• Posted by reaper on 2002-07-19 at 16:16

  Åsikter går oftats isär när man talar om hurvida cannabis är beroendeframkallande eller ej. Endel anser att cannabis bara kan skapa ett psykiskt beroende medans andra menar på att både ett psykiskt och fysiskt beroende kan uppstå.

  Tänkte höra hur ni upplever ert bruk i detta avseende…

  replied 21 years, 9 months ago 4 Members · 5 Replies
 • 5 Replies
 • high-jack

  Member
  2002-07-19 at 16:21

  Klart att åsikterna går isär, men det är vetenskapligt bevisat att THC inte är fysiskt beroendeframkallande.

  Men självklart är det psykiskt beroendeframkallande – som allt som är roligt, tyvvär. Dock ser jag ingen fara i det.

 • reaper

  Member
  2002-07-19 at 16:36

  Jag misstänker att det som gör att jag har rökt lite mer på sistonde är att jag slutade snusa för ett halvårs sen. Så istället har jag rökt lite tobak med spliffarna konstant sen dess.
  I morse när jag tog första spliffen så kände jag det bekanta lugnet lägga sig, precis som när man tar dagens första snus/cigg.
  Det är väl det enda beroende jag har märkt av.
  Jag skulle dock aldrig kunna tänka mig att inte få röka mer i mitt liv, så det kanske innebär att man i alla fall tycker djävligt mycket om det, eller lite beroende

 • mr-magoo

  Member
  2002-07-19 at 18:10

  Psykiskt beroende är samma sak som en förälskelse…. Ta alla “tecken” på ett psykiskt beroende och jämför den kärleken till knarket med när du blir förälskad i en annan människa…. Det ena är så fint och snuttigt för att det handlar om kärlek mella två människor och det andra är ett missbruk för att det handlar om kärleken mellan människa och något annat – Vad trött man blir! 😮

 • reaper

  Member
  2002-07-23 at 15:47

  @Hijack wrote:

  Klart att åsikterna går isär, men det är vetenskapligt bevisat att THC inte är fysiskt beroendeframkallande.

  Så kan du juh inte säga, det är juh även vetenskapligt bevisat att det ÄR också fysiskt beroendeframkallande, beror bara på vilken forskning man väljer att tro på.
  Det är juh inte speciellt svårt att gissa vilken de flesta här inne tror på dock.

 • super-mario

  Member
  2002-07-23 at 17:13

  Klart att man kan säga så. Det är juh knappast vetenskapligt bevisat att det är fysiskt beroendeframkallande. Du måste skilja på saker som förbudsfanatikerna häver ut sig och saker som faktiskt verkligen är vetenskapligt bevisade. Sen kan det juh alltid visa sig att någon hade fel, men inte ens de mest ivriga antidrogtokarna påstår att cannabis är fysiskt beroendeframkallande nu för tiden.

Log in to reply.