• bieffekt?

  Posted by reaper on 2002-09-29 at 13:12

  jag har använt ganja rätt regelbundet i 6 år, och det är en bieffekt som jag har lagt märke till som jag inte tycker är angenäm… Det är så att när man röker så får man svårigheter att förstå själva innebörden med olika situationer, man har svårt att förstå vad en del människor säger, (man börjar kanske svamla om nått helt annat), drygt när man försöker dölja för människor att man e stukad. Just detta med att svårigheterna med att förstå de olika situationerna och dess konsekvenser är något som jag blir rätt rädd av, men det stagnerar om man håller upp ett par dagar. Är det någon mer som har funderat på denna bieffekt? för ibland kan det vara ganska otäckt..

  fridens

  replied 21 years, 4 months ago 3 Members · 10 Replies
 • 10 Replies
 • reaper

  Member
  2002-09-29 at 13:50

  Jag håller med dig om att det är svårt o fatta när man är hög. Nu vet jag inte om du menar att man har svårt o förstå situationer o konsekvenser av dem under ruset eller timmarna efter själva ruset.
  När jag är hög kan jag har svårt o förstå vad folk egetligen menar, men å andra sida har jag djupa resonemang på saker o ting som gör att de andra har svårt o förstå. Är de nyktra är det ännu värre.
  Jag kom ihåg en situation då vi satt ett gäng o rökte. Jag kom på en djup grej som att dela in dygnet i små tidsperioder o analysera detta för att komma fram till om dagen, månaden, livet varit bra (skumt, jag vet) O det värsta var att min stenade kompis höll med o det gjorde han inte för att spela smart utan han fortsatte min teori o utvecklade den vidare o förklarade 😆
  Verkar som om man jobbar på samma frekvens under ruset. Onekligen intressant 8)

 • reaper

  Member
  2002-12-14 at 03:07

  Jag tycker att när man snackar med kompisar som oxå rökt,så förstår man varann ganska bra..Men när man träffar “normala” så blir det lite svårare.
  Det är nog ganska lätt att dom märker att man vart i rökat igen.. 😉

 • skunken

  Member
  2002-12-14 at 06:29

  kan bara hålla med er… jag har svårt att uppfatta självklara saker.. och när folk säger nåt så kan man uppfatta det dem säger på fel sätt..
  och även uppförandet ändras ju…

 • gin

  Member
  2002-12-14 at 14:24

  Håller med vickan där, 2 stoners går ju fetbra ihop,men kommer man till straighta folk blir det svårt. Det där tycker jag är en ‘kul’ effekt jag “lider” av vid varje röktillfälle, det är väldigt roligt men kan i längden bli jobbigt,speciellt om de man umgås med ej får veta att man är stoned, så man får vara stealth-baked

 • reaper

  Member
  2002-12-14 at 16:38

  Håller med Mefistofe, efter ruset är allt som vanligt men under ruset så kan det bli en hel del missförstånd och konstiga situationer. Hjärnan vandrar sin egen väg och munnen får sköta sig själv…det slutar i en hel del konstigheter, om man inte passar sig. Speciellt märks det här när man är bland nyktra, det kan bli riktigt jobbigt att försöka delta i samtal samtidigt som man försöker dölja att man har rökt, och till slut känns det som att allt man säger låter konstigt.

  Tror dock inte att de runtomkring tycker att man är fullt så underlig som man själv får för sig, fast vem vet? 🙄

 • reaper

  Member
  2002-12-17 at 15:17

  Själv anser jag att min hjärna fungerar bättre stukad :)
  På gott och ont, antar jag…

 • reaper

  Member
  2002-12-17 at 22:34

  Har en teori om det här. Tror att i nyktert tillstånd lever vi mer eller mindre i assosiationer. Som exempel när vi går till mcdonalds så vet vi att vi bara behöver vänta på våran tur, säga vad vi vill ha, betala och ta emot maten. Detta sköter ju sig själv och vi behöver inte vara särskilt mentalt närvarande för att fixa det. Vi har ju handlat förr. Men i stenat tillstånd spräcks bubblan och vi kommer tillbaka till verkligheten. Tex. vi ser att människan i disken rör på munnen och börjar låta på något sätt vilket kan vara facinerande ibland.. :)
  Alltså, nyktert lever i assosiationer av något vi upplevt förr för att slippa uppleva det till fullo igen. Tror jag iaf. :D

 • reaper

  Member
  2002-12-18 at 07:55

  Grymt sagt cheech…men de e mer för att allt dramatiseras så mkt just under ruset.
  Att man pratar med personer som inte rökt o att dom skulle märka har inte hänt mig så länge jag inte velat att dom ska märka något. I Har rökt nu i ca 7 år, o i början så var det svårt att hänga med va folk sa under själva ruset o allt, men sen så hände vissa saker som tvingade mig att betee mig så normalt som möjligt när jag varit beng.(okej jag hade inte behövt röka just vid de tillföllen, men aaa…vem kan motstå). Onu kan jag om jag vill betee mig normalt när jag e me folk o ingen märker att jag e påverkad, o jag kan hänga me på allt folk säger. Dom enda som märker att ja e beng e andra cannabisrökare o då blir jag bara glad.

 • reaper

  Member
  2002-12-19 at 23:53

  när jag är stukad så brukar jag ofta ha problem och folk byter ämne . skallen e lixom kvar på det gamla ämnet än.. men det är endast om jag är okoncentrerad. men om jag ska skriva skolarbeten och likande kan det vara en fördel för mig om jag är stukad, kan lixom bara pumpa ut allt som kommer upp i skallen ner på ett papper
  (hum undra om det här blev rätt)

 • reaper

  Member
  2002-12-20 at 00:54

  Perfekt teori Cheech!! Vi lever på autodrive, när man rökt får man köra manuellt en stund 😆

  Tack!

  Cat

Log in to reply.