man bör ha minst 5 liter jord / plantaResultat: färsk vikt, med lite stammar 160g. Torkad och stamlöst har det tidigare hamnat på 23% av färskvikt – alltså ca 37 gram. 9g/st. nästan 2g/watt, eller 450g/kvadratmeter med i snitt 235 watt/m2.
Även om man räknar om 18 timmar till 12 så blir det bra gpw.
Med lite bättre förhållanden kan man nog lyckas mycket bättre.Tycker att några av myterna är spräckta nu! 😉
Men jag blev själv förvånad…Här är de 4 plantorna i hinken:
En liten knubbig planta:
Den största (imponerade på mig i allafall):
En toppbud:
Närbild:
Härliga bilder! Och väldigt bra skörd! Hoppas du har rätt om de spräckta myterna, men för att bekräfta dina resultat, skall de väl upprepas ett par ggr?
Jag är nästan färdig med odlingslådan och kommer själv att försöka spräcka storkruksmyten. Men jag återkommer med dokementering, när det finns något intressant att rapportera.
bill
Log in to reply.