• Beginners luck?

  Postat av reaper på 2002-07-29 at 13:43

  Tja!
  Köpte “Durban Poison” från Hypersemillas för ca 2 veckor sedan och fick med ca 15 extra frön av “Skunk-African” (Påtalade att jag var medlem i Swe-Can!). det tog bara 6 dagar så hade jag fröna (Hypersemillas Rules!!!)
  Har aldrig rökt eller än mindre odlat tidigare men det verkade som en cool grej liksom (civil olydnad ha,ha!).
  Testade ETT!!! frö av de “gratisfrön jag fick (Skunk-African) som jag använde talriksmetoden på – funkade utmärkt! efter 2 dagar hade jag en fin liten utväxt. tog då o planterade den i en kruka ca 0,5-1,0 cm ner i jorden. Köpte samma dag en lågenergilampa på 20W=100W som jag lät lysa på min växt 24 timmar om dygnet, kände varje dag om jorden var torr… och visst blev ytskiktet tortt men rötterna växer sig snabbt djupt(Planterade om den efter 10 dagar o då var rötterna ca 4-6 cm ner i jorden) Kunde dock inte hålla mig från att vattna lite, litegranna bara – typ 1/2 deciliter på de 7 dagarna!

  Efter en vecka var det så dags för den riktiga satsningen nämligen Durban Poison (som jag i efterhand förstått ska vara ganska lättodlad!)
  Testade återigen med endast ETT!!! frö. Körde återigen tallriksmeteoden o mycket riktigt efter 2 dygn så fanns utväxten där!!!) Läste någonstans att högre värme typ 30 Celsius skulle öka chanserna för grodd… Så både Skunk-African o Durban poision har blivit till ovanpå min datorlåda som ju alstrar mycket värme (min datorlåda står i ett fack i mitt skrivbord som gör att det gärna blir ganska varmt där!!!) Kanske inte så bra för datorn men väl för växterna…:))

  So far so good…

  Såg ett intressant avsnitt av “The grow show” (avsnitt 29) på http://www.pot-tv.net där marijuana man sa att en 1000W lampa bara når effektivt ca 1 meter!!!! så det är verkligen att tänka på ;när man egentligen ska sätta igång blommningen som ju kan ta 8-12 VECKOR o nog fan hinner plantan växa en hel del på den tiden…

  Jag tänkte krydda på med 3-5 lågenergilampor /planta få se hur det går?

  PS Efter att jag sått mina frön i jorden så gjorde jag en provisorisk lampskärm av folie (den matta sidan!!!) som inneslöt mer eller mindre hela skiten dvs lampa o planta!!! (Funkade för mig)

  Återkommer med uppdateringar om hur det går! Alla tips är välkommna!!!
  Mvh
  Maijjan!
  “KEep On smokin’ in D’ FREE World”

  svarade 20 år, 6 months sedan 2 Medlemmar · 2 Svar
 • 2 Svar
 • smacky

  Member
  2002-07-29 at 14:08

  Låter bra att krydda på med mera lampor:) Lycka till!

 • okkolokko

  Member
  2002-07-29 at 16:04

  Kul att du odlar Durban Poison (min klara favvo strain).
  Men folie reflektorn är inte så bra, så du kan byte till en vit yta.
  Annars låter det bra! (bara det som Smacky sa: mer ljus..)