• Betalning

  Posted by reaper on 2002-09-25 at 21:37

  Antar att detta egentligen är onödigt, men kan säkert finnas nån som inte insett det.

  Men betala aldrig med konto eller kreditkort, ALLTID KONTANT!!

  Polisen får tillgång till dina konto och kreditkorts köp om dom behöver det och om det då dyker upp 1L växtgödning, 50Kg Jord mm per månad så inser dom nog ganska fort att något är underligt. Särskillt eftersom du knappast har ett växthus, eller?

  replied 21 years, 7 months ago 4 Members · 16 Replies
 • 16 Replies
 • trebloose

  Member
  2002-09-26 at 06:14

  Varför skulle polisen vilja ha reda på mina köp?

 • reaper

  Member
  2002-09-26 at 12:48

  Säg att du kanske odlar något som man inte får, och att dom(polisen) har fått tips på det. Antar att dom inte kommer stormande in genom dörren utan att dom först gjort en förundersökning, och om det då dyker upp att du köper ett par hundra kilo jord och nån hink med växtnäring per år så komer dom nog bli ganska misstänksamma om du inte håller på att odla en djungel förståss. 😉

  “better safe than sorry”

  ❗ Alla former av elektronisk handel kan spåras till vem och vad dom köpt, även cash-korten (jaja dom säger annat men hur mycket kan man lita på det då? Hur enkelt vore det inte annars för både innehavare och handlare att fuska till sig mer pengar genom att ladda korten själva?). Den enda ‘säkra’ betalningsmetoden i det avseende att den inte kan spåras direkt tillbaka till köparen är fortfarande kontanter, vilket både banker och polis vet.

 • trebloose

  Member
  2002-09-26 at 13:42

  Det känns även lättare och inte så krångligt med kontantar tycker jag också, men det är ju en smaksak 😉

 • reaper

  Member
  2002-09-26 at 14:16

  Ja, fast om du tar ut kontanter se till att inte ta ut exakt för då kan polisen gå och fråga banken om någon har tagit ut exakt 249:- vilket växtgödningen kostar!

 • reaper

  Member
  2002-09-26 at 18:52

  precis! och lika så att inte ta ut lika mycket med någon regelbundenhet ex 300:- en gång i månade . Ta hellre lite extra varje gång du är och handlar.
  Ok att det blir lite mer jobb, men hellre det än att fundera över varför man inte gjorde det i ett antal år framåt. 😉

 • reaper

  Member
  2002-09-26 at 22:06

  Äh. Det tror jag inte på – Man kan ju ha köpt det där till sin hobby i växthus eller liknande. Du kanske jobbar med det.

 • reaper

  Member
  2002-09-26 at 22:43

  😆 skrattar ljudligt 😆
  Alltså om det inte framgick så var jag ironisk i mitt andra inlägg, no offence men den här tråden är rent utav skrattretande. Tror ni på det här själva?

 • reaper

  Member
  2002-09-26 at 22:51

  Svarade på BunnyBabbit första inlägg 8)

 • reaper

  Member
  2002-09-26 at 23:12

  Eum.. trodde det framgick i alla fall jag men. antagligen måste man skriva >sarkasm< i topic för att vissa ska fatta!?Mest överaskad att det blev svar alls på den här topicen, men å andra sidan kanske man inte skall bli så förvånad när det faktiskt finns folk som diskuterar användandet av en proxy här rent allvarligt. :?
  Om dom allvarligt bryr sig om att kolla i loggarna hos ISP eller liknande så borde det vara ung samma chans att dom kollar med banken ang uttag/insättningar, men det var ju kul så länge det varade. 😉

 • reaper

  Member
  2002-09-27 at 15:09

  Ärligt talat så trodde jag faktist du var seriös med ditt första inlägg och du gav mig ett gott skratt, tack för den. 😆

 • reaper

  Member
  2002-09-28 at 04:49

  *suck* ok.
  Vad jag ville få fram var en diskussion, vilket jag antog att detta forum var till för?

  Dels därför att jag tyckte det vore intressant att se hur pass nojjiga folk här var, dels därför att jämte vissa andra diskussioner under denna topic ‘säkerhet’ så finns det ett antal personer som proppsar för användandet av en proxyserver, vilket roar mig något.

  Denna diskussionen är i den bemärkelsen lika ‘giltig’ som den om proxy, av den anledningen att det spelar ingen roll om du köper prylar kontant eller med kontokort på samma sätt som om du surfar med eller utan en proxy så länge proxyn inte har stöd för stark kryptering mellan klienten (du) och servern (proxyn) om polisen bestämmer sig för att göra en undersökning.
  Vare sig dom bestämmer sig för att sniffa traffiken hos din isp eller om de kollar papperen från banken.

  Det intressanta är att hittils är det ingen som klagat på den(proxy) diskussionen på samma sätt som ni gjort med denna!? Det är vad jag finner lustigt.
  Att så fort det handlar om data-säkerhet så blir alla väldigt nojjiga och skall gömma sig bakom det ena och det andra medans samma personer i vardags livet inte alls tillämpar samma slags paranoia. Vilket jag finner lite intressant eftersom den risk man tar på internet är väsentligt mindre än ute i livet.

  Så mitt exempel blev det att betala med konto/betal-kort medans andra valde proxy.
  Och båda metoderna är ungefär lika säkra om dom trots allt bestämmer sig för att kolla upp någon, dvs inte särskillt.

  Men när folk sitter på internet så blir dom helt annorlunda än hur de egentligen är i ‘vanliga’ livet.

  Därav att jag finner det lustigt att ni inte, vad jag sett, har sagt ett ont ord om proxy användning medans ni sitter och slårned på denna tråd som trotts allt behandlar ung samma ämne fast skillnaden är internet vs livet utanför.

  Det var anledningen till varför jag skrev den.

 • reaper

  Member
  2002-09-28 at 09:35

  papai noel har rätt, som vanligt. Det finns nog dem som har en del hemma.. 😈

 • fr

  Member
  2002-09-28 at 11:30

  Jag håller med, sluta skojja om såna här saker (Säkerhet).

 • reaper

  Member
  2002-09-29 at 02:26

  Vem skojar om säkerhet? Inte jag i alla fall!
  Jag var/är fullt allvarlig när det handlar om säkerhet och de inläggen om det.

  Visst jag är paranoid, och?!? Det har hittills inte drabbat någon annan än mig själv.
  Ja, jag krypterar allt som jag anser att andra inte skall kunna ta del av eller på annat sätt förvanskar den information jag vill ha privat.
  Ja, jag har handlat allt till min odling kontant eftersom jag inte vill ha elektroninska spår kvar i bankernas system i upptill 5 år efteråt.
  Nej, jag vet inte vad preskriberingstiden för narkotikabrott är men men jag vet att jag vill då banne mig inte bli fast för det!
  Min säkerhet == Mitt problem == Mitt ansvar.

  Nej det var inte min egentliga tanke att “spela små lustiga spel” när jag skrev inlägget men det blev en intressant bieffekt av det hela sedan.
  Visst ville jag ha en debatt/diskussion, men när det mer eller mindre urartade till ett ‘flame war’ så blev jag aningen less eftersom jag vet att det ligger sanning i de påståenden jag har och man kan inte vara nog försiktig.

  Dessutom blir jag aningen irriterad av att vissa tror väldigt hårt på en sak men sedan förlöjligar när man ger tips som man bör använda i andra sammanhang. Hade jag däremot tipsat om nån ny proxy med krypteringsmöjligeheter eller ett krypterat anonymt forum så hade jag knappast fått mothugg, eller har jag fel?

  Och som sagt, “3. Det är lätt att vara tuff, om man “bara” har en skraltig planta i garderoben, eller fem.”
  Jag har inte odlat mycket eller länge men ändå så väljer jag medvetet att sätta riskerna före bekvämligheten och gör i den mån jag kommer på dem de bästa sätten att undvika att lämna spår eftersig vare sig i verkligheten eller på internet, jag tänker nämligen inte riskera allt bara för en “skraltig planta”.
  Riskerna är förutom de uppenbara att man kan få böter och fängelse, att man dessutom kan få problem att skaffa de jobb man önskar senare i livet mm pågrund av en tidigare förseelse, och alla tänker väl inte odla hampa hemma i garderoben för evigt eller?

  Den bästa säkerheten man kan skaffa sig är egentligen en sax och sedan klippa ner alla plantor och skita i att odla helt enkelt.
  Säkrare än så kan man knappast bli!?
  Men det hjälper ju knappast den som vill odla. 😉

  Men som de säger,
  Ingen förväntar sig den spanska inkvisitionen.

  och när det är för sent och polisen redan står där så ångrar nog de flesta att dom antingen började eller att dom inte funderade ut bättre sätt att skydda sig själva på.
  För det är trotts allt du mot alla andra i slutändan, alla som vet att du odlar ÄR en potentiell risk, ett ord till fel person och du har plötsligt en inte för ljus framtid. :(

  Det är inte konstigt att man blir paranoid och associal när man odlar med tanke på vad man riskerar.

  Personligen så håller mit förråd av valium på att ta slut så jag får väl snart odla hyacinter eller något istället. 😉

 • reaper

  Member
  2002-09-29 at 02:28

  :?: Jag hoppas att jag med detta har avslutat
  “hur fånig den här tråden är” diskussionen!?

Page 1 of 2

Log in to reply.